Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím 406kaře,mám problem s autem,jestli že při startu nedržím nohu na plynu tak motor naskočí a hned zhasne,volnoběh taky nedrží,lítá to mezi 800-1300 ot/min a po chvilce to taky zhasne,při přeřazování radějí nesundávám nohu z plynu.Někdy motor naskočí,cely se třepe a má podprůměrné otačky + plyn nereaguje.Ve vysokých otáčkach jede auto v pohodě,neškube,ma výkon vše jak má byt. Diagnostika píše tyto závady:

-Teplota chladiva

-Vypínací ventil čerpadla

-poloha rotoru

-Průtokový okruh

-snímač rychlosti

řikají mi že je to čerpadlem,můj názor je taký,že kdyby to bylo čerpadlem tak to neblbne jen při nízkých otáčkach.Co vy na to?

Odesláno

jj věř tomu, že je to čerpadlem.. to že tam budeš mít špadný ještě k tomu další čidla tomu taky moc nepřidá.. o epicu tady bylo nedávno dobrý téma, jak relativně lehce určit závadu a relativně i levně ho opravit..

Odesláno

Ahojky, já mám úplně stejný problém a to mám auto 2měsíce, koupené v autobazaru. Mám také peugeot 406 2.1TD. S tím čerpadlem je to pravda, na těchto autech to odchází docela často, prostě Lukass epic je šmejd, který je nejem drahý, ale úplně k ničemu. Už jsem o tom přečetl hodně, a rozhodl jsem se jít cestou předělání na bosch. Nebudu do auta dávat lukass a čekat až zas půjde do kelu. Jen co ti doporučím je zkontroluj si, jestli ti neuchází odněkud nafta, já jsem našel únik pod palivovým filtrem, při pumpování balonkem mi to tam teče, tam začnu jako první a pak budu postupovat na vstřikovače a následně čerpadlo. No nebude to zrovna levné, ale co se dá dělat. Popřemýšlej nad tím, jakou cestou se vydáš, aby tě to auto nezrujnovalo :)

Odesláno

O čerpadle bosch začínám uvažovat,našel jsem na netu chápka co mi sežene čerpadlo bosch a repasne ho.

Napsal mi tento email.Co vy na to?

Auto s mechanickym čerpadlem línější není,ba Naopak mužete si vykon regulovat.

Dostanete čerpadlo v dobrem stavu a plynove lanko..Vstřiky se díky repasi čerpadla měnit nemusí.Cerpadlo maka i na Lucas vstřiky.

Odesláno

Jak jsem již psal, zkus nejprve omrknout motor a hledat přícinu jinde, jestli ti to někde nenasává vzduch, a proto ty otáčky, začni od toho nejméně nákladného, jinak určitě to pak překopej na bosch, boschaka koupíš z jakéhokoliv auta citroen xm a xantia 2.1TD, oni totiž už citroeny mají mechanické čerpadlo. Jinak pohodíš e-mailovou adresu na toho týpka, co repasuje bosch, moc mě to pomůže. Jinak může to být také špatný vstřik. Jinak auto co nejdříve odstav, já jsem to neudělal a jezdil jsem autem do práce. Měl jsem štěstí, že mě auto nikde nenechalo a nemusel jsem platit drahý odtah, i když zanedlouho vyplivlo úplně, problémy se startováním vybili nejspíše baterku. A za druhé, pokud čerpadlo přestane fungovat úplně, roztrhne rozvodový řemen a motor se potká a pak budeš muset jedině vyměnit celý motor.

Odesláno
S tím čerpadlem je to pravda, na těchto autech to odchází docela často, prostě Lukass epic je šmejd, který je nejem drahý, ale úplně k ničemu.

tak s tím nesouhlasím...odcházejí často protože už ty auta mají nalítáno ,,nesmysl,, takže to má nárok,že jde do kelu. Není to tolik líný jako mechanické a oprava to je hold v tomhle problém,posílá se to na repas...brno možná ještě kladno,ale teď se s tím tu zabejvají další borci,takže to nemusí bejt ranec.

zkusil bych kontaktovat comm ...zrovna a bude to stát stejně jak předělávka na mechaniku

Odesláno

ohledně tech vstřiků,má pravdu,že kdýž to repasne tak se nemusí měnit vstřiky?Ten email ti samozřejmně poslu,chfilku ztrpení bo mi to nějak blbne :( za 5 000 ti to sežene a uděla repas.

[upravil dne 27/11/11 19:11 od lucass]

Odesláno

Nestačím se divit:mrk jj, repasované čerpadlo

lukass seženu za 7000Kč + práce, a to nepočítám druhé vstřiky. Záruku mě na to čerpadlo nikdo nedá, takže to tam může vydržet týden a pak to může jít zase do kelu. Nové čerpadlo se koupit nedá (dá ale 76000Kč?!). Zase když tam dám mechanický bosch, tak se možná zvýší spotřeba, možná nebude výkon takový jako kdysi, ale mechaniku mě aspoň někdo opraví. Co jsem na tomto foru sleduji, že někteří borci mají vyměněného Lukase i 3-krát. To aby člověk dělal jen na auto. Nic proti john_ice, každé auto má nějaký nešvár, škoda felicie motorově perfektní, ale moc hnije, peugeout 406 2.1TD odchází čerpadlo, což není zrovna levné a jde to do desetitísíců.

Odesláno

nechci a ani nebudu obhajovat cerpadlo lucas epic. Len sa zamyslime co tu piseme tieto cerpadla sa montovali do roku 2006 a to v niekolko prevedeniach. Nakoniec kolkati zvas su si ist ze to co maju na tachaci je aj v skutocnosti. Moja 2.1 ma cez 250tis.km a okrem prasknuteho tesnenia a zanedbania vyeni filtru som nemal ziadny problem a spotreba 5.8l.

namotovat bosch-a to je malickost nic tazke a mas pokoj je to na kazdom co tam da. Tak ze ak sa chces zabit toho cerpadla rad ho odkupim od teba.

Inak to co popisujes vyzera na zaneseny filter alebo nekvalitny.

[upravil dne 28.11.11 17:37 od comm]

Odesláno

Tak dneska jsem pročistil palivovou soustavu,sací koš byl přicpaný,auto jezdilo 15 km normalně,ale pak to začalo zas blbnout,sice to jde startovat bez problému,ale ten volnoběh pořád líta a občas po chvilce motor zhasne,i během jízdy někdy při brždění motorem,motor cukne.Vyzkoušel bych jestě ten Vypínací ventil čerpadla,kde ho má hledat?

Comme nejradejí bych ho zprovoznil než ho měnit,filtrem to asi nebude mam ho tam chvilku,ale dík za radu.

Odesláno

mě na 406 lucas umřel při přesně 240tis km ale řekl bych že jsem koupil nějakou špatnou dávku nafty protože se mi zakousl vysokotlak a přervala se hřídel.... na xantii jsme měli taktéž lucase a měla najeto bez mála 300 a pořád to parádně jezdilo a pokud vím tak dodnes jezdí.... a pokud vím tak tam bylo první že nebylo měněné....

Odesláno

tak cesta k cerpadlu bosch je pro me docela nepochopitelny utek od zavady ale chapu zase to ze kdyz to odejde kratce po koupi auta tak clovek s tim moc neudela ja kdyz koupil tu moji mela najeto 156000 udajne ale byla stara 10 let tak si myslim ze mela tak o 50000 vic a po prvnim startu poranu jsem od auta malem zacal utikat ten kloktal mlatil chcipal a me bylo hned jasny ze to je konec ale ja se nedal ja do nej skocil parkrat ho hnusne seslap protoze jsem byl v tu chvilku trosku nasranej ale to je jedno dosel jsem do mototechny koupi novej vzduchovej filtr palivovej filtr zhavice a plechovku VIF vse vymenil nalil jsem vif vycistil hrubej fitr v nadrzi a ted mam nejeto asi 201000 a jde furt krasne startuje i v -20 za celou tu dobu se mi akorad seknul ventil na zavreni privodu a to jsem jednou nenalil vif a hned problem tak ho tam leju furt jelikoz u nas v cr stoji nafta za hovno. Ale do bosche bych se dobrovolne zlomit nenechal epic je dobry cerpadlo ale musi se umet k tomu chovat a hlavne tam lejt poradnou naftu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...