573v0 Odesláno 1. prosinec 2011 Odesláno 1. prosinec 2011 Zdravím. Z ničoho nič mi prestalo fungovať žhavenie motora- nesvieti ani kontrolka na prístrojovke. Dočasne to riešim tak, že štartovacím káblom prepojím kladný pól baterky s jedným zo žhavičov a normálne mi nažhaví- tým pádom žhaviče sú OK. Osobne si myslím, že je niekde seknutý kábel zo zapaľovania, lebo relátko nevydáva žiadne divné zvuky, ako to pri poruche relátka občas býva. Problém je, že absolútne nemám chuť rozoberať v tejto zime pol palubovky aby som našiel kde je ten kábel prerušený. Tak mi skôr napadlo viesť nový kábel od relátka a spraviť osobitný vypínač, ktorým by sa žhavenie spúšťalo. Lenže do relátka idú 4 vodiče, tak by mi hodne pomohlo keby mal niekto poruke schému zapojenia, prípadne keby mi niekto polopate povedal, ako sa to relé spína. Citovat
573v0 Odesláno 1. prosinec 2011 Autor Odesláno 1. prosinec 2011 No takže schému som nakoniec zohnal, tak či tak po pripojení napriamo nenažhavilo, takže relé bude zrejme K.O... Pre budúce generácie prikladám aspoň tú schému :-) PS: !NIKDY! nepripájajte \"+\" na vstup č. 50. Pred chvíľou ma skoro prešlo vlastné auto, 50ka je pripojená priamo na štartér a mal som zaradenú 1ku Citovat
banan1987 Odesláno 1. prosinec 2011 Odesláno 1. prosinec 2011 :mrkno takze si to uz asi vyriesil.. uz len zohnat nove rele kedze si to prezil:D Citovat
573v0 Odesláno 1. prosinec 2011 Autor Odesláno 1. prosinec 2011 No skôr mám v pláne rozobrať to relé, vyhádzať stade všetku elektroniku, nechať len magnetický spínač a ten budem manuálne spínať vypínačom. Lebo toto relé na staré modely 405ky nejak vymizlo zo všetkých katalógov a beztak sa mi nechce dať 1300Kč za takýto primitívny kus železa Citovat
banan1987 Odesláno 1. prosinec 2011 Odesláno 1. prosinec 2011 no na vrakovisku by si urcite nasiel za nejake normalne ceny.. alebo cez allegro.pl nove stoji fakt dost.. Citovat
573v0 Odesláno 1. prosinec 2011 Autor Odesláno 1. prosinec 2011 No cez Allegro je zase problematická doprava, ale inak by sa možno dalo. No každopádne sa mi to podarilo rozbehať po vyhodení toho plošáku, už len doviesť z motorového priestoru do kabíny vodič, napojiť tam vypínač a môžem zase normálne jazdiť Citovat
banan1987 Odesláno 1. prosinec 2011 Odesláno 1. prosinec 2011 no tak elektrika v aute ti nerobi ziadne problemy.. ked je poliak ochotny tak sa da aj na allegre dobre kupit.. ja som zatial nemal problem ani zo zaslanim tovaru na slovensko,,,.. ale ked to mas pojazdne tak jazdi dalej a ked najdes nejake vrakovisko tak sa tam zastav a hadam kupis nieco za rozumnu cenu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.