hipisko Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 sice nemám naftu ,ale když vypnu motor jak na D nebo na N a nebo na R či na P nikdy mi to necukne. musi ti to cuknut rovnako, ako ked radis na P. Lebo ked vypones motor, tak sa prevodovka automatiky zaradi do P napriek tomu, ze paka ostane v inej polohe. Mne to tiez cukne, vela krat som zabudol.... neviem ci starnem, ale pezot je prve auto, kde sa mi toto zabudanie radenia do P stava, predtym sa mi to na automatoch nestavalo Citovat
John_Ice Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 při vypínání kličku mi to necuká na žádné pozici.... Citovat
jofo Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 Hipisko si si isty s tym co si napisal? To pocujem prvy krat. Podla mna ked vypnes motor tak sa akurat prestane tocit vsetko v prevodovke a elektronika tipne vsetky regulacne ventyli, ale P tam neda istotne. A to z jedneho dovodu, ze keby pocas jazdy z nejakeho dovodu zhasol motor tak by si asikaj niekto nabil drzku o sklo. V pozicii P sa mechanicky uzamika prevodovka. To by bolo rachotu. Vsetky tieto priznaky co sa tu opisuju hovoria ze nieco sa deje s hydromenicom, alebo ventylmi. Trebalo by niekoho co pozna poriadne prevodovku a spravit diagnostiku. Citovat
hipisko Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 jofo, ok tam priamo do P asi nie, skor asi do neutralu teda, aj ked si myslim, ci P nie je v podstate neutral a to zaaretovanie zabezpecuje packa mechanicky. Lebo ked parkujes na P dole kopcom, tak musis packou odsuvat aretacny kolik(citis odpor) a az potom ked mechanicky prehodis packu na D, ci R tak sa zaradi prevodovka,co je s casovym odstupom sekunda-dve. Ked preradujes rychlo z P na N a nechas to na N, tak sa nic pocitovo neudeje. ale definitivne ked vypnem motor s packou v polohe D, tak citit ako sa preradi prevodovka. Tiez tam musi byt nejaka ochrana, keby som chcel nastartovat s pakou v polohe D (toto radsej skusat ale nebudem :-) ) [upravil dne 14/12/11 22:44 od hipisko] Citovat
John_Ice Odesláno 15. prosinec 2011 Odesláno 15. prosinec 2011 Lebo ked parkujes na P dole kopcom, tak musis packou odsuvat aretacny kolik(citis odpor) a az potom ked mechanicky prehodis packu na D, ci R tak sa zaradi prevodovka... [upravil dne 14/12/11 22:44 od hipisko] No nevím co ty máš za automat(já mám 4° a ty 6°),když píšeš to co píšeš...jakou páčkou odsouváš z polohy P...mě to dělá brzda...když na ni šlápnu mohu z P zařadit a jak říkám když to chcípnu v jakékoliv poloze(ani nevím jestli to je správné)tak žádné škubnutí nepociťuji,prostě tam mám to co tam prostě je...ale to už jsem psal... a když budeš startovat na R nebo D nic se nestane,protože se to prostě nenastartuje....je to ,,mrtvé,, nemáš to auto jenom v garáži či co a chodíš se na to koukat? jinak o automatu už tu bylo docela dost nápsáno a patří to do jiné určitě sekce.... [upravil dne 15.12.2011 08:24 od John_Ice] Citovat
hipisko Odesláno 15. prosinec 2011 Odesláno 15. prosinec 2011 no debata sa vyvinula inac tak to stopnem, ale john_ice, nemyslel som nemoznost posunu paky, ale celeho auta pri P. Citovat
jofo Odesláno 15. prosinec 2011 Odesláno 15. prosinec 2011 Auto sa nenastartuje ak je v inej polohe ako Palebo N. No ja mam udajne prevodovku vo vynikajucom stave podla zservisu ale ked v D vypnem motor tak to povacsine trochu tukne v aute. Nerobim to casto takze so 100percentnou istotou to nepotvrdim. Skusat to tiez nejdem. Citovat
rckain Odesláno 15. prosinec 2011 Autor Odesláno 15. prosinec 2011 Ahoj tak sem byl na poloose.. zkouknul obe a na leve neco bylo. takze repase. Na pockani. S panem sme to projeli a vybrace zmizeli... nez sem najel dalsich deset km a zaclo to znovu, takze tam budu zas muset zavitat.. prijde mi ale ze to vybruje trosku jinak.. nebo mi z toho proste uz hrabe jinak sem zjistil dalsi neprijemnou vec a to je ta ze pc mi ukazuje 7,5l na 100km a jezdim za deset... coz je neprijatelny.. nejsem zadnej zavodnik a vic jak 50% sem na dalnici... v servise rikal ze by chteli vycistit vstriky... muzou spatne vstriky zpusobovat takovou spotrebu? Citovat
jofo Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Ono palubak nie vzdy ukazuje spravne. Ako vies ze jazdis za desat? V servise by mali najskor pozriet vstreky cez diagnostiku ci to vobec mozu sposobovat oni a az potom sa hrnut na cistenie. Ono im to prospeje to bez debaty, len aby ta netahali za nos a nakoniec to bude nieco ine. Ono ta spotreba moze byt taka, hlavcne u automatu. Je teraz zima, vyssia cena za naftu...... Ak vravis ze polovica je po dialnici a ostatok po meste tak tu spotrebu by som videl tak okolo 8.5 az 9 litrov. Treba to riadne pomerat. Jedno natankovanie nic neukaze. Citovat
jofo Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Ono my mame skoro kazdy den niekoho v dielny kde sa stazuju ze im auto viacej zerie. Ono v skutocnosti islo palivo hore a blaznivi iri tankuju nie 20 litrov , ale 20 euro. Nepozeraju nato ze kolko za tych 20 euro dostanu. A teraz ked to podrazelo tak najazdia za tu 20cku menej a hned im auto viacej zerie. Citovat
John_Ice Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 no a mě to žere míň v zimě.... Citovat
rckain Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 No tankuju vzdy plnou... pruser trochu je ze najezdim v prumeru 5000km mesicne. U octavky me ta nafta vysla treba na polovinu spotreba 5litru... rikal sem si podle toho co sem cetl na foru ze to veme tak o dvaa litry vic ale 10litru je fakt neunosnych pri tehle km...volal sem do kly v nedeli se tam chystam a kouknout na to. Pak je tu otazka co dal s autem. Protoze sem ho vzdycky chtel a libi se mi. Co se tyce jizdy tak nesrovnatelny komfort ale..... platit cca 9000 mesicne navic za naftu je asi moc velka dan za ten luxus... ja porad verim, ze s tim neco udelaji, ze takova spotreba neni normalni. To jeste jezdim tak nejak v klidku... Citovat
jofo Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Napis strakimu. Vyhodi fap, spravi chip a bude. Citovat
rckain Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 muze na to mit i fap vliv? Posledni jizdu mi to psalo ze je treba vycistit palivovy filtr... mam to prelozene do cestiny a napadlo me jestli to neny mysleno jako fap Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.