Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jednoho dne se mi rozjel ventilátor na plný koule. Zjistil jsem, že je to jen prošlehlý transistor. Na webu jsem si podle typu sehnal alternativu, co lze koupit. Koupil jsem ho (je to tsejný typ jako Citroenu BX), celen ventilator rozebral, na elektronice jsem vymenil transistor, opravil konektor a proletoval spoje. U motoru byly lehce zadrhlá ložiska a on jak se nemohl otáčet, tak to prošlehlo transistor. Celou kostru toho entilátoru jsem rozebral, původní suchý ložiska jsem vyhodil a do toho samého pouzdra jsem zadělal kuličkový samomazný ložiska .. jde to, chce si to vzít s sebou a jít do \"ložiskárny\" :-) Pouzdra jsem vrtnul a zpevnil 4 malejma šroubkama s matičkou. Na rotoru jsem očistil komutátor, odělal nový drážky a uhlíky byly OK. To jsem celé složil - plasty jdou při troše fantazie a obyčejných šroubováků v pohodě zasadit i s vrtulí. No ... a je to asi 3 roky a maká každý den bez jedine poruchy :)

Jo, to jsem se ještě v práci nudil :D

Odesláno

Pochopil jsem dobře, že vadný tranzistor se projevuje tím, že ventilátor jede pořád téměř naplno? To je totiž teď momentálně můj problém.

Odesláno

rekl bych ze P309 má stejný transistor ( nebo to je tyristor ?) a zda se ze tento problem tu ma vice lidi, Max205 ma to samy.

Odesláno

Mě to nekdo vyresil tak ze tam mam 4 rele a 4 stupne rychlosti prednastavene, nemam tam tedy promenné otacky potencimetrem

Odesláno

Dokázal by někdo napsat více info o tom transistoru, abych věděl jak to opravit? Už mi ten ventilátor začíná lézt na nervy, jak jede pořád téměř naplno...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...