Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, chci se zeptat, jak má být na 307 hatchback 01 výroby uloženo čidlo abs na přední nápravě. Je ve tvaru do \"V\" s tím, že je packa je o něco málo delší. Nevím, jestli ta delší část má jít až nad magnetický kroužek ložiska, nebo se zapírat v prolisu těhlice. Dělal jsem s brzdami (výměna kotoučů + desky) a celé ty těhlice jsem stříkal měděnou vazelínou, takže nevím, jestli je chyba způsobena tou vazelínou, nebo špatným upevněním čidel.

Úplně nej by byla fotka. Stačí vytočit kola na max a je k tomu celkem pěkný přístup. Předem díky za rady.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Trochu obnovím téma.

Poslední dobou jsem při brždění podotýkám nahodile cítil zpětný ráz v pedále. na technické před dvěma dny mi řekli, že brzdy jsou OK a jen doporučují vyměnit orezlé přední kotouče.

Dneska opět zpětný ráz do pedálu a rozsvítila se kontrolka a hláška ABS fault. Jel jsem na chalupu. Kola nebyla nijak přehřátá. Po opětovném nastartování už nic nesvítilo a auto brzdilo normálně.

Může to být způsobenou orezlými kotouči??? Je to nebezpečné nebo se nemám zbytečně nervovat.

Odesláno

Nemůže :D stejně jako to prakticky nemůže být nečistotou na čidle. Musel by tam být velký nános železných pilin a stejně tomu moc nevěřím. Buď čidlo a nebo kroužek. S ohledem na tvůj ročník spíš ten kroužek. Takže kouknout na diag. který kolo to dělá a to pořádně prohlídnout. Případně můžeš jen tak z nud sunda přední kola s vyzkoušet jeslti ten kroužek není na jednom kole prasklý a nebo uvolněný.

Odesláno

Neměl sis kupovat Pežo :D:D:D Hele jestli budeme vařit to světlo tak kouknu na diag. a případně na ten kroužek. Čidlo je horší, ale orientační změření odporu taky může napovědět.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, tak se mi opět rozsvítilo ABS fault.

Když zabrzdím více cítím to v pedálu a ozývají se rány jako když do toho někdo tluče kladívkem. Kabely s čidlem jsem našel, ale kroužek se už asi neprodává:-(

Jak to vyhodnotí řídící jenotka? Vypne se ABS?

Mám raději přestat s autem jezdit, jde přeci jen o brzdy:-(

[upravil dne 23/9/12 17:27 od Lví-ček]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak nakonec se ukázalo, že to dělalo zadní levé kolo. Šupinky rezu z boku kotoučů se dostal mezi kotouč a čidlo ABS.

Rez se oklepal, vyšťoural a vyfoukal vzduchovou pistolí. Tímto moc děkuji Koblihovi69.

:papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

mam ten isty problem ale prave zadne kolo a menil som aj senzor a vkuse to blbne abs fault nabehuje ,roymzslal som ci by to nemohla byt chyba tej napcihovacky kde sa zasuva senzor po pripade ako to prmerat s multimetrom?:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...