Rastooo Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Dobry Den, nedavno som si kupil Partnera 2.0 Hdi , je to moj prvy diesel v zivote, islo mi hlavne o priestor preto som zvolil Partner a o cenu preto Peugeot.Auto je fajn, aj ked to je trocha sok prejst z benzinoveho japonca na Partnera. Problem je ale v tom a teraz neviem ci vomne alebo v aute ,neviem sa nejak zmestit do spotreby, v technicaku je 5.8l a mne sa este nepodarilo vopchat pod 8l a to ci v meste alebo mimo, spotreba je stale rovnaka, preto sudim,ze problem bude niekde v aute. Skusil som vymenit vahu vzduchu, kedze so sa iekde docital ,ze to zvykne robit ona, ale nepomohlo, stale 250km na 20l. Nemam PP co b mi ukazal aktualnu a priemernu spotrebu, tak som si kupil taky maly OBD,OBD2 trip computer, ale asi zbytocne kedze sa to nedokaze spojit, zrejme to nema este OBD,OBD2 ked konektor pasuje. Nebol som stym este ani v servise, neviem ci sa mi oplati som teraz v UK a najst tu dobreho mechanika, najme ak tu nikoho nepoznam je problem a po predchadzajucich skusenostiach uz vobec nie. Este k autu, je to rocnik 2002, motor RHY, najazdenich 135000km. Vdaka za radu. [upravil dne 16/12/11 16:57 od Rastooo] Citovat
berla2,0hdi Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Jak to auto jede ? má to zátah po přidání plynu ? kouří to z výfuku tmavým kouřem? a co starty? Citovat
Rastooo Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 Ide podla mna celkom fajn, taha asi od 1500ot. ten narast vykonu nieje nejak enormny ale citit ho, nijako s nim netrha, startuje na supu, akurat sa mi zda ,ze dost smrdi aj ked velmi nedymi, dost citim naftu, ale to je len moj pohlad, nemal som predtym diesel, neviem to posudit.Je nejaka diagnostika co by som si vedel napojit a skontrolovat sam aspon tie zakladne veci, nieco som videl na ebay len nechcem uz druhy krat kupovat nieco co mi bude zasa nanic [Edited on 16/12/11 19:29 by Rastooo] Citovat
berla2,0hdi Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 začni tím základním jako jsou filtry . možná že někde uniká nafta, ojeté auta se musí zkontrolovat pečlivě na co se nepřije tak se časem ukáže někdy to dělá jen zanesený EGR Citovat
Rastooo Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 Kde najdem ten EGR a ako sa cisti, je mozne si to spravit sam pred domom?Vdaka. Citovat
Rastooo Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 Aky ma to moje auto interface na pripojenie k pc, OBD a OBD2 to asi nebude. Citovat
berla2,0hdi Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Má to klasickou OBD II jako většina aut po roku 2000 jen musíš mít diagnostiku která funguje jak s peugeotem tak i s citroenem je to jedna společnost a EGR je zezadu na výfukovém potrubí vede do toho hadička čistí se to tak že se to musí demontovat a všechny saze odstranit aby zas dobře dovíral lepší by bylo zkusit diagnostiku paměť závad Citovat
Rastooo Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Vdaka za radu, skusim sa nato pozriet ak nic tak skusim ten servis, teda aspon diagnostiku.Vdaka. Citovat
berla2,0hdi Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 moje berla žere taky docela dost a přitom všechno je v pořádku tak to dávám za vinu tomu že moje auto je dovoz z SRN a nejspíš je to zapříčiněno tím druhým katalysátorem co je tam navíc který tam nepatří proto se tlakuje výfuk víc než je zdrávo a nejede to tak jako jiné HDI ale už sem se nas...l a pujde pryč prej to tam dávali dodatečně kvuli situacím se smogem Citovat
Martinsk Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 Ak máš siemens vstrekovanie, tak to môže byť aj tým. Ja mám Bosch a jazdí to od 6 - 9l. Podľa zaťaženia. Ale dá sa zajazdiť aj za 5,6. Citovat
berla2,0hdi Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 siemens tam mám ale máme tady berlingo 2001 taky hdi siemens a jezdí za 5:5 má 14\"kola možná je to i tím že mám ještě felinu a tam musím víc šlapat na plyn berlou jezdím občas a máme to tady samý kopec takže nějak moc to neřeším Citovat
Rastooo Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 Ano ma siemens a motor RHY, neviem aky mam vyfuk ani neviem ako to ma vlastne tahat, ale rozmyslam,ze by to asi malo aj tahat lepsie.Naposledy som si vsimol ,ze ked ho startnem tak vobec nedymi, ale po chvyli zacne dost na bielo dymit.Neviem ,ale urcite je nieco zle, naposledy som po meste spravil len 200km na 20l co je sakra 10l na stovku,mimo mesta pravim max 8l a to si uz na ceste zavadzam sam, horsie ako z kravami.Chcem skusit zaslepi EGR ventil uvidime ci nastane nejaka zmena, este som kdesi cital ,ze je dobre odpojit baterku na zhruba 15min, ze sa potom pocitac restartuje a moze to pomost (daj boze).Majitel natom jazdil mimo mesta na 5L! ale to mozem povedat aj ja ked ho budem predavat (co bude asi coskoro ).Vdaka inak za rady [upravil dne 18/12/11 20:44 od Rastooo] Citovat
Rastooo Odesláno 19. prosinec 2011 Autor Odesláno 19. prosinec 2011 Trocha sa s prepacenim up-nem Citovat
Rastooo Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 V prvom rade Prajem Vsetko dobre v novom roku, vela stastnych kilometrov a malo casu z otvorenou kapotou Moj pribeh pokracuje, dnes som sa odhodlal zablendovat EGR ventil, samozrejme bezuspesne, v tychto podmienkach pred domom nemozne, ani sa mi nepodarilo snim nadviazat ocny kontakt, tak to necham na buduce az budem doma a bude teplo.V kazdom pripade moja snaha nebola marna (myslim), objavil som nezapojeny konektor na palivovom filtri, neviem aku to ma funkciu, naco sluzi ale som ho zapojil nastartoval a nic, ako stale,uvidime po nejakych kilometroch.Dalej po pretoceni kluca som zacul nejaky podivny zvuk, pribehol som k motoru nastrazil usi a chvilu som patral, netrvalo dlho objavil som nejaky zrejme podtlakovy regulator ktoreho fotku som hodil do prilohy, trosku som ponom pobrnkal ale nepomohlo stale brnel a tak sa chcem opytat c je to ok (asi nie) a ci to moze mat tiez vplyv na moju nie malu spotrebu. Dakujem za kazdu radu. [upravil dne 2/1/12 14:22 od Rastooo] Citovat
Rastooo Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 Neviem ale nepodarilo sami sem dat prilohu teda foto, ta vec sa nachadza na lavej strane hned vedla tlmica hore, ide tam konektor a dve hadicky, ak takposlem mailom. Dakujem. Citovat
Rastooo Odesláno 31. květen 2012 Autor Odesláno 31. květen 2012 Zdravim vospolok. Som tu opat s mojim starym problemom, mam nabehnych dalsich 10000km a co to sa my nezda.EGRko mam uz zablendovane a nepomohlo aj ked mozno troska sa my zda ze troska je to zivsie.Ked som siel na posledy domou na SK som zistil ze auto pri 110km a otackach do 2500ot. mi zralo takmer 8L a to plynule na dialnici tak som sa nasral , a isel so 130-140 okolo 2900-3000ot. a zrazu spotreba padla na 5.5-6L aj som mal pocit ze je to nejake zivsie.Po dalsej tankovacke uz my zase vybehla spotreba hore ale bol dost kopcovity usek tak som to pripisoval tomu.Neviem ale mam pocit ze do 2000ot. taha krasne na vsetkych 5st. potom od 2500ot. to nema tah hlavne na 4ke a 5ke, potom od 2500-3000ot. opat zacina tahat po 3100ot. Zadalsie mam pocit ze za studena ide super v plnom rozsahu a az sa zohreje tak to blbne ako som opisal.Inak auto ide fajn, netrha, nedymi startuje bez problemou, tak neviem.Mechanik my povedal ze spotreba 7-8l je fajn, ale ja tomu neverim kedze obcas ide aj do 6L a to pri rovnakom sposobe jazdy, taktiez nemam ziadny rozdiel v spotrebe v meste a mimo. Chcem sa opytat akemate volnobezne otacky,ci to ma aj sytic lebo ja mam stale rovnake otacky ci je teply ci studeny akurat som si vsimol ze ak stojim otacky klesnu na cca 800 a ak sa pohnem co by len strosicku otacky hned stupnu o neviem 50 az 100, taktiez teplota sa my nezda v nadobke som nameral po 15km 70 stupnou( vonku je teplo) Neviem rozmyslal som ci nemoze ostavat vysiet sytic.Bol som aj na pocitaci ale tam nic ani chybicka. Vdaka. Citovat
parolla Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Vymen ho! Ja mám síce 1,9 - tam je spotreba fajn.No niekedy mám chuť dať ho zošrotovať. Ale vždy sa umúdri,a tak to ťaháme dalej:) Citovat
Rastooo Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 Tiez to tak vidim, vzdy som mal nejaky (bez urazky) odpor k francuzom (autam) ,ale nehadzem este flintu d zita ono okrem tej spotreby to zasa neni az taky pruser. Citovat
Martinsk Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 J ja mám voľnobežné otáčky cca 800 a ak sa pohnem, tak stúpnu. Behni ešte na diagnostiku a pomeraj korekcie na vstrekoch a množšstvo a tlak turba. Ja mám spotrebu naopak, mimo mesta 5,5 a čím idem rýchlejšie, tak aj primerane stúpa. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.