Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kolegové ,

koupil jsem originál Peugeot 14ky Alu kola obutý na Barum 185/65 R14.Pravé zadní mně ale škrtá poměrně dost o podpěh , o takový plastový výlisek.Bojím se o pneu.Řeší to distanční podložky ? Samozřejmě v rozumném rozměru a ceně , poraďte.

Předem moc díky.

Ještě doplnění : Bylo by možné,aby ty Alu disky měly nestandartní rozměr?Jinou hloubku než třeby ocelové disky ?

[Editován dne 29/3/05 Kotasek]

Odesláno

.. on je trosku rozdil mezi 306 a 309... - kazdej mate jiny auta, to jset snad postrehli :-)

Na 306ku jsou dle TP psany 185/65/14 takze v pneu to nebude...

Zjisti z toho disku presne rozmery.. jesli je to J6 nebo J6,5 (ale oboje by melo na 306 v poho vlest) a taky ET - tam bude asi ten problem... A tobe to skrka o \"vnejsi\" blatnik?... jakoze mas kolo \"vylezle\" z blatniku?

A to ze je to jen na jedne strane neni taky zrovna normalni... - jeslti mas jednu stranu vzadu sedlejsi tak se to da zvednout na torzkach... (ja tak zvedal cely zadek o cca 3cm) a je to ted lepsi.

:papa

Odesláno

Kámo,díky za reakci.Pneu drhne uvnitř podběhu o takyový plastový výlisek na podběhu(možná jako kryt svodu od palivové nádrže).Měl jsem na tom ještě do soboty \"zimáky\" 175/65 R14 na plecháčích a bylo to v pohodě,bude to asi v rozměru toho disku,jak píšeš.Napadlo mě jestli ty disky nemůžou být třeba ze 405 nebo 406ky,co myslíš ?

Díky předem.

Odesláno

Kotasek: Tak to budes mit problem s ET na elektronu. Peugeoty obecne maji psane male ET na kolech (cim mensi, tim vic ti kolo poleze ven z blatniku). 309ka ma myslim ze ET 20, 306 jeste min... tusim neco mezi 12-18. (to zase neni takovy rozdil, obecne se kola mezi modely daji prohazovat..205,309,306,405..)

Problem ale vetsinou byva u oprednich kol, kdyz se obouva kolo s vetsim ET tak muze drhnout o brzdice... problem se zadni napravou slysim poprve.

Asi nemas na vyber.. bud zmenis kola a nebo das dozadu podlozky (kdyz nemas problem s predkem tak radsi jen dozadu a s primerenou-minimalni velikosti podlozek)... :papa

Odesláno

No... A co se stane, když si auto postavíš na rovnou podložku a koukneš zezadu? Stojí rovně nebo je to LZ kolo do áčka a tím pádem škrtá o podběh? Neboli auto je zralé na repasi zadní nápravy? Mě to u mé 306 potkalo před půl rokem.

Guest minimaxa
Odesláno

ET (einpresstiefe=zális) v milimetrech, vzdálenost dosedací plochy kola od pomyslné roviny dělící šířku kola - neboli jak hluboko zapadne kolo do blatníku (čím větší je hodnota ET, tím více kolo zapadne ke středu vozu), hodnota u většiny alu kol pro evropské vozy se pohybuje okolo 35mm

[Editován dne 2/4/05 minimaxa]

Odesláno

Když jsem ty příspěvky tak pročítal - tak problém bude asi opravdu v tom ET - já měl na 4O5 taky ET 28 a nic nedřelo a dal jsem na to ET 35 a začalo to dřít - vyřešil jsem to podložkyma (jedna 1,5cm vyšla na 450,-) - takže menší investice, než kupovat nové pneu. Jedinej problém můžou bejt v budoucnu policajti...

Odesláno

Kolegové ,

předem moc díky za Vaše reakce,opsal jsem něco z disku:

5,5J x 14CH , 4-34 , PE 12/24 . Nic víc tam ale není,připomínám že to jsou origo 9ti paprskový Alu Peugeot.

Díky za reakce , Kotas

Odesláno

Tak těm čísilkům moc nerozumím, ale vím co mám doma.

mám taky origo peugeot elektrony (14´)a jsou oproti plecháčům o 20mm rozšiřující- taky mi na vyšším pneu škrtaly. Pomohly nižší gumy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...