Kloub Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 zdravím na bytě mám sporák který funguje na PB ale chtěl bych ho dát na chalupu kde je obyčejný plyn a ted jsem se dočetl že je potřeba vyměnit trysky že jsou jiné než na PB. vyzná se v tom někdo? jak je nákladné tahle úprava? a kde takové trysky sehnat? ze zvědavosti jsem mrkl na aukro kde se prodávají trysky na PB a přijde mě že to jsou jen takové čepičky s dírkou které se našrubujou do sporáku (to tam mám ted), takže kdybych je jen odšruboval tak by to šlo bez problému použít na obyč plyn? prosím vysvětlí mě to někdo? děkuju Citovat
Qcko Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Su to obycajne trysky v ktorych je rozdiel akurat v priemere otvoru. Kupit sa daju v akomkolvek servise na sporaky. Das dole len tu hornu cast (kryt pod ktorym to hori, neviem ako sa to vola ), vyskrutkujes tie co su tam a naskrutkujes druhe, nic na tom nie je, ked kupis uplne novy sporak tak tam casto ani niesu namontovane a mas ich pribalene v sacku prave podla toho akym typom paliva bude \"pohanany\" Takto nejako to vyzera, uz len treba pytat podla typu sporaku, idealne vyskrutkovat povodnu a podla nej (vonkajsi zavit) ... vnutorny otvor a vyska je podla typu plynu [upravil dne 15/10/11 14:16 od Qcko] Citovat
Kloub Odesláno 15. říjen 2011 Autor Odesláno 15. říjen 2011 aa takže se mění kus za kus. jen to že PB potřebuje menší dírku že? Citovat
Qcko Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Neviem ci vacsiu alebo mensiu, kazdopadne presne tak Citovat
Dundee Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Tuším, že menší, protože já měl na sporáku původně trysky na zemní plyn a nevěděl jsem o tom do prvního vaření- hrnec byl černej jako bota a plamen se špatně reguloval. Sehnal jsem trysky na PB a pohoda;) Citovat
MilanF1 Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Ano, na PB jsou menší. Pokud ten sporák není tak starý a je někde pytlíček s dalšími tryskami, není pak co řešit, stačí přehodit. U starších sporáků výměna není jen v odendání hořáku, ale musí se demontovat např. čelní panel. V případě kupování určitě doporučuji vytáhnout původní a donést jí do prodejny, aby byl závit stejný. Pro nouzové vaření lze trysku od největšího hořáku na PB dát na nejmenší při zemním plynu - velikost těchto trysek je velmi podobná. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.