Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám menší problém se svoji 405. Když v nízkých otáčkách (cca do 2500 ot./min.) víc sešlápnu plyn, motor začne cukat a nechce jet. Taky špatně drží otáčky a občas po vyřazení chcípne. Docela nepříjemná věc na křižovatkách... Jinak ve vyšších otáčkách jede normálně.

Škrtící klapku jsem čistil, palivový filtr je nový.

Model je 405 1.9GRI (88kW) r.v. 1989

Nevěděl by někdo co s tím?

Díky moc za rady :).

[upravil dne 10/12/11 13:45 od saymon06]

[upravil dne 10/12/11 13:48 od saymon06]

Odesláno

Vyleštil jsem kouli a koukám, že mi tam pořád bliká \"upřesni zadání - zadej typ motoru a rok výroby\" ... tak nevím asi je rozbitá ;)

Á koukám, že už se podařilo :papa

Zkusil bych napřed vyřadit elektrickou závadu tedy když začne jít těžce sundával bych postupně koncovky ze svíček a pozoroval jak se to chová.

[upravil dne 10/12/11 14:52 od koblih69]

Odesláno

Tak jsem zkusil postupně jednotlivé svíčky.Tady problém asi nebude. Po odpojení jedné svíčky běží sice méně pravidelně, ale chování je stejné, tzn. po přidání plynu má tendenci chcípnout a občas taky chcípne. Někdo nějaký další nápad? :) Mám 405 teprve dva týdny, tak moc nevím, v čem by to mohlo být.

Odesláno

Pokud se po odpojování jednotlivých svíček chod změní zanamená to, že to v tomhle nebude. Pokud by se ale po odpojení některé z nich nic nezměnilo bud eproblém v kabelu, koncovce nebo svíčce.

Další v podezření je krokový motorek a netěsnosti v sání, další může být třeba čidlo teploty - kvůli špatné hodnotě může být příliš bohatá směs.

Problémy některého válce by byly vidět na svíčkách, pokud jsou všechny pěkně cihlově vypálené a jedna černá nebo popelavá, případně opálená bud eproblém v tom válci....

Odesláno

Ano, po odpojení svíčky se chod mění, takže v tom to zřejmě nebude. Na svíčky jsem se taky díval a všechny jsou OK.

Závadu na čidlu poznám jenom tak, že ho vyměním nebo se to dá poznat i jinak? A ten krokový motorek... máš na mysli ten na klapce?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...