Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim

Mam 306 1,4i z pol. 97 a ma najeto 110000 km. Nedavno jsem ji koupil a motor byl krasne klidnej, ted pri urcitych otackach se oziva z motoru nebo nekde kolem klepavy zvuk, ktery po zviseni otacek ustane. Vim, ze jeste nebyly menene rozvody. Muze to delat remenice ?? Nebo ma s tim nekdo zkusenosti u tohodle typu ??

Jirka

Odesláno

Tak jsem nechal vymenit rozvody a zvuk je stale ! Je to takovy duty, klepavy zvuk ani neni moc hlucny a je slyset cca od 1800 otackach. Poradne nejde lokalizovat odkud to jde - jednou si myslim, ze ze spodku a podruhe zase z pod vika od ventylu !

Nevim - nejake rady ? Vim, ze to mozna bude nejaka blbost, ale nerad bych do toho vytekl za hodne penez

Odesláno

cece taky duty zvuk robi aj mne na mojej 306 94rocnik 1.6benzin. a sakra tiez neviem preco. no ked pridavam na nezatazenom stojacom vozidle tak to nerobi. mam to auto spred nedavna kupene takze neviem ako sa to chovalo predtym

Guest minimaxa
Odesláno

kluci mám 306ku 1,4i XN rok 98, a mám ten samý problém, to samé klepání. Když auto stojí, a tůruju to, tak nic, jen zařadím a rozjedu se, tak se to začne ozývat, asi od 1700 ot. Soused dělá v Peugot servisu, má taky 306ku z roku 98, taky 1,4i, a dělá mu to taky! a ani v servisu nevědí co stím. Obě auta mají asi 130tis. najeto. Řekl mi, že je to u tohoto motoru obvyklé. prý je to něco opotřebovaného na klice a projevuje se to většinou jen při zátěži, a po zahřátí. Prý to není velký problém. Tak nevím, nechat to bejt a čekat, že mi vyběhne klika, a nebo dát 20tisíc za generálku.

[Editován dne 2/4/05 minimaxa]

Odesláno

To jste mě moc nepotěšili. Mam to auto cca 3 týdny a při koupi to samozřejmě nedělalo a po cca 100Km to zacalo. Ja to trosku slysim i kdyz na volnobeh pozvolna pridavam, ale nejvice je to zlyset, kdyz se rozjizdim.

Jak to, ze kdyz je to tak relativne opakovaná chyba, proc jsou z toho u Peugeota vykuleny a krouti nad tim hlavou. To si to jeste nikdo nenechal opravit.

Kdyz to posloucham u motoru, tak pri urcitych otackach je to krasne slyset a tezko rici odkud to jde - obcas si rikam, ze je to pod vikem na motoru a kamos zase tvrdi, ze je to slyset od spodku.

Guest minimaxa
Odesláno

máme přesně ten samej problém. ale neřeším. jezdí, až dojezdí, začnu řešit.

Odesláno

Jednou jsem cet SM o 206 (taky 1,4). Uz nevim, jak to tam presne bylo, ale taky nejaky klepani, asi pri rozjezdu a v zatezi. Psali tam, ze staci zvysit moment utazeni kliky (v ulozeni), ale ze to neni na zavadu a ze by doporucovali s tim nic nedelat. Pry se nic nestane. Mam taky 306 1,4 98, ale nezda se mi, ze by to delalo. H PS:Myslim, ze to bylo nejaky cislo okolo prazdnin z minuleho roku v sekci ojetiny.

Odesláno

Zkontrolujte si řemeny. Mě to na 1.4ce dělal řemen k pumpě posilovače řízení, byl vyloupnutej kousek vodících drážek, při náběhu na řemenici to klepalo ... :papa

[Editován dne 4/4/05 Jezkovi.voci]

Odesláno

Odpoledne to omrknu, ale nechaval jsem si menit rozvody a snad by to ten mechanik videl, ze tam neco neni OK. Nicmene to radsi poradne projdu - za to nic nedam. DIKY

Odesláno

Mam 2.0 XU10J2C ve 405 SRI. A dela me to stejne od odby co jsem menil rozvody. A ten manik menil i napinaci kladku od remenu k alternatoru a pumpe posilovace, prej byla vadna. Ale od te doby to nejak divne klepe. Tez nevim odkud to jde, vule ventilu jsem kontroloval a jsou OK. Hlavne za studena, v mrazech. V lete, kdyz je pod kapotou +50, tak nic, zda se vsechno v pohode, i kdyz to uz neni po te vymene ono. Predtim to bylo v Peugeot servisu, posledni zminena vymena v neznackovem. A je docela mozne, ze to dela bud ten remen, ale rekl bych, ze spis jeho spatne napnuti, nebo oba tyto vlivy soucasne.

Mozna to tim neni, ale mozna tez ano.

Odesláno

Tak jsem dnes navstivil autorizovany servis Peugeot v Koline a podarilo se mi odchytnout mechanika, ktery byl dost v pohode a hned jak to uslysel, rekl vule na klikovem hrideli. Pry zkusit mirne pritahnout a nebo pak vymenit oblozeni (šály...).

Pak jsem se ptal zda je to nejaka casta vada u 306 s kilometrazi nad 100 tisic a on rikal, ze jde v mem pripade o opotrebeni, ale pry se s tim setkal i u par 206, ktery mely nalitano pouhych 1000 km !

Takze me ceka vymena potrebnych casti kolem kliky a uvidime - az bude hotovo tak napisu !

Odesláno

Takze ja som sa spytal na to u nas mechanika co robi 7rokov peugeoty a on mi povedal ze ked ja mam alternator na strane opacnej ako je posilovac riadenia tak mi staci trochu povolit remen a ono to o hodne pomoze. problem je ze pri zatazeni moc tahaju alternator a servo kluko hore a tak to zacne buchat. bola na to aj zvolavacia akcia dakedy montoval sa drziak na alternator pod servo. takze tu je pes zakopany. ja to idem riesit tak ze vymenim remene bo uz piskaju a trochu ich povolim nech niesu moc nasponovane, predsa servo a alternator nepotrebuju take velke spony remena. casom idem omrknut ten drziak na alternator a spravim ho a dam alternator pod servo.

Odesláno

ten chlapek v Peugeotu se taky zminoval o tech remenech - zkusim taky tuhle upravu, rozhodne je to o dost levnejsi varianta. Je pravda ze servo a alternator mam proti sobe a je dost mozny, ze to neseka dobrotu !

Odesláno

já jsem měl dojem, že šálky na klice se dávají až ve chvíli, kdy ti zaklepe klika....z důvodu málo oleje apod. Proč to měnit v případě normálního provozu mně nedává smysl. Vždy? to je taková menší generálka spodku.....? A lze vůbec měnit šálky bez přebroušení kliky? To musí být palba jako blázen.

Odesláno

No generálka spodku motoru to je :( . Ja doufam, ze me to cekat nebude. Ty remeny na Alternator a na servo nemam rozhodne novy, takze vyzkousim jeste tohle a budu se modlit, aby to pomohlo !

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...