Jer250 Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Ahoj, už delší dobu si brousim zuby na pár drobných oprav u svého Peugeota 405 (94). První: postupně mi přestalo svítit několik žárovek na přístrojovce - jak ji vyndám? Ještě mě napadlo když už v tom budu mohl bych je vyměnit za LEDky, aby se ten panel trochu oživil? Druhý: Protože jezdím často v noci ( a ťed je noc po 17:00 hodině tak mi docela hodně vadí, že svítěji málo světla. Je to opruz když má dneska každej ňouma halogeny a vy přes ně nevidíte svoje vlastní světla. Mám tam klasické žárovky. Třetí: Nefungujou výstražná světla - tlačítko nereaguje při mačkání - pouze na něm problikne ta červená mini kontrolka. Citovat
Jer250 Odesláno 17. listopad 2011 Autor Odesláno 17. listopad 2011 Ve druhém dotazu se stala chyba - chtěl jsem napsat \"xenony\". Halogeny mají opravdu všichni Citovat
Jardoslav Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Mozno je zbytocne to sem pisat ale ja ked som kupil svoju 405 tak som tiez nadaval ze slabo svieti ale to boli len tak nastavene svetla do zeme... tym otocnym ovladacom co je vlavo dole na palubovke (pri dverach) Citovat
Jer250 Odesláno 17. listopad 2011 Autor Odesláno 17. listopad 2011 Dobrej tip, ale tím to není...já ho teď mám natočený úplně dolů a svítím dálkovýma - taky žádnej zázrak Citovat
Maverick Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Takže bod 1: já přístrojovku vyndavám tak, že na platu pod volantem povolim čtyři šroubky a sundám vrchní plast kolem volantu. Bacha neulom si spodní plat, drží na 5ti šroubech, ale pro tento účel ten pátej nesundavám. Pak ještě sundej lištičku mezi vrchním plastem a budíkama. Může to jít hůř, protože je nacvakávací. Pak si vem torx č.10 a povol pravou páčku na stěrače a tahem do boku ji vysuň. Poté stačí povoli 3 šrouby, které drží budíky a pak je povytáhnout. Prostrč ruku mezi přístrojovku a palubku a postupně odpoj všechny konektory (tušim že jich je 6), vem si k ruce plochej šroubovák, protože konektrory jsou zajištěny zobáčky. Ty jsou na budíkách vždy uprostřed konektoru. Pak už jen vytáhnout budíky ven pravou stranou (proto se sundavala ta páčka stěračů). Je to sice jak ježek v kleci, ale jde to. Nebo si ještě můžeš sundat volant, ale je to zbytečný. bod 2: Seřiď si světla, kromě servomotorů se dají ještě naklápět šroubkama a pak je ještě imbus na servomotorku na dodatečné seštelování. Mě ještě pomohlo vyndat světla, hodit do vany, napustit je teplou vodou a jarem a pořádně vymejt a propláchnout čistou vodou. Ale tenhle postup nedoporučuju, pokud chrom v parabole nějak výrazně poškozen, protože se může odloupat. Pak bych ještě doporučil nějaké kvalitnější žárovky - třeba Osram Night braker, nebo jak se to píše:D bod 3: Pravděpodobně je vadný vypínač. V první fázi byh si někde zkusil půjčitjiný a vyzkoušet to. Pokud ti blinkry fungují normálně je nepravděpodobné, že by to bylo něco jinýho. Leda ještě nějakej šlus v elektrice. Vypínač jde ven lehce. Stačí plochý šroubovák a vydloubnout. Citovat
Jer250 Odesláno 17. listopad 2011 Autor Odesláno 17. listopad 2011 Pěkné, děkuji. K těm světlům - naklápění funguje jak má, v rozsahu cca 5 metrů přímo před auto až 20 metrů před ( potkávací ). Spíše ještě dál, ovšem to světlo už na tu vzdálenost není moc vidět. Prostě svítí to hůř než moje Jawa 250 z roku 1959 s dynamem Takže myslíš, že paraboly budou zasviněný? Jak se vyndavají? Pokud jen šroubky na to přijdu, ale nějaké cvakačky a podobné zrady co nejsou vidět a člověk na ně přijde až se ozve prasknutí, jsou nepříjemné. Nebudou reflektory ( sklo-chrom ) zalepený silikonem? A žárovky zkusím vyměnit jako první - mám respektovat předepsané watty nebo tam dát silnější? Popř. byl by jsi tak hodný a hodil mě odkaz na tu značku co jsi psal? Děkuji Citovat
pastorek Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 Žiarovky OSRAM Hight Breaker kúpiš pomerne bežne. Svietia exelentne, no niektorí sa sťažovali na malú životnosť tak sa robia i s predĺženou životnosťou. Watáž je vhodné dodržať lebo i tak dosť trpia patice žiaroviek a pri 100 watt žiarovkách zvyknú odchádzať. Citovat
Dundee Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 Světla jdou sundat i bez sundání nárazníku, drží na 4 šroubech. Dva jsou zespodu za nárazníkem, jeden pod maskou (tu musíš sundat) a jeden nahoře u blinkru. Sklo je na světle chycený jenom pomocí sponek a gumového těsnění (to bude asi trochu vymačkaný, tak ho pak něčím mázni, aby líp těsnilo a nerosily se ti světla. Pak už jen opatrně vymýt, jak psal Mef. Výkon žárovek zásadně dodrž, jinak si vypálíš paraboly nebo ti shořej patice a hlavně by tě nikdo na silnici neměl rád;) Citovat
Jer250 Odesláno 18. listopad 2011 Autor Odesláno 18. listopad 2011 Díky, ještě jestli by mi někdo odpověděl s tima LEDkama do přístrojovky - mužu je tam bez obav dát? Jaký typ? Díky Citovat
Demo Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 S těma led v palubce, nevím zda ti pak budou \"svítit\" ručičky... Jinak s těmi světly byl problém u i bývalčiné 405. Tam jsem to vyřešil novými světly ze starého modelu H4+H1. Místo stávajících H4. Sice nefungovala výšková regulace (starý má bovden, nový motorek), ale jezdila v tom sama.... Nebo je možnost lampy demontovat a nechat znovu pokovit paraboly... Já toto dělal u svého \"prostředního\" Scorpia - a naprostá bomba. www.nepokoj.cz Lepší žárovky nejsou špatné, ale když není, co by je odráželo... Nebo tady máš \"poláka\" za pět stovek kus http://aukro.cz/svetlomet-svetlo-predni-leve-h4-peugeot-405-87-97-i1904494970.html [upravil dne 18.11.2011 12:29 od Demo] Citovat
Dundee Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 Starý model má ovládání hydraulikou jako třeba Favorit/ Felicia;) Pokud budou paraboly slepý, klidně kup nový DEPA, jedno světlo stojí tuším kolem 1700,- Kč Citovat
Demo Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 Dundee - toto přesně jsme my dva řešili (resp. diskutovali o tom) před 4 lety... Citovat
Jer250 Odesláno 18. listopad 2011 Autor Odesláno 18. listopad 2011 A jaký typ těch LED si mám pořídit? Aby seděla rozteč patice nebo...však víte Citovat
pastorek Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 S LED do prístrojovky je trochu problém lebo majú inú geometriu svetla ale ak chceš dajú sa kúpiť priamo s paticou a zabudovaným odporom. napríklad: http://autoomega.sk/index.php?id_sek=452&id_tovar=26679&uroven=4&zaradenie=452&ukaz=detail&hlzaradenie=1 Citovat
Jer250 Odesláno 18. listopad 2011 Autor Odesláno 18. listopad 2011 Dobře, díky všem za rady... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.