hYena Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 Čaute pánové, ještě teď jsem z toho v mírném šoku. Mám motor 2.0 HDi + chiptuning. Popíšu situaci... Jel jsem s přítelkyní domů, byli jsme tak 5minut na cestě. Blížím se ke kopci, který není nějak vysoký. Podřadil jsem ze 4.stupně na 3. a jak jsem pustil spojku, tak se mi prostě pod nohou propadla, prostě pedál spadl na podlahu. A co teď Já v šoku zastavil u krajnice, jenže bylo to zastavení s mírným poskočením, protože spojka nebyla v záběru. Motor běží hezky, žádná kontrolka nesvítí a ani neslyším nějaký hluk. Nastartovat jde, ale riskovat to zase nebudu. Prostě mám pedál na podlaze. Když ho zvednu, zase spadne. Jen se teď děsím drahé opravy. A proto se ptám, jestli někdo náhodou neví, co se tak mohlo stát. Jestli celá spojka, nebo jen nějaké táhlo, vypojené hadička, já nevím... Moc vám všem děkuju za rady a pomoc. Auto každodenně využívám a potřebuji najít rychlé a levné řešení. [upravil dne 4/12/11 17:44 od hYena] Citovat
Schreek Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 Ikdyž je to divné (je tam tak 2 roky), tak to vypadá na lanko, zkoukni jestli se nerozlomil ten plastový kus na jeho konci u pedálů... Oprava za pár stovek... Citovat
hYena Odesláno 3. prosinec 2011 Autor Odesláno 3. prosinec 2011 Podívám se zítra dopoledne, teď bych viděl kulové a s baterkou se mi tam moc šaškovat nechce... Ale četl jsem si, že to bude asi jen lanko, když se neprojevují nějaké zvuky a podobně. Jinak já jezdím slušně a s autem zacházím hodně, ale hodně ohleduplně... A ještě mě napadá. Byl jsem asi 5hodin zpátky v myčce a bylo tam i mytí podvozku. Nemůže to být i tím? Pokud jo, a šlo by to nějak prokázat, mohl bych opravu žádat od OMV :D Citovat
Guest Džůny Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 Nemůže. Lanko na 100%, nepotřebuješ tam vidět, nahmatej ho u převodovky, nemělo by to být těžké najít, a zkus, jestli je naplé. I když teda moc nechápu, jak je možné, že by vyskočilo nebo povolilo... [upravil dne 3/12/11 20:25 od Džůny] Citovat
janty Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 mozno ze sa fakt to lanko pretrh:myslimlo ,,,ale spojka by nemala odist si myslim ,,,preto ten trhavy chod to podskocenie teda spojka je ok ,,, Citovat
hYena Odesláno 3. prosinec 2011 Autor Odesláno 3. prosinec 2011 Teď budu vypadat jako idiot... Jak nahmatám lanko když si nemám jak zvednout auto? Hever mi putuje po republice, protože si ho kamarád půjčil na pár hodin a pak mi s ním ujel do Čech. Citovat
Guest Džůny Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 Auto nepotřebuješ zvedat. Lanko vede v motorovém prostoru, zpravidla za/pod hadicema nasávání vzduchu. Konkrétně mně na 406 vede za brzdový válec a dírou v přepážce k pedálům. Jiné lanko tam není, jen lanko plynu, ale to vede ke klapce, takže to jednoduše poznáš. Nezdá se mi, že by se urvalo, je ocelové. Spíš bych tipl ten plast, jak bylo zmíněno. Tahle potřebuješ: http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;16;145853;166828;402643;402649|CT=4|PCT=16|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0| Zrovna u tohohle bych doporučil nebrat Starline. Napiš godzille, sežene ti lanko od ATE za stejnou cenu za jakou máš v Kelly Starline. [upravil dne 3/12/11 21:02 od Džůny] Citovat
hYena Odesláno 3. prosinec 2011 Autor Odesláno 3. prosinec 2011 Děkuju Džůny... Zítra se na to podívám a až zjistím co s tím je, napíšu Godzille. Každopádně fakt moc děkuju... Citovat
oddie Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 Ty plastové konce lanka jsou pro zlost, tím trpěly už 405... Citovat
hYena Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 A nevíte někdo proč se to mohlo pokazit? Jestli za to nějak nemůžu já.... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Ja ti řeknu přesně co se stalo praskla ti hadice ke spojkovemu valečku.Nebudeš mít lanko a hydralickou spojku.Stalo se mi to samé... Samozdřejmně za to nemůžeš.únava materiálu Citovat
hYena Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 Takže moment, co mám teda koupit? A jak víš, že se stalo to co píšeš? Já se díval na ten pedál. A nějak to prostě nepoznám. Připadá mi to normální, když dám pedál dolů, lanko se normálně posouvá... Nevím jak to nějak poznat, není tam moc vidět a hůře se tam dostává rukou. Vidím to tak, že se poptám kámoše mechanika.... Citovat
Schreek Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Má tam lanko At Ti někdo šlape na spojku a koukej jestli se Ti hejbe táhlo na převodovce, je to vidět krásně zvrchu když otevřeš kapotu. Pokud se nic nehýbe bude lanko KO. Citovat
hYena Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 No, ono na spojku šlapat nejde. Protože je pořád na zemi,... Ona jde dát do horní polohy, kde drží, ale jak se na ní šlápne, zůstane na zemi... Citovat
Schreek Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Tak stačí s ní hejbat Každopádně k pedálu vede lanko, na konci má takový bílý kus plastu kterým je zaháknutý k pedálu. Když si lehneš pod pedály, mělo by to být krásně vidět... Citovat
hYena Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 Jasně, pokud ten kus je špatný, je to jasné... Děkuji Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 A copak to bylo? byl to ten plast? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.