Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

panove mam problem s tim, ze mam nejak nastavene topeni a kdyz auto dyl stoji,tak se restartuje na vychozi polohu asi, vzdy 20 stupnu, zapnuta funkce auto a AC. problem je v tom,ze mam nezavisle topeni a kdyz ho rano chci pouzit,tak nemuzu,pac je vypnuty vetrak a tudiz auto nevytopim. kamos i rikal,ze je to normalni,ze mu to 206tka taky delala. jak to tedy je?

Odesláno

Je to normalni. Klapky ale zustanou v poloze, v jaky byly pred vypnutim, takze pokud to pred vypnutim klicku topilo, rano zapnes nezavisly topeni, mas pripojenej ventilator tak, aby se zapnul s topenim, tak to musi normalne topit. Mam to taky tak jen old model. Aby bezel ventilator, relatka ho misto klimatroniku pripoji k odporu + k napajeni a ventilator se pomalu toci. A vytopi se to.

Odesláno

a ty mas taky nezavisle topeni? no me prave prijde,ze kdyz necham nastaveny ventilator aspon na pulku,tak se to vytopi daleko rychlejc nez kdyz je tam funkce auto a a/c. Jinak ma to nejakou ochranu,kdyz to pouziva ventilator z baterky,aby to baterku uplne nevydundalo?

Odesláno

tak to je vyborna vec, ale ten reset klimosky me porad vadi, protoze, webasto pak potrebuje daleko delsi cas na vyhrev auta,kdyz nebezi ventilator a teplota je nastavena na 20 stupnu..

Odesláno

Bez ventilátoru se ohřeje motor, ale kabina ne. Nastavení klapek vyřešíš nejsnáž tak, že po vychladnutí auta (třeba za tři hodiny) zapneš klíček do polohy kdy je zapnutý topení, tim se klapky nastaví na max teplotu. Ještě můžeš zapnout vniřní cirkulaci. Pak to vypneš a klapky zustanou pořád stejně. Až se spustí webasto a ventilátor, vytopí se i kabina.

Odesláno

takze by stacilo teda nez odejdu zapnout vnitrni cirkulaci? jenze podle me se to stejne resetuje. a zase nez jit spat lezt porad do auta se mi nechce. je dovny,ze nekomu to dela a nekomu ne...

Odesláno

k resetu dojde vzdy, nakolko pocas kurenia webastom dojde k jej odpojeniu natrvalo, cize po opatovnom pripojenie klimatizacie po zapnuti kluca zapalovania sa zresetuje

(v povodnom zapojeni bez webasta je klima stale pripojena vodicom na pin1 toho 6pin konektora. jedna sa sice o +12 (15 + po kluci) ale nejake informacie z tadial berie, kedze k resetu nedojde)

avsak uz vo vlakne a aj ja sme pisali ze dolezite je v akom stave ju vypnes tu klimu a vtedy klapky zostanu v polohe takej akej boli ked si vypol motor. Cize nastav tam fukanie na sklo a nastav teplotu na maximum a pockaj cca 1 minutu... malo by to ist... ja toto nerobim a normalne mi to funguje. k resetu klimy dojde aj u mna vzdy... avsak aj keby bola nastavena na rezim auto a teplotu 21 stupnov tak auto mi vykuri, nakolko klapky su otvorene aj pri takomto nastaveni klimy. pri webaste sa panel klimatizacie nespusta a ostava trvale odpojeny. keby si ho pripojil tak nedovoli spustit ventilator kurenia.

s tym vnturonym okruhom vyskusam... :)

[upravil dne 19/10/11 08:31 od Marcel00]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim ctu tady vlakno a jen drobne prihodim.

Mame klimatronik tedy automat a nastaveni teploty a smeru u naseho zustava stale stejne jen v zavislosti okolni teploty se zapne ci ne klima - A/C.

Pokud bude pripojeny prez rele jen ventilator/asi prez nejaky odpor.delic nemelo by to nic ovlivnovat.

Zapalovani je prece vypnute = oddelena fce ventilatoru = tudiz zadna zavada ....?

Jak se to bude chovat kdyz prijdu pojede nezavisle topeni a ja nastartuju nevim ale opet by se nemelo dit nic prevratneho....

Uvidime mam chtu topeni koncem tydne privest domu a pak jen chvilku casu na montaz ....

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem prisle na to,ze pokud teplota spadne pod 4, tak se klima resetuje at je nastaveno co je nastaveno a kabina se mi proste nevytopi. voda v motoru tepla je,ale kabina ne.

Odesláno

mozno by nebolo odveci dat sem fotky ako mas to topeni napojene na vodny okruh.

elektricka a vodna cast su dve nezavisle veci. reset klimatroniku som ti vysvetlil vyssie, nijako nesuvisi s okolitou teplotou.

takze hod sem fotky webasta a zapojenie hadic do vodneho okruhu tak aby bolo vidiet ktora z tych hadic do ktorych

to je napojene ide do vymennika kurenia.

Odesláno

no ale pokud necham teplotu pod 30 a teplota neklesne pod 4 stupne,tak nastaveni klimatroniku zustane nastavene,tak jak mam. jinak fotky muzu udelat,ale bude to blby, pac tam je vsechno takova smet kabelu a hadic,ze to bude asi mizerne videt. zitra na to mrknu.

Odesláno

tak ted uz to nechapu vubec, vcera behem dne,auto nestalo ano 5 minut a klimoska se restartovala a dnes rano,taze auto celou noc stalo, zapnu vytapeni,pak klicek a klimoska drzela hodnoty. takze nejak musi jit nastavit,aby se nerestartovala. nerikejte mi ze se restartuje jak se ji chce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...