Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Športový filter - hruška - Peugeot 206 cc

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj \"Pežotáci\"

chcel by som Vám poprosiť o radu, mám 206-ku cc-čko 1,6 benzín a chcel by som si tam dať športovú hrušku. Nie som zástanca tuningu a podobných vecí, ale včera mi dal kamaraát previezť na brave kde mal takúto hrušku osadenú, a ten zvuk aký vytvárala bol neodolatelný :D, rozhodol som sa že by som si to dal aj ja teda, neočakávam od toho žiadny nárast výkonu, či nižšiu spotrebu ani nič podobné, ide mi čisto iba o ten zvuk. A teraz tá moja otázka, 206-ka 1,6 motor má vzduchový airbox zakončený rezonátorom, ktorý má nasavanie vyvedené pod ľavým blatníkom, myslíte že tá hruška by ten zvuk dokázala vyprodukovať aj vtedy, ak by som na aute zanechal celý airbox aj s rezonatorom a hrušku pripevnil iba na koniec toho potrubia? Predpokladám že ten zvuk je tvorený tým ako si tá hruška ťahá vzduch, teda by to teoreticky nemal byť problém. Ďakujem za rady :)

Odesláno

ja som to urobil na saxe tak ako rozmyslas ty.. dal som hrusku pred airbox.. no zvuk to nemalo potom ziedny lebo si motor bral vzduch najprv z airboxu az potom to zacalo tahat cez hrusku... ale tak ze to nerobilo zvuk... potom som original airbox vyhodil von a hrusku som dal priamo na sacie potrubie.. a z vonku co isla hadica zo studenym vzduchom ostala a z tej fuka studeny vzduch priamo na hrusku.. a teraz to ma zvuk fakt paradny... ked tomu stupis tak to robi zvuk a ked plynulo pridavas alebo ides plynulo tak ani nevies ze tam hruska je :D

Odesláno

Ja som si myslel že keby to dokonale utesním, tak je jedno či si motor taká vzduch najprv z airboxu, myslel som že tam ide o tom ako ten vzduch prudi do hrušky, že to robí ten zvuk. Takže ale asi nie.

Odesláno

no zvuk robi to ako to taha vzduch... ja som to mal dokonale utesnene ale nerobilo to dobrotu... lebo v tom airboxe je dost vela vzduchu... skusit to mozes.. ale asi to dopadne ako u mna...

Odesláno

Dělat to přes airbox nedělá dobrotu. Než jsem si koupil 206, měl jsem Lancii Deltu a na ní sem si dělal sportovní sání. Airbox se vyrušil a udělal jsem přímý sání z nárazníku až na přírubu, kde byl airbox. Tak to funguje naprosto skvěle a plní to účel. Když dáš \"hrušku\" před airbox, bude to postrádat smysl, protože v tom původním boxu se ti bude držet vzduch a motor si ho bude přisávat stejně, jak před úpravou. Když to hodíš do pryč, dáš tam přímý sání, tak ten vzduch půjde rychleji přes sport. filtr a ten vzduch bude jakoby tlačit ten motor, aby si ho přisál. Osobně si myslím, že je lepší jít a udělat vedení vzduchu z nárazníku, ideálně přes nějákou mřížku - kvůli bordelu a hodí se jít a udělat někde odvod vody, z potrubí. U tý Delty se ta voda dokázala vyhnat až k filtru. Stačí navrtat díru a k tomu připevnit hadičku pro odvod.

P.S. Jediný zlepšení díky sport. filtru: malinko lepší zvuk motoru a líp to jde do otáček, ale to je možná subjektivní pocit ;))

Odesláno

Tak som to spravil chalani nakoniec tak, že som zhodil kryt z airboxu, vybral filter a hrušku vložil do spodnej časti airboxu a napojil hadicou plastovou. Výmena na originál zaberie max 3 minuty. Zvuk je krásny, celé ma to vyšlo na 15€, za ten pôžitok to však stálo. Treba však rátať s veľkým zvýšením spotreby .... ten zvuk vám totižto nedovolí preradiť len tak pri 2500 ot. :D

Odesláno

slajo je vidět, že jsi nováček, ti ostatní už vědí, že jsem zapřísáhlý odpůrce těchto úprav bez měření a pod., takže nepochybuj, že mám origo AirBox, a nikdy tomu nebude jinak.:papa

Odesláno

koblih - som nový, ešte som netihol spoznať každého, ale pracujem na tom :) .... ja som si vedomí toho že ked som tam tu hrušku dal tak som motoru nijako nepomohol, naopak uškodil, viem že pokial to nedám na počítač a presne sa to nenaladí tak to nebude ono, ale ako som už písal, ja som tam tú hrušku dal čisto kvôli zvuku, neplánujem ju tam mať stále, zmena to povôdného stavu sú 3 minúty a to už rátam aj datie auta do garáže a vybratie von ;):D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...