emato Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Ahoj! Chtěl bych se zeptat zda tu někdo neví čím může být způsobeno nestartování 207 1.4 hdi. Pokusím se to popsat: Otevřu dvěře, rozsvítí se malý displej ukazující denní a celkové km a bliká kontrolka baterky. Sednu do auta a vložím klíček, otočím do druhé polohy a nic se nestane. V tomto momentu by se měly rozsvítit kontrolky (motor, žhavení, světla, olej). Kontrolky se nerozsvítí a podsvícení také ne. Když se dobře zaposlouchám tak slyším na pravé straně něco jako \"pfff\", jako by někdo zmáčknul pumpičku. Jestli si dobře vzpomínám, tak ručičky se hnou jen kousíček a pak spadnou, ale nejsem si jistý. Otočit klíčkem do třetí polohy nejde. Můžu, ale zapnout na levé páčce pod volantem světla. Po jejich zapnutí se podsvítí i displej palubní desky. Rádio jde zapnout a normálně funguje. Ale jelikož baterka není moc nabitá tak to po chvíli spadne do \"Economy mode\". Zkoušel jsem vyměnit baterku za plně nabitou, ale vše je stejné - nejde nastartovat, jen nebliká kontrolka baterky. Máte někdo tip, co se mohlo stát? Hodinu před tím jsem normálně nastartoval a popojížděl s autem a teď tohle. Na co se podívat, pojistky, nějaké drátky, nebo je ŘJ kaput? Citovat
emato Odesláno 1. listopad 2011 Autor Odesláno 1. listopad 2011 Tak malé upřesnění \"pff\" jde slyšet, když zmáčknu na klíčku odemykání nebo zamykání, nebo otevřu či zavřu dveře. Volantem nejde otáčet, je zablokovaný. Takže je to na odtahovku. Skvělé auto :-( Citovat
Modzillo Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 Tipoval by som to na imobilizér (podobne sa mi kedysi správala Laguna), alebo nenavlhol ti kľúč? Ešte si prosím vysvetliť, ako môže byť volant zablokovaný (je zamknutý?!), ak je kľúč v druhej polohe? Citovat
straki007 Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 Tak dobit baterku jsi zkousel??? A proc nejde tocit volantem??? Citovat
emato Odesláno 1. listopad 2011 Autor Odesláno 1. listopad 2011 S volantem jde otáčet jen pár cm a potom cítím jakoby náraz. Takže je asi zamknutý. Předtím než se to stalo jsem potřeboval vytočit kola, abych se podíval na podběh. Protože to nešlo, tak jsem nastartoval, vytočil kola a zase vypnul motor. Od té doby už nejde nastartovat. Když vložím klíč a otočím do druhé polohy, nic se nestane. Volantem nejde točit. Ani se nic nerozsvítí. Jako bych tam klíč vůbec nevložil. Jdou jen rozsvítit světla, zapnout rádio. Baterii jsem zkoušel z jiného auta. Přestane blikat indikátor vybité baterie, ale žádná změna. Při vložení klíčku a otočení do druhé polohy se nic nestane. Kdyby to byl ten imobilizér, jde to nějak zjistit? Nebo je třeba poškozený klíč? Navlhnutý určitě není, měl jsem jej doma. Takže jediné co mě napadá zavolat odtahovku a přímo do servisu ať vymění BSI nebo ŘJ nebo co :-( Citovat
Modzillo Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 zamknutie a odomknutie volantu je čisto mechanická záležitosť, to nemá s BSI nič spoločné... Citovat
straki007 Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 Ty davas hned nejhorsi scenare:D Jak dlouho auto mas??? Kolik ma najeto?? Ono to muze delat spinaci skrinka..... Citovat
emato Odesláno 2. listopad 2011 Autor Odesláno 2. listopad 2011 Vyřešeno! Byla to úplná blbost - zamknutý volant blokoval klíček, který se nemohl otočit pořádně do druhé polohy (ikdyž bylo cítit, že se otočil). Otáčel jsem pořádně volantem ze strany na stranu a zárověn otáčel klíčkem. Volant povolil a klíček se otočil pořádně do druhé polohy. Kontrolky se rozsvítily a auto šlo normálně nastartovat :-) Auto mám jen chvilku. Citovat
Modzillo Odesláno 2. listopad 2011 Odesláno 2. listopad 2011 ... ja som aj chcel po tvojom prvom príspevku položiť otázku, či nemáš zamknutý volant, ale tvrdil si, že kľúčik je v druhej polohe!!! Ale tak auto je v poriadku a to je hlavné... Citovat
straki007 Odesláno 2. listopad 2011 Odesláno 2. listopad 2011 no tak toto jsem necekal:D:D:D To uz meli prece i stare a prvni skodovky,ze jsi musel odemknout volant pomoci pootaceni zaroven klicku a volantu. Jedine ze to je prvni auto v tvem zivote...... No samozrejme se clovek uci porad,vid:aut:aut Modzillo: Po bitve je kazdy kral???:D:D(legrace) Citovat
emato Odesláno 2. listopad 2011 Autor Odesláno 2. listopad 2011 Jo, máte pravdu, je to trochu trapas Zmátly mě ty nerozsvícené kontrolky, myslel jsem, že je to elektrikou, když nic nesvítilo a zdálo se mi, že mám klíček na doraz ve druhé poloze. Volantem jsem samozřejmě zkoušel otáčet, ale nešlo to. Tak jsem tomu už nevěnoval pozornost a soustředil se na elektriku a startování. Ikdyž to byl trapas, jsem nesmírně rád, že to byla taková blbost a je to vcajku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.