Alfonsmucha Odesláno 11. říjen 2011 Odesláno 11. říjen 2011 Zdravím, chci se zeptat, jak má být na 307 hatchback 01 výroby uloženo čidlo abs na přední nápravě. Je ve tvaru do \"V\" s tím, že je packa je o něco málo delší. Nevím, jestli ta delší část má jít až nad magnetický kroužek ložiska, nebo se zapírat v prolisu těhlice. Dělal jsem s brzdami (výměna kotoučů + desky) a celé ty těhlice jsem stříkal měděnou vazelínou, takže nevím, jestli je chyba způsobena tou vazelínou, nebo špatným upevněním čidel. Úplně nej by byla fotka. Stačí vytočit kola na max a je k tomu celkem pěkný přístup. Předem díky za rady. Citovat
radesche Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 zkusim to to nafotit, ale rekl bych ze se ti dostal bordel mezi cidlo a krouzek - aspon ja ho mam na lozisku... poslu fotky BTW mam taky ABS fault, ale zase levy zadni R Citovat
Alfonsmucha Odesláno 20. říjen 2011 Autor Odesláno 20. říjen 2011 už to mám hotové, nakonec se to podařilo vyřešit očištěním a nalezením správné polohy Citovat
Lví-ček Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Trochu obnovím téma. Poslední dobou jsem při brždění podotýkám nahodile cítil zpětný ráz v pedále. na technické před dvěma dny mi řekli, že brzdy jsou OK a jen doporučují vyměnit orezlé přední kotouče. Dneska opět zpětný ráz do pedálu a rozsvítila se kontrolka a hláška ABS fault. Jel jsem na chalupu. Kola nebyla nijak přehřátá. Po opětovném nastartování už nic nesvítilo a auto brzdilo normálně. Může to být způsobenou orezlými kotouči??? Je to nebezpečné nebo se nemám zbytečně nervovat. Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Nemůže stejně jako to prakticky nemůže být nečistotou na čidle. Musel by tam být velký nános železných pilin a stejně tomu moc nevěřím. Buď čidlo a nebo kroužek. S ohledem na tvůj ročník spíš ten kroužek. Takže kouknout na diag. který kolo to dělá a to pořádně prohlídnout. Případně můžeš jen tak z nud sunda přední kola s vyzkoušet jeslti ten kroužek není na jednom kole prasklý a nebo uvolněný. Citovat
Lví-ček Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 koblih69: Nějak mě poslední dobou provází smůla. Kde najdu ten kroužek? [upravil dne 12/4/12 16:18 od Lví-ček] Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Neměl sis kupovat Pežo :D:D Hele jestli budeme vařit to světlo tak kouknu na diag. a případně na ten kroužek. Čidlo je horší, ale orientační změření odporu taky může napovědět. Citovat
Lví-ček Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Ahoj, tak se mi opět rozsvítilo ABS fault. Když zabrzdím více cítím to v pedálu a ozývají se rány jako když do toho někdo tluče kladívkem. Kabely s čidlem jsem našel, ale kroužek se už asi neprodává:-( Jak to vyhodnotí řídící jenotka? Vypne se ABS? Mám raději přestat s autem jezdit, jde přeci jen o brzdy:-( [upravil dne 23/9/12 17:27 od Lví-ček] Citovat
Lví-ček Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Tak nakonec se ukázalo, že to dělalo zadní levé kolo. Šupinky rezu z boku kotoučů se dostal mezi kotouč a čidlo ABS. Rez se oklepal, vyšťoural a vyfoukal vzduchovou pistolí. Tímto moc děkuji Koblihovi69. Citovat
koblih69 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 No nechval dne před večerem Tohle se musí pořádně vyzkoušet.... no snad to bude OK Citovat
otinkos Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 mam ten isty problem ale prave zadne kolo a menil som aj senzor a vkuse to blbne abs fault nabehuje ,roymzslal som ci by to nemohla byt chyba tej napcihovacky kde sa zasuva senzor po pripade ako to prmerat s multimetrom? Citovat
koblih69 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Nelze to jednoduše proměřit, je to Hallův snímač. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.