Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak ako by som začal. Momentálne mi auto nevykazuje žiadnu chybu. Len tak proste si na displeji hodí spotrebu od 10 litrov do tých 18...niekedy aj 30 ked mam ako pridať trošku viac...

Ide o to...že mi raz pred rokom asi na dobu cca 10 km vyhodilo kontrolku motora a s tým hlášku Depollution System Faulty alebo failure....Potom to zmizlo....

Problém ale nastal keď sa to zjavilo zase asi pred mesiacom a s tým spojene cukanie auta nad 2000 otáčok...zistil som ale že je blbé tesnenie pod vstrekom, čo som dal opraviť, no následne asi po 50 km...to začalo tiecť zase...v servise mi dali auto na diagnostiku...vymenili tesnenie a dokonca prišli na to, že mi nejdu žhavice a že toto može byť chyba, prečo hlási Depollution system faulty....(spotreba bola ok, žiaden dym z auta nešiel, občasne cestou domov som počul ako keby som mal prasknutý výfuk, ale po druhom naštartovaní už tento zvuk nebol)

Vymenili žhaviče, tesnenie...všetko bolo ok asi tak 300 km...nasledne mi buď praskla alebo nedopatrením niekoho trubička nad prepadom ale už nad iným valcom z kadial mi striekala nafta...opravili aj to...predvčerom...no ale ako som došiel domov a znova naštartoval a vybral sa len do mesta...tak mi ukazuje spotrebu do aleluja...a občas mi vypadáva ťah auta...

(spotreba je v veľmi veľká, žiaden dým mi nejde z auta...ani čierny a ani biely, nevypisuje mi žiadnu chybu, zvuk auta je zrejme v norme)

K téme priložím obrázky vstrekov a turba...pretože pod turbom je nejaký podtlakový válec alebo tak niečo (veľmi sa nerozumiem do aút) a na ňom je dosť oleja...a mám pocit že steká dole turbom z jednej hadice....červenou farbou je naznačená trubica a šipkou je naznačení smer tečenia oleja...modrou farbou je znázornene kde ten olej asi končí prípadne, sa ten olej tlačí vonku z tohoto zariadenia...dnes poobede dodám lepšie fotky...original odfotene z auta...

PS: diagnostika, čo mám doma papiere, ktoré mi vytlačili v servise, tak som našiel hlášku že je vysoký tlak turbodmýchadla...

Prosím ak niekto viete čo by som mohol mať s autom...tak mi poradte...pretože v servise povedali, že už je ok...kedže diag. nič neukazuje...zrejme...ale zajdem ešte do iného servisu...

post-38504-14109620123066_thumb.gif

Odesláno

skoro som zabudol...auto... Peugeot 407, 1.6 HDi...rok 2005

Pridal som fotku turba...a vyznačil som z kade mi pravdepodobne tlačí olej vonku...

[upravil dne 7/10/11 14:01 od AURORA]

post-38504-14109620124024_thumb.gif

Odesláno

nebolo to nahodou cukanie pri regeneracii FAP? a ta hlaska Dep. filter faulty podla mna nema nic spolocne so zhavicmi, ale mozno sa mylim. A tu okamzitu spotrebu ma asi kazdy vysoku, ked silnejsie stupi na plyn. Skor by som sledoval priemernu spotrebu po useku aspon 100 km podla toho ci jazdis mesto/dialnica a tam by som sledoval ci je vysoka.

btw: kolko ma najazdene to tvoje auto? a kde si bol v servise s tym autom? to tam isto nejakych expertov zamestnavaju :myslim

[Edited on 7/10/11 13:54 by jojosavi]

Odesláno

tak ja som chcel...najprv...aby mi pozreli FAP filter...či to nerobí...pretože som o tom veľa čítal...že to môže byť to...no oni mi najprv povedali aby sme vymenili na aute žhaviče...a potom urobiť diag....diag sa urobilo...a bolo mi povedané, že je všetko ok...

a čo sa týka toho plynu...myslel som tým spotrebu takú že som rozbehnutý a keď jemne stlačím pedál...nie tak že sa cez podlahu snažím prebiť...len úplne jemne...proste pri 50 km/h...či 3 alebo 4 zaradená...mi ukazuje spotrebu...do aleluja...a keď sú otačky pri, skôr cez 2000 otáčok tak s ním cukne...ako keby išlo na sucho...alebo vzduch...ja neviem...proste s nim trhne...cukne...neviem ako to presne opísať...a mám najazdené na aute cca. 175 000.......no a na tu priemernu sa asi teraz nepozriem...kedže som automaticky auto odstavil....aby som to ešte viac nedosral...ak tam je nejaká vážnejšia chyba...

plus fotka spod turba...toto zariadenie je celé od oleja

[upravil dne 7/10/11 14:15 od AURORA]

post-38504-14109620124754_thumb.gif

Odesláno

normalne jezdi.

To od oleje je bezny jev u 1,6 HDi.

To cukani trhani skubani a ruzne veci spojene s tou spotrebou ti dela FAP.

Snazi se prave cistit.

Nejlepsi co mu muzes ted udelat je ...... vzit to na dalnici nebo nekam dal a dat mu sportovni jizdu v trvani cca pul hodiny:papa

Odesláno

No tak dúfam, že to pomôže a že pri tej športovnejšiej jazde niečo nezavarím úplne...lebo práve keď na to šlapnem tak to trhne.......

Díky za radu...oškúšam to....keby to neprestalo v priebehu pár dni...asi ozvem zase...

Odesláno

...No ja to mam zasrate okolo turba este viac... 1.6tky su proste olejnicky ked maju viac km, to by som ani neriesil....aj mne to tak trochu cuka a malinko podtrhava ked sa regeneruje fap, ale to len na volnobehu...aj to minimalne.....pocas jazdy nic necitit. ..ale aj ja si myslim ked to poriadne prevetras, tak to prestane, ..podla mna tiez fap.

Odesláno

ja nastastie nemam to od oleja zaspinene... :) a ked mi zacne regeneracia FAP-u tak (zistis zvysene otacky pri volnobehu a zvuk \"deraveho\"vyfuku) tak sa hned hodim za mesto na dialnicu a pekne ho prevetram.. na 4-ke 120-130... po 10km hotovo :)

a aj ked nevystihnem ist na dialnicu, nikdy mi necuka ani po meste ani nic... :myslim

Odesláno

NIE....nie...keď si všimneš jeden nick je \"AUPOPA\" a druhý \"AURORA\" jedno s P a druhe s R....ide o to že ma nechcelo prihlásiť ani na fórum a ani na hlavnú stránku...a nechcel som vytvárať nový účet....aby som tu nemal dva....a takto som to skúšal asi mesiac...všeliak cez aktivačný link...a nič...tak po čase...som na to zabudol...a cez toto leto som to chcel ešte obnoviť...ale nič...tak som už dnes nasral...a vytvoril nový...

Pre info:

olej som vymenil do týždna..asi 4 dni...a problém zmizol okamžite....proste mi naliali iný olej v servise ako mali...išiel som inde...a poinformoval som sa aký a už to bolo ok doki....

:D ...čo si...mam pocit, že toto by motor asi nevydržal dva roky tak vypisovať to STOP ako vypisoval...

No a ten deravý zvuk výfuku som mal...len škoda že ťah nebol a spotreba 30 litrov bola...takto to išlo asi 20 km...a potom nič...prestalo...ale trhanie...ee...zajtra auto popreháňam a uvidím....

Odesláno

Zdar. Najlepsie je ist na dialnicu a pockat kym zacne regeneracia FAPu. Zistis to asi najlepsie podla toho cukania a zvysenej spotreby (vzdy ked pustis na chvilu plyn a ides pridat, tak prave pri tom pridani to sklbne, pokial prebieha regeneracia). Ta regeneracia sa spusti podla toho jak to vyhodnoti RJ, su tam nejake podmienky tusim - motor zahriaty nad 60 stupnov, rychlost nad 60 km/h nejaku dobu, FAP zaplneny nad 50%. Najlepsie je pocas regeneracie podradit do 4ky alebo 5ky a drzat otacky okolo 3000. Vtedy sa FAP poriadne vypali. Ked sa ukonci regeneracia zistis podla toho ci to este cuka alebo nie (okolo 10 minut).

V ziadnom pripade nevypinaj motor pocas regeneracie alebo chvilu po regeneracii FAPu ak si nechces znicit turbo. Dovod je vysoka teplota vyfukovych plynov cca 500-600 stupnov. Motor by sa mal vypnut az ked teplota klesne pod 200 stupnov.

Odesláno

Ahoj, mam presne to iste. Myslim olej u turba a pod nim, ako na fotkach. Pytal som sa na to v dvoch servisoch (servis Peugeot aj normalny) a povedali, ze to nic neni, nech to neriesim. Proste ma to auto nieco najazdene. Ja mam cca 170000km, r.v 12/2005, 1.6HDI. Tiez som sa toho najprv zlakol. Auto jazdi normalne, ako raketa:D

Odesláno

Tak preletel som sa zhruba 110 na 4 stupni....cca. 30 minút...ku koncu jazdy...to trošku cukalo..úplne jemne...nechal som postať auto s bežiacim motorom asi 10 minút...pri jazde späť už necukalo....ale uvidím ako sa to ďalej bude vyvíjať..dúfam že to bude ok...viac som nešiel pretože som bol v noci...a na východe to nemám kde poriadne na tom tankodrome kde rozbehnúť... takže zatiaľ sa to chová asi ako má...uvidím tento týždeň, že čo ako....

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Uz nemam ani chut radit ....pokud si domyslis ze kde to vlastne bude cist nebo resp kde to mame cist my v kterem vlakne odpovida.

Ach jo.

EDIT: nejak se ty otazky ztraci ne:D:D:D

Eltone se tady bavis nejak od veci:D:D

[upravil dne 15/11/11 22:13 od straki007]

• O 1 rok později...
Odesláno

Parobci a slečny...tak olej čo mi tlačí od turba, tak to je klasika, je to aj normálne, ale pre mňa je to záhada stále..teda nepáči sa mi to. Ale čo mi povymieňali v servise a ako, to by ste sa divili, musím Vám napísať, lebo ma normálne asi urve. Auto šlapalo síce ok, ale aj tak z neho lialo olej ako keby som bol postrekovač. Otec na ňom bol v čechách pracovne a išiel s ním tam do servisu, tam si ho zavolali k autu, nie tak ako u nás v autorizovaných servisoch, že nemôžem vidieť ani toho čo sa mi babre v aute. A ukázali mu čo a ako. No vec sa má tak, u náš v aut. ser. mi na aute menili mi podložky pod vstrekmi a ešte niečo okolo toho. Tak podložky síce nové boli, ale že vraj boli nejako poškodené...ako keby ich niekto na hrane stlačil z kombinačkami...alebo niečo také. Skoro najväčší hit bola výmena žhavičov, zo 4 fungujú len dva vraj...a keď Vám mám pravdu povedať...tie 4 čo boli predtým fungovali asi tiež, kedže zimu predtým ako ich menili bolo - 28°C u nás a natočil som na prvý, druhý krát...bez problémov. No a tip top, čo bolo je že nejaké tesnenie čo je pri vstrekoch ako je veko na bloku motora...alebo neviem ako to mám pomenovať bolo dvakrát rozrezané, spolu z hadičkou na prepad od vstreku...Preto tam bolo vždy toľko oleja a nafty ako v bazéne. Od kedy to vymenili, teda otec sa vrátil z čiech, tak bazén sme zrušili, zrušili zmlúvu s mestom na postrek ciest, a nemám takú spotrebu ako keby som vlastnil ropný vrt za bytovkou. A prestalo mi trhať s autom. Lebo pred letom mi tak trhlo s autom, že ma skoro celého šuplo pod volant. :) Chcem tým povedať, že neviem či to bolo len toľko šťastia pri tom aute...alebo taký špičkový autorizovaný servis, no chcel som Vám iba oznámiť, že jedná záhada vyriešená, teda vraj takto bolo :)

[upravil dne 16/11/12 08:39 od AURORA]

Odesláno

Neresil jsem to nahodou ja:D:D:D:D:D:D:D:D

Posledni dobou jsem mel asi tri tyhle pripady.

A na chlup presne co popisujes ty.

Nekteri mechosi zapomeli ze ve visku ventilu jsou simeringy vstriku a kolem nich strika olej venku.:aut:aut:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...