Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ne, ale postupným ohříváním se to z poloviny nádobky zvedne skoro až k víčku ale ven přes víčko to nejde. Už mě to ale stou teplotou motoru přestává bavit, pomalu to stím autem vzdávam.

Teďka se ještě navíc začalo ozívat spojkové ložisko a při přezouvání jsem zjistil že zadní náprava už to má asi taky za sebou. :roll

Odesláno

Spojkove lozisko uz mam taky za sebou ;) to jsem radeji dal celej novej set abych mel pokoj.. a zadni naprava...o k tomu se dodat nic neda.. holt standard.. jinak pokud ti to nepretece v podstate hned, tak by to nohlo byt jenom tesneni, ale kazdopadne je nejlepsi zajet nekam kde se na to podivaji

Odesláno
... ale postupným ohříváním se to z poloviny nádobky zvedne skoro až k víčku ale ven přes víčko to nejde...

Takto sa správa hladina pri zavzdušnenom systéme. Hlavne to stúpnutie hladiny krátko po naštartovaní tomu nasvedčuje.

Teoreticky by to mohlo robiť i tesnenie hlavy ale to sa väčšinou prejavuje vytláčaním vody von.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dneska když jsem to zaparkoval tak sem se schválně šel podívat kde je hladina v expanzce a zjistil jsem, že je až skoro u hrdla. Je to normální, když před jízdou byla v půlce mezi MIN a MAX. To během jízdy vylezla tak o 12cm.

Odesláno

Normalni to urcite neni.. me se nehne temer nebo vubec, teda mam to stesti ze to nemusim kontrolovat.. jenom jednou za cas se kouknu jestli tam kapalina je, zjistim ze ano a jsem v klidu.. kdyby se to hybalo o cca 2cm, tak ok.. ale o 12... to je hodne..

Odesláno

no dělá my to celou dobu co to mám, předtím sem měl saxo ale tam byla nádobka tak špinavá že hladina nebyla snad nikdy vydět. Když je to studené tak je kapalina tam kde má bejt ale jakmile přijedu a je to ohřáté tak je prostě až nahoře.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak abych to shrnul, vyměnil sem těsnění pod hlavou, chladič, vodní pumpu, termostat, dal sem nové víčko chladiče no a nic nepomohlo. Teplota pořád leze nahoru a i v tomhle chladném počasí vyleze teplota při 100km/h do 3/4 budíku a kdybych jel rychleji tak vyleze až do červeného. Nějakej nápad co by to mohlo ještě způsobovat. Ještě chci zkusit čidlo ale musím vymyslet jak se k němu dostat protože tam překáží rozdělovač.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

nikdo nic? tak dnes kdyz bylo tak krasne tak jsem vyndal vetrak (saharu) a zkusil jsem ji jestly funguje a ta jde potom jsem jako spravnej elektrikar sel po kabelazi a doslo me ze ji spina cidlo co je v chladici a to je nejspis spatne protoze kdyz konektor z toho cidlo propojim sahra jde jinak se nespusti necha se nekde to cidlo koupit ppr kolik stoji nebo nekdo nejake vysvetleni proc to nejde prosim poradte

Odesláno

hod sem VIN auta, cidlo nekdy odejde, to se stava, stoji kolem 500

BTW z ktery Vesely jsi ? neni to ta u Pelhrimova :) ?

Odesláno

v originále, se použije \"nástavec\" z nějaké flašky který se dá na hrdlo expanzky a do toho se naleje kapalina. Protože odvzdušňovák u kabiny je výš než hrdlo expanzky....

Jinak to můžeš postavit čumákem do kopce dolívat kapalinu a postupně odvzdušňovat.

Dělám to tak, že nastartuju, nechám ohřát motor - aby se otevřel termostat (v manuále dokud se nespustí sahara a znovu nevypne). A postupně otevírám odvzdušňováky a zavírám až nejdu bubliny.

Odesláno
kolik ma 106tka odvzdusnovaku popripade kde prosim ja vim o jednom a nejak nevim ani kde bych to hledal jako spis kde to je

U 1,1 sou 3: na chladiči, na termostatu a pak na potrubí u kabiny, kousek za rozvodama. Když pohledáš na fóru, najdeš i fotky. Jestli to má 1,4, nejak jinak netuším, ale asi to bude stejné..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...