Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých chcem sa len opýtať či má niekto skúsenosti s ventilmi. Kúpil som si novú hlavu aj nové ventily ale prišli mi tri rôzne ako je vidieť na obrázku. Všetky mali rovnaké objednávacie čísla, všetky sú veľkosťou rovnaké len tri ktoré boli v novších škatuľkách majú vybrúsenú drážku ktorá vchádza aj do vodítka ale len tak na 4mm. Chcem sa spýtať či to bude mať nejaký vplyv na chod motora prípadne zvuk motora a či je lepšie ich vymeniť za rovnaké alebo môžem zamontovať aj tieto?Ďakujem

post-21651-14109619981572_thumb.jpg

Odesláno

Novy tip a ten vyrez slouzi jako zabezpeceni proti tomu aby se ventily nezakarbonovali.

Divne proc nemas vsechny takhle.

Melo by to byt ale jenom na vyfukovych ventilech:myslim

Odesláno

Ja mením komplet celú hlavu, pretože od 45 000 km mám problém s tým že mi klepe motor. Peugeot-áci vo Zvolene mi pri 26 000 km dali 5w-50 a pri 45 000 km sa začali problémi s motorom. Už boli vymenené hydrostavy pri 90 000 km a nič nepomohlo. Zohnal som si druhý blok vymenil som a je to to isté. Tak som si zohnal novú hlavu, nové ventily, podložky, pružiny ešte musím zohnať nové hydrostavy a nové vačky a založím pôvodný blok. Mám na vačkách axialnu vôľu asi tak do 1,5 mm a ked s ňou pohnem tak to klepne. Keď naštartujem motor to ako by som naštartoval traktor, po takých piatich minútach keď sa to zohreje tak sa to ukľudní ale vždy počuť rapkanie pri tých 1900 otáčkach, každé preradenie znamená rapkanie (klepot) od motora. A keď to tak klepe tak je to aj nepredajné auto asi tak. No a touto cestou ak by niekto vedel o nových vačkách za prijateľnú cenu tak by som bol veľmi rád. Pridám sem aj video so zvukom a aby ste si vedeli porovnať ak máte podobný problém.

Odesláno

Čerpadlo ešte nikto nekontroloval, ale keď to robilo aj na druhom bloku čo mal najazdených pár tisíc kilometrov tak asi chyba v tom nebude, neviem. Ale v každom prípade dám to prekontrolovať. Čo sa týka tých vačiek je to super cena a zdvíhatká sú hydraulické alebo mechanické. Ty ich vieš objednať? Bude potrebné prečipovať aj riadiacu jednotku na tie vačky alebo ostane všetko štandardné. Ja som väčšiu časť roka v zahraničí a neviem ak by sa niečo stalo s čipom, čo by som potom robil keby som s tým mal problémy.

• O 4 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...