Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest mischko11
Odesláno
Já mám taky optiway a už byla asi 3x využita :-) Takže bych si ji koupil určitě znova. Zase to není taková pálka.

nechapem ludi co cez dvojrocnu zaruku nic neriesia a ked skonci a treba za to platit uz je zle ,cize optiway najlepsia volba aka moze byt

Guest mischko11
Odesláno
ľudia sa chcú osobne sťažovať a písať sťažnosti - to je najnovšia slovenská vlastnosť!!! :grr:bacha:blicismajlik

[upravil dne 6/11/11 20:55 od Modzillo]

mat peugeot a stazovat sa to je take slovenske,mat optiway a nestazovat sa to je hriech :D

[upravil dne 6/11/11 20:11 od mischko11]

Odesláno

mozno by nebolo od veci uviest, ze pre optiway su 3 varianty. A nie kazda je taka vyhodna a \"ochotna\" k zakaznikovi. Trebalo by uviest, ze kazda ma inac nastavene limity, ze kazda uznava rozdielne druhy zavad a opotrebenia. Pri najdrahsej variante sa napr. vobec neplatia poplatky za servis :)

ps.su to info cez telefon, ale nie je dovod tomu neverit ;)

Odesláno

3 varianty? buď som na školeniach nedával pozor, alebo pracujem pre inú značku...

Varianty sú dva:

1) Optiway predĺžená záruka - štandardne 2-ročná záruka sa dá predĺžiť na (celkovo) 5 rokov alebo 140 000 km

2) Optiway servisná zmluva - zahŕňa predĺženú záruku, servisné prehliadky a výmenu dielov podliehajúcich opotrebeniu (práca+materiál). Až tu existujú 3 varianty podľa počtu kilometrov, pre ktoré má takáto servisná zmluva platiť: City (do 60 000 km), Business (do 100 000 km) alebo Professional (do 140 000 km)

:roker:papa;):super

[upravil dne 7/11/11 18:24 od Modzillo]

Guest mischko11
Odesláno
3 varianty? buď som na školeniach nedával pozor, alebo pracujem pre inú značku...

Varianty sú dva:

1) Optiway predĺžená záruka - štandardne 2-ročná záruka sa dá predĺžiť na (celkovo) 5 rokov alebo 140 000 km

2) Optiway servisná zmluva - zahŕňa predĺženú záruku, servisné prehliadky a výmenu dielov podliehajúcich opotrebeniu (práca+materiál). Až tu existujú 3 varianty podľa počtu kilometrov, pre ktoré má takáto servisná zmluva platiť: City (do 60 000 km), Business (do 100 000 km) alebo Professional (do 140 000 km)

:roker:papa;):super

[upravil dne 7/11/11 18:24 od Modzillo]

chybny krok zpochybnovat slovo predajcu :D

Odesláno
ľudia sa chcú osobne sťažovať a písať sťažnosti - to je najnovšia slovenská vlastnosť!!! :grr:bacha:blicismajlik

[upravil dne 6/11/11 20:55 od Modzillo]

a vela krat ani to nepomoze :D:D:D

Odesláno

Ja by som nadškrtol inú tému - optiway servisná zmluva. Povedzme professional 3189 Eur na 5 rokov 140 000 km. Ja napr najazdím ročne tak asi 25 000 čiže tak akurát pre mňa.

Ak to správne chápem, tak v tomto prípade všetok spotrebný materiál a opravy do tejto doby uhradia v Peugeote. Aj servisné prehliadky?

Vie niekto spočítať koľko sa minie na prehliadky a údržbu za tento čas? Všetky tie tlmične, čapy, oleje atp čo bude treba vymeniť? Je tu nejaký odborník čo by to vedel odhadnúť?

Síce verím že v Peugeote to majú spočítané aby im to bolo výhodné, ale možno tým že si zaistia zákazníka na celú dobu dajú dobrú cenu ? :myslim

Odesláno

... spočítať sa to podľa mňa ani nedá, nikdy nevieš dopredu, čo sa pokazí... Výhodu by som videl v tom, že aj keď stúpne cena za normohodinu práce alebo narastú ceny materiálu, teba by sa to nedotklo.

Patria do toho aj servisné prehliadky, ďalej raz ročne si môžeš prísť vymeniť stierače, brzdy majú tiež predpísaný svoj časový interval výmeny atď. Akurát som si nie celkom istý žiarovkami, ale zdá sa mi, že aj tie patria do tohto \"programu\".

Tou poslednou otázkou si si vlastne aj odpovedal...

Odesláno

No a pokiaľ ceny materiálov a práce klesnú tak som preplatil.. :D

Pokiaľ tomu rozumiem, tak v cene je aj optiway predlžená záruka, že?

Kedy sa vlastne tá servisná optiway dá kúpiť , musí to byť hned pri podpise alebo mám času pred prvou prehliadkou? (ak sa niečo pokazí do tej dobu predsa je garancia). A dá sa to predlťovať ako optiway záruka, čiže kúpiť si napr city 48 mesiacov a ak sa to osvedčí podľa reálneho priebehu kilometrov ped najazdenim 60000 km (to u mňa určite nastane skôr ako za 4 roky) to doplniť povedzme na 60 mesiacov business alebo profesional?

Inak že sa to nedá spočítať nesúhlasím. Totiž nečakané príhody kryje aj optiway garancia. Rozdiel medzi optiway garancia a servisná zmluva predstavuje plánované opotrebenie, napr. brzdy, oleje, fap, rozvody, tlmiče, čapy, spojka atp, a ešte garančky. Podľa mňa to ide spočítať veľmi presne, a v peugeote to aj majú. Len neviem či tá cena je šitá na naše podmienky, kde napr tlmiče a čapy určite odídu skôr ako vo Francúzsku. A ešte je to robené tak že FAP a spojka by mali vydržať

Inak čestne povedané 3tisícky naraz určite nevyplaznem, hlavne pri kúpedá sa ti zahrnúť do lízingu, nie platiť popri akontácii?) Ale tú tísícku na city 48 - to by bolo treba spočítať, do 60 tisíc sú 2 prehliadky a aj ked počas tohto intervalu sa nemá čo opotrebiť (skutočné problémy sa začnú obykle až po tom) toto by do úvahy prichádza.

Odesláno

Tááááákže: Optiway Servisnú zmluvu je možné uzatvoriť do 2 rokov od začiatku záruky alebo do prvej servisnej prehliadky. Servisnú zmluvu je možné predlžovať!!! Výmena žiaroviek do tohto programu patrí...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pokud by někdo toužil prodloužit záruku, tak to dokážu na auto do 6 let a do cca 130 000 km cestou záruky v programu Peugoet vyzkoušené vozy o 1 rok. Pokud je auto do 3 let a do 60 000 km, tak to jde i o 2 roky.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Jestli je to pro někoho zajímavé taky v Peugeotu je v únoru a březnu akce - 25% sleva na Optiway Garance, takže jestli o tom někdo uvažuje, tak v těchto dnech je nejlepší doba pro zřízení :).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...