Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, v předních dveřích mám velkou vůli při pohybu nahoru a dolů. Asi vymletý panty. potřeboval bych poradit jestli to tu někdo už neřešil. U některých aut se dají panty jednoduše sundat protože jsou na šroub ale u peugeota 405 jsou přivařené. Zdravím

Odesláno

Na 205 som to riešil výmenou osi pántu. Je to ten stočený pliešok. ?ažko sa vybíjal ale nový tam šiel ľahko. Použil som škodovácky, nesedí priemer takže ho treba troška upravi?.

Odesláno

U 405 je to pěkně na ho... Ten předchozí příspěvek snad ani nečti, 205/309 to má naprosto jinak, použít nelze ani princip...

pokud chceš řešit panty na 405, tak osa pantu je plná a šroubovací. Tzn. vytočit (torx 40), a podívat se na vnitřky pantů. Pokud jsou kulaté, a je zničená jen osa, dát novou. Většinou je ale v háji oboje, takže nezbývá než převrtat panty a nechat vysoustružit nové osky s větším průměrem. Jde to udělat tak jednou, pak už tam na to není materiál...

Odesláno

Měnil jsem to na 405. Čísla dílu jsou: 904433 podložka vymezovací 2x, 904430 čep pantu 405 1x. Cena na jedny dveře vyšla na 212,20 :cool:

Doplňují, že tyto katalogové čísla platí pro ročník 87

[Editován dne 4/4/05 Karel]

Guest dtyrkas
Odesláno

Jo jo, taky to mam za sebou - u me stacilo vysroubovat ty osicky, koupit novy i s vlozkama (2 na jednu osicku) u Peuegota a cely to vymenit. Vysledek je dobrej, zavira to lip. Ikdyz ne uplne dokonale. ;)

Odesláno

Je hrozně fajn, že si umíte někde najít číslo dílu, ale než to někam napíšete, zkuste si prosím taky ověřit, jestli od toho náhodu není víc navzájem nezáměnných variant - zrovna jako v případě těhle pantů. Protože takhle má člověk, kterej hurá bezhlavě poběží koupit ty čepy pantů podle toho objednacího čísla, zhruba 50% šanci, že bude akorát tak nas.anej, že mu tam nejdou...

Jinak bezezbytku platí, co jsem psal výše - pokud je vymletý i vnitřek pantu, a chcete, aby to chodilo perfektně, nezbývá než to převrtat a vyrobit čepy vlastní. To jen tak na okraj...

Guest dtyrkas
Odesláno

jasne, jsou dva druhy, starsi a novy model, tluste a tenke osy :P

Odesláno

Jo, to jsem si donedávna myslel taky. Jenže je v tom podraz - neliší se to striktně starý/nový model. Minimálně na starém modelu může být oboje, na novém nevím. Pro zlost, tyhle auta, s těmahle nesmyslnejma kombinacema blbostí :mad:

Guest dtyrkas
Odesláno

fakt, tak to je teda sila, clovek si nemuze bejt jistej u pazouta vubec nicim :(

Odesláno

Kucí nestěžujte si na pažouty.Já mam stejnej problém se dveřma dokonce trochu padaj i u spolujrzdce.Brzo budu řešit.Ale ještě mam škůdku dokud nejezdí pažoutek a tam si člověk nemůže bejt jistej ani tim že je to ze škodovky když něco shání.Ta už mě naučila,když něco koupit tak díl sebou!Já vim co řikám zlatý peginy ;)

Odesláno

Jediný co mi na nich vadí(zatim) je cena dílů.To je na škůdkách kompenzace za všechno ostatní.Jo když se bavíte o těch pantech mě ani nejdou vyndat,já sem to teda jen tak zkoušel abych se podival jak vypadaj.Ale ven je dostanu určitě:DJo a jaký vložky,sem si žádnejch nevšim:(

Odesláno

Na ty panty je potřeba mít kvalitní Torx, ne takový ten \"víc pruhů - víc Adidas\" ;) Ani to však nemusí být záruka úspěchu. Někdy nepomůže než opratrně na to navařit nějakou tyč, pak se to teprv utrhne. Já mám na autě taky jeden, který zatím odolává... možná to nakonec dopadne tak, že se naprdnu, dveře upálím flexou a dám tam jiné.

Odesláno

Neboj adihaš nevedu:D,ale nedostanu se tam pořádnym nástavcem abych vytvořil dostatečný kroutící moment na ukroucení.Tak zatim prolejvam nákejma kydama na povolování.A co ty vložky sů tam náký?

Odesláno

Všem dík za názory. No koukám že to nebude jen tak. Nechápu proč to tak debilně vyřešili.:(. Taky jsem to už zkoušel povolit ale asi tam pěkně zarostli. Zkusím to prostříkávat pak jedině svářečka a tyč. Normálně bych to neřešil ale dřou mě o práh a trošku tlučou když jsou zavřený.

Odesláno

Dá se tam dostat normální malou trhačkou 1/4\", takovou tou úplně nejobyčejnější ohnutou tyčí od Tony. Ten torx je potřeba předem očistit od bordelu, aby klíč zapadl do celé hloubky, jinak když se žvejkne, je to v p...

Jestli jsou tam vložky teda nevím. Já tam žádné neviděl - ale nijak jsem to nezkoumal. Až budu mít chvilku, přetřídím zbylé dveře, co mám, a prořádně to prohlídnu... plus proštrachám katalog, co chytrého k tomu píšou.

Odesláno

Takže mi to nedalo, a podíval jsem se do toho katalogu. Tedy:

Dělítkem mezi typy pantů je auto s výrobním číslem 70119980 (starý model, rok netuším).

Do tohoto v.č byly \"malé\" panty (výška části pantu na kastli 28 mm, část pantu na dveřích má 41 mm, čep č. 904430 a vymezovací podložky). V místě, kde do sebe ten pant zapadá (v ose čepu) je výška vnitřku 20mm (měřeno na autě, to v katalogu není).

Od tohoto v.č. výše (starý i nový model) jsou větší panty (výška toho kousku na kastli 34 mm, výška protikusu na dveřích 45 mm, větší průměr čepu, a BEZ podložek). Čep má v tomto případě číslo 904434).

Tolik katalog. Podle toho by to znamenalo, že starý model může mít obě varianty, a nový model jen jednu. Každopádně to lze změřit předem na autě, rozdíl 28 a 34 mm se dá změřit i pravítkem :)

Doufám, že z toho nebude zas nějaká výjímka, jak je u pažoutů zvykem ;)

Edit: trochu jsem tam změnil formulace a doplnil tu změřenou hodnotu starého pantu. U nového nevím, kdyžtak změřím časem.

[Editován dne 4/6/05 oddie]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...