samajko Odesláno 12. říjen 2011 Odesláno 12. říjen 2011 Zdravím! Vedel by mi niekto prezradiť odkial dostáva RJ informáciu o teplote chlad. kvapaliny? Podla všetkého by to malo byť zelené čidlo pri termostate, ale to len spína pri 60 st. V diagnostike mi to vyhodilo teplotu mínus 45 st. No a to sa potom asi prejavuje aj na iných miestach npr. sytič (podtlakový, vyhodený ako nefunkčný), žhavenie (žhaví stale rovnako dlho), a pripisujem tomu aj problémy s klímou... Vie mi niekto poradiť ako sa s tým vysporiadať? Mám P406 1,9 TD r.v. \'99 old model Citovat
Ferry Odesláno 12. říjen 2011 Odesláno 12. říjen 2011 ano, pro ecu je zelene cidlo, jestli dava tyhle zmateny hodnoty, tak je KO a je zrale na vymenu klima, resp rizeni ventilatoru sahary ma cidlo hnede, modre je pak pro budik na palubce Citovat
samajko Odesláno 12. říjen 2011 Autor Odesláno 12. říjen 2011 O tom že je KO som bol presvedčený aj ja. No keď som ho premeral tak bolo teoreticky funkčné, t.j. pri teplote 60-70 st. zoplo. Tak isto ako nové, no ešte som ho neprehodil. Ako môže dávať informácie o teplote, keď je to vlastne len teplotný spínač? Alebo existujú dva druhy týchto čidiel? Citovat
Ferry Odesláno 12. říjen 2011 Odesláno 12. říjen 2011 to zelene cidlo je termistor typu NTC, cili se vzrustajici teplotou klesa jeho odpor, kontinualne, ale myslim, ze ne zcela linearne to, ze seplo pri 60-70, tak to nevim co myslis a co jsi meril, nebo sledoval, cidlo musi ukazovat hodnoty odporu zcela spojite, v ohmech, nejake hodnoty jsou zde, mely by odpovidat Citovat
samajko Odesláno 12. říjen 2011 Autor Odesláno 12. říjen 2011 To čidlo má jeden kontakt. Meral som odpor voči kostre. Podla katalogu (elit, mjauto) je zelene čidlo spínacie označené ako spinač kontrolky. NTC člen je podla nich modré čidlo, čo je pochopitelné, kedže ide na kontrolku. Takže asi fakt bude tych zelenych čidiel viac. Aké čidlo mám teda kúpiť keď som si pýtal zelené a oni mi ho vlastne dodali no zrejme potrebujem niečo iné? Citovat
Ferry Odesláno 12. říjen 2011 Odesláno 12. říjen 2011 tak je to tohle cidlo http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx#CT=ProductDetail|PDID=1219834 nebo kterekoliv jine, ktere bude odpovidat originalnimu obj, cislu peugeot 1338 78 (cena v peugeotu 469Kc) Citovat
samajko Odesláno 12. říjen 2011 Autor Odesláno 12. říjen 2011 Díky moc! Hneď zajtra to idem riešiť. Citovat
samajko Odesláno 16. říjen 2011 Autor Odesláno 16. říjen 2011 Tak a je to! Čidlo vymenene za také ako tam má byť. Žhavenie zrazu funguje jak má! Za tepla strunka len blikne. Díky Ferry! Ešte mi žere nervy ten prerušený káblik od rj klímy pred spolujazdcom. Nemáš tip čo by to mohlo byť? Alebo ma naemerovať, rsp. el. schema klímy? Please! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.