Jacobsoon Odesláno 25. září 2011 Odesláno 25. září 2011 ahoj, chci se zeptat kdo má nějaké zkušenosti s vyměnou seriových brzd za komplet jiné (např. z mi16, t16, s16, gti, rc?,, 206,405,?) moc mi to nebrzdí tak sem přemýšlel že ze silnějšího auta z těchto modelů by to mohlo být lépší.. díky za radu Citovat
Guest StibTo Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 Vim ze 306-Kubik-S16 daval na svoji S16 283mm komplety. Tak kdyby neco napis mu SZ Citovat
Dohny Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 Já ti nevim, já bych radši nechal udělat nový obložení a koupil nový destičky, protože každý brzdy jsou nastaveny na určitý auto. Pokud si tam dáš silnější, tak bych se toho celkem bál. Víc to bude brzdit, v zatáčkách se dostaneš do vrtule, na vodě ti uteče zadek apod. Já bych se na to asi vykašlal Citovat
Jacobsoon Odesláno 26. září 2011 Autor Odesláno 26. září 2011 destičky jsou zánovní, nejso extra kvalitní ale skutečně to brždění stojí za prd.. Budu to muset přes zimu pořešit. Jinak dík za každej postřeh a radu. Citovat
Capy Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 Já ti nevim, já bych radši nechal udělat nový obložení a koupil nový destičky, protože každý brzdy jsou nastaveny na určitý auto. Pokud si tam dáš silnější, tak bych se toho celkem bál. Víc to bude brzdit, v zatáčkách se dostaneš do vrtule, na vodě ti uteče zadek apod. Já bych se na to asi vykašlal blbost nic takového se ti nestane. to by se s gtičkama nedalo jezdit. ve fabrice to dělaj kvůli ceně. kvuli kolum aby mohli dát 13 nemohou mít 283kotouče atd. jediné co se zlepší je brzdný účinek a vydrží hrubší zacházení. takže já jsem jedině pro lepší brzdy. sám jsem to měl na dvou autech . Citovat
Jacobsoon Odesláno 26. září 2011 Autor Odesláno 26. září 2011 Capy asi vi co píše, pokud s tim má zkušenost na dvou autech, zkusim sehnat z dvoulitra... Citovat
wooody Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 ono hodně pomůže dát dozadu kotouče jestli nemáš Citovat
Jacobsoon Odesláno 26. září 2011 Autor Odesláno 26. září 2011 to právě nemám, ale to se musí měnit co všechno i náprava? Citovat
Guest ivo67 Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 hmm..možná se pletu,ale když ti to špatně brzdí tak to asi nebude tím že by byly málo výkoné..můžeš tam dát silnější,ale když nebudou ve 100% stavu tak taky nebudou brzdit tak jak by měli..a jestli chceš stát na fleku při sešlápnutí brzdy,tak mám pocit že ti nepomůže ani brzdový padák.. Citovat
wooody Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 no nejspíš to bude kolama taky se mi hodně zhoršil brzdnej účinek, jedno kolo má 22 kilo to nevim jestli to třeba nejde ředělat, ale většinou se mění komplet náprava Citovat
Guest StibTo Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 jj to se tu nekde myslim resilo - z bubnu na kotouce snad musis celou napravu ... ale ruku do ohne za to nedam kazdopadne cela kotoucovka dozadu na 306 se podle me za par tisic da sehnat .. Citovat
Jacobsoon Odesláno 26. září 2011 Autor Odesláno 26. září 2011 nevim je mozny ze na tech 17tkach to bude brzdit hur ale kdyz sem mel na cliu misto 13tek 15tky brzdilo to mozna lepe.. Necekam od brzd ze slapnu na pedal a budu stat na miste, ale fakt to brzdi na hovno myslel sem ze se to zlepsi kdyz vymenim desticky ale bylo to takrka stejny.. No uvidim co pres zimu sezenu nebo nesezenu kazdopadne bych s tim chtel neco udelat, takze za dalsi pripadne rady porady tipy a nazory moc dekuji! A myslim ze nebudu sam kterymu to s temito brzdama brzdi na prd Citovat
wooody Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 a novou brzdovku si zkoušel?? jak máš starou??? ona totiž přejímá ze vzduchu vlhkost a řídne Citovat
kopr Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 kotouče dozadu by na 306ku meli jit jen přehodit ale musei se sehnat jinej čep naboj držek třmenu třmen a lanka ručky jinak je to stejny a wooody ma pravdu stači vymenit brzdovku pořadne všechno rozhejbat a brzdi to lip ale uřčite ne jako vetši brzdy z lepšich modelu ale pak bacha na zimaky aby se tam vešly taky mam v planu s tim neco udelat Citovat
Jacobsoon Odesláno 26. září 2011 Autor Odesláno 26. září 2011 pres zimu nejezdim, uz ted mam depozit.. brzdovku sem nemenil, vyzkousim Citovat
Capy Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 ono to cabrio je totiž těžší než jiné modely a brzdy mají pořád podle motorizace takže i když je to divné občas se těmi vozi jezdí svižně (asi s tím nepočítali) a na to ty brzdy opravdu nestačí. Já dával první zadní kotoučovku místo velkejch bubnů a rozdíl se moc nekonal. Vypadalo to i divně když jsem měl vepředu stejně velké kotouče jako vzadu. Pak jsem dodělal i přední 266 místo 247 a to už bylo poznat. Nakonec jsem vše doladil tím že jsem na zadku vypodložil pružinu omezovače asi o 4cm aby i zadek brzdil jak má ( u cabria je zadek těžkej) A pak už jsem byl spokojenej. Jinak na 405 mi 16 jsem neměl problém v mostě po dvou kolech odvařit i brzy 266mm. A mimochodem ani po těhle úpravách se ty brzdy nestanou tak jedovatě necitlivé jako na fabiích. Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 ja daval do predu misto puvodnich 266mm komplet brzdy z 307 HDI 283mm a proste je to fakt strasne znat delal jsem to nejdriv kvuli tomu ze jsem mel na aute tezky 17ky a prose ty 266mm to nestihaly ted mam 15ky a jako luxus nejvetsi vrtany zimmermany plus desky od EBC green nejlepsi kombinace :-) Citovat
Grew Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 Koketuju s myslenkou objednat z anglie Brembo max, i s postovnym by na jednu napravu meli vyjit kotouce s destickama na 3000-3500Kc. Citovat
wooody Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 ale zapomínáš na to nejdůležitější na třmeny Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.