Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

1,5D kolísání otáček u studeného startu

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím dámy a pánové

Dovolil jsem se u Vás zaregistrovat pro radu.

Před rokem jsem pořídil P 106 1,5D pro denní provoz.

Teď v zimě mám celkem problém s provozem.

Při studeném startu se motor rozběhne, ale strašně kolísají otáčky, po cca 5km po problému,poradíte?

díky předem

Odesláno

No, ono to bude tím, že většina zde aktivních 106-kařů má benzín. Doporučil bych spíš přesunutí do sekce servis.

Za mně vidím problém s regulací dávky paliva za studena, asi před rokem se to tu na řešilo, mám pocit že topic bude spřažen se jménem hujko a řešilo se kolísání po výměně kus za kus.

P.S.: Lidi si nás asi budou plést, kvůli podobnosti nicků:aut

P.s.;nebuď hned nervózní,obzvlášť teď před Vánoci má dost lidí jiné starosti,než p-club(bohužel).

Odesláno

Souhlasím s PAJA106 :) Přesunul bych tento problém do sekce Servis. Opravdu valná většina 106kařů, kteří sem chodí pravidelněji mají benzín. Jinak ti poradím zajdi si na www.saxoclub.net . Jsou to stejná auta jen v jiném kabátě a naftařů tam je o dost víc, takže se rady určitě dočkáš dřív. :):papa

Odesláno

Ja by som tipoval EGR ventil. Neviem presne, ako vyzerá po technickej stránke ta sekvencia pri studenom štarte, ale pokiaľ je všetko OK, tak na nejaké 4 min. beží motor pri trošku nižších otáčkach a po miernom zohriatí skokom vzrastú otáčky a zmení sa aj zvuk motora /niečo ako automatický sytič u benzínu/. Pokiaľ bude problém s touto sekvenciou, môžu otáčky kolísať až do okamžiku dosiahnutia požadovanej teploty.

Odesláno
čau ja měl to sami a za studena si mi to u zpětnyho ventilku přisaval vzduch

Chlapi díky za rady a odkazy, dnes sem na vaše rady rozdělal ten zpětný ventilek a O-kroužek byl zhudlanej až na hrany plastovýho těla ventilku, tak jsem tam mrsknul vodařskej kroužek, co jsem našel doma a vypadá to že to jede jak má.Ráno se uvidí definitivně.

Odesláno
čau ja měl to sami a za studena si mi to u zpětnyho ventilku přisaval vzduch

Chlapi díky za rady a odkazy, dnes sem na vaše rady rozdělal ten zpětný ventilek a O-kroužek byl zhudlanej až na hrany plastovýho těla ventilku, tak jsem tam mrsknul vodařskej kroužek, co jsem našel doma a vypadá to že to jede jak má.Ráno se uvidí definitivně.

tak co jak to vypada??

Odesláno

Zatím to musím zaklepat, ale pořád Pežiho hladím po přístrojovce a velebím ho, 1,5 si přede jak kočička, otáčky pravidelný ve všech režimech a v hadicích z nádrže ani bublinka.

Prostě bomba

už zas říkám \"Zlatá frantinská naftová atmosféra....\"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...