Dj. JEFF Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 No já mám 309(1988) a je teda míň rezavá než některé 106 co jsem viděl a 406(2000) a ta je bez koroze - spíše než na autě záleží na majiteli jak se staral. Takže kdyby někdo potkal 106 v 1.5 D do 30 000,- tak dejte vědět. Citovat
gronholmm Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 Já sem slíbil něco málo k Favoritu. Má to spoustu nevýhod o terých se moc nemluví. První a nejvetší nevýhoda je ta, že na Favorita už kouká jako na šrot který v žádným případě nepatří na silnici. Takhle na tebe pohlížejí policisté, ostatní účastníci silničního provozu a i v servisech, a všichni ti to budou dávat najevo. U té 106ky máš trochu jistotu že to přece jenom je konstrukčně mladší auto. Další nevýhoda je rez. Rezne všechno. Pe.tr by ti mohl povídat jak vypadají moje tyčky řazení. To samý i dveře (všech 5) a lemy. Spotřeba taky není žádná bomba. Já mám už řízené vstřiky a v létě mám kolem 6,5 a teď v těhlech mrazech 10l/100km. Co je na dobré úrovni tak to si já musím pochválit brzdy. Zatím jsem vždy dobrzdil a to tam jsou ještě rezervy. Docela spokojený jsem s cenou ND, ikdyž některé díly taky nejsou nejlevnější. Hlavně musím říct že já pořád něco řeším. Auto mám rok a už jsem v dílech tak za 13-15 tisíc, a to jen ve spotřebních dílech (svíčky, brzdy, gumy, světla, stěrače apod.) některé díly se přihlásily sami. Myslím si že 106ka je lepší. Pak se tu řešila šířka pneu. Já mám 165/70 R13 a někdy bych chtěl menší. Auto mám na ježdění hlavně do práce, a parkování v Praze kde jdeš od plného rejdu do plného rejdu na místě tak po 3 otočeních necítím ruce A co se týče výbavy. Poud by si chtěl slušněji vybaveného favorita tak to předem vzdej. Ty auta jako nový stály balík (Můj Solitaire v 94tým stál cca 300 000,- Kč,) a proto je jejich majitelé huntovali dokud to šlo. Takže modely typu Silver line, Black line, Sport line a hlavně Solitaire jsou skoro nesehnatelný v slušném stavu. Takže seženeš Favorita 1,3 karbec 40kW kde jediná výbava bude otáčkoměr a pásy Takže asi tak Citovat
T-oma-S Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Díky i za názory na Favorita. Jinak tu \"výbavu\" nemá cenu řešit, nevím teda co měl třeba Silver line navíc, ale určitě to nebylo nic podstatnýho. Navíc by tam byly další věci, co se můžou pos..., rozbít. Ty 106ky jsou taky většinou v základní výbavě, alespoň by bylo co vylepšovat (kdyby mi nahodou zbyly penize navic), když už, tak zrovna ten otáčkoměr bych bral a fáčko ho má už v základu. Musím teda shánět 106, i když zrovna s motorem 1.1 těch starších taky moc není. Většina má ten 1.0. S nekonečnou investicí tak trochu počítám (takhle starý auto bude asi \"kasička\"), ale jen aby to bylo schopný provozu, na rozsáhlý opravy, úpravy peníze nemám. Citovat
Jimmy106 Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Ja nevim no, kasicka to byt muze ale taky nemusi, jako u kazdeho auta z bazaru. Ja jsem do sveho cerveneho trpaslika nacpak taky tolik, ze to vyrazne prevysilo cenu porizeni.. ale uz mam klid a to je hlavni.. jedinne co mi za posledni rok a pul odeslo, tak byl starter, koupil jsem jej od celna zde za 800,- a pak poloosa, takze taky nic moc nakladneho. Nevic me stala nova hlava, zbrousit blok motoru, nove tesneni a udelala se spojka s prevodovkou.... to byla nejvetsi investice za cca 16k do ktere bych uz v zivote nesel jinak musim zaklepat, ze to jezdi pekne, a fakt v pohode.. je to hodne o tom, na jaky kus narazis Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.