Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
sice nemám naftu ,ale když vypnu motor jak na D nebo na N a nebo na R či na P nikdy mi to necukne.

musi ti to cuknut rovnako, ako ked radis na P. Lebo ked vypones motor, tak sa prevodovka automatiky zaradi do P napriek tomu, ze paka ostane v inej polohe. Mne to tiez cukne, vela krat som zabudol....

neviem ci starnem, ale pezot je prve auto, kde sa mi toto zabudanie radenia do P stava, predtym sa mi to na automatoch nestavalo

Odesláno

Hipisko si si isty s tym co si napisal? To pocujem prvy krat. Podla mna ked vypnes motor tak sa akurat prestane tocit vsetko v prevodovke a elektronika tipne vsetky regulacne ventyli, ale P tam neda istotne. A to z jedneho dovodu, ze keby pocas jazdy z nejakeho dovodu zhasol motor tak by si asikaj niekto nabil drzku o sklo. V pozicii P sa mechanicky uzamika prevodovka. To by bolo rachotu.

Vsetky tieto priznaky co sa tu opisuju hovoria ze nieco sa deje s hydromenicom, alebo ventylmi. Trebalo by niekoho co pozna poriadne prevodovku a spravit diagnostiku.

Odesláno

jofo, ok tam priamo do P asi nie, skor asi do neutralu teda, aj ked si myslim, ci P nie je v podstate neutral a to zaaretovanie zabezpecuje packa mechanicky. Lebo ked parkujes na P dole kopcom, tak musis packou odsuvat aretacny kolik(citis odpor) a az potom ked mechanicky prehodis packu na D, ci R tak sa zaradi prevodovka,co je s casovym odstupom sekunda-dve. Ked preradujes rychlo z P na N a nechas to na N, tak sa nic pocitovo neudeje.

ale definitivne ked vypnem motor s packou v polohe D, tak citit ako sa preradi prevodovka. Tiez tam musi byt nejaka ochrana, keby som chcel nastartovat s pakou v polohe D (toto radsej skusat ale nebudem :-) )

[upravil dne 14/12/11 22:44 od hipisko]

Odesláno
Lebo ked parkujes na P dole kopcom, tak musis packou odsuvat aretacny kolik(citis odpor) a az potom ked mechanicky prehodis packu na D, ci R tak sa zaradi prevodovka...

[upravil dne 14/12/11 22:44 od hipisko]

No nevím co ty máš za automat(já mám 4° a ty 6°),když píšeš to co píšeš...jakou páčkou odsouváš z polohy P...mě to dělá brzda...když na ni šlápnu mohu z P zařadit

a jak říkám když to chcípnu v jakékoliv poloze(ani nevím jestli to je správné)tak žádné škubnutí nepociťuji,prostě tam mám to co tam prostě je...ale to už jsem psal...

a když budeš startovat na R nebo D nic se nestane,protože se to prostě nenastartuje....je to ,,mrtvé,, nemáš to auto jenom v garáži či co a chodíš se na to koukat?

jinak o automatu už tu bylo docela dost nápsáno a patří to do jiné určitě sekce....

[upravil dne 15.12.2011 08:24 od John_Ice]

Odesláno

Auto sa nenastartuje ak je v inej polohe ako Palebo N. No ja mam udajne prevodovku vo vynikajucom stave podla zservisu ale ked v D vypnem motor tak to povacsine trochu tukne v aute. Nerobim to casto takze so 100percentnou istotou to nepotvrdim. Skusat to tiez nejdem.

Odesláno

Ahoj tak sem byl na poloose.. zkouknul obe a na leve neco bylo. takze repase. Na pockani. S panem sme to projeli a vybrace zmizeli... nez sem najel dalsich deset km a zaclo to znovu, takze tam budu zas muset zavitat.. prijde mi ale ze to vybruje trosku jinak.. nebo mi z toho proste uz hrabe :( jinak sem zjistil dalsi neprijemnou vec a to je ta ze pc mi ukazuje 7,5l na 100km a jezdim za deset... coz je neprijatelny.. nejsem zadnej zavodnik a vic jak 50% sem na dalnici... v servise rikal ze by chteli vycistit vstriky... muzou spatne vstriky zpusobovat takovou spotrebu?

Odesláno

Ono palubak nie vzdy ukazuje spravne. Ako vies ze jazdis za desat? V servise by mali najskor pozriet vstreky cez diagnostiku ci to vobec mozu sposobovat oni a az potom sa hrnut na cistenie. Ono im to prospeje to bez debaty, len aby ta netahali za nos a nakoniec to bude nieco ine.

Ono ta spotreba moze byt taka, hlavcne u automatu. Je teraz zima, vyssia cena za naftu...... Ak vravis ze polovica je po dialnici a ostatok po meste tak tu spotrebu by som videl tak okolo 8.5 az 9 litrov.

Treba to riadne pomerat. Jedno natankovanie nic neukaze.

Odesláno

Ono my mame skoro kazdy den niekoho v dielny kde sa stazuju ze im auto viacej zerie. Ono v skutocnosti islo palivo hore a blaznivi iri tankuju nie 20 litrov , ale 20 euro. Nepozeraju nato ze kolko za tych 20 euro dostanu. A teraz ked to podrazelo tak najazdia za tu 20cku menej a hned im auto viacej zerie.:D

Odesláno

No tankuju vzdy plnou... pruser trochu je ze najezdim v prumeru 5000km mesicne. U octavky me ta nafta vysla treba na polovinu spotreba 5litru... rikal sem si podle toho co sem cetl na foru ze to veme tak o dvaa litry vic ale 10litru je fakt neunosnych pri tehle km...volal sem do kly v nedeli se tam chystam a kouknout na to. Pak je tu otazka co dal s autem. Protoze sem ho vzdycky chtel a libi se mi. Co se tyce jizdy tak nesrovnatelny komfort ale..... platit cca 9000 mesicne navic za naftu je asi moc velka dan za ten luxus... ja porad verim, ze s tim neco udelaji, ze takova spotreba neni normalni. To jeste jezdim tak nejak v klidku...

Odesláno

muze na to mit i fap vliv? Posledni jizdu mi to psalo ze je treba vycistit palivovy filtr... mam to prelozene do cestiny a napadlo me jestli to neny mysleno jako fap

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...