Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problémy s motorem GTi-6 (XU10J4RS) v 306ce - další závada 1. 6. 2014

Recommended Posts

Odesláno

Georgegg: Díky za foto. Musim ještě mrknout třeba do AutoKelly na objednací číslo toho mého a pak to zkusím vyměnit. :)

Edit: Tak jsem MAP senzor v AutoKelly nenašel. Asi musim hledat podle něčeho jiného. :myslim

Pe.Tr: Neprovokuj, nikdy nevíš.......... :aut

[upravil dne 29.9.11 14:15 od Stifler]

Odesláno

h4wk3y: no jo...já to hledal jenom chvilku a podle názvu MAP senzor...název \"Snímač tlaku sacího potrubí EPS\" by mě nenapadl. Navíc podle kategorií jsem to neměl čas to hledat. Další věc je ta, že podle obrázku v AK mi tam na mé fotce nic nechybí - vypadá to úplně stejně. :myslim

Odesláno

h4wk3y: Proto si to hodlám zdiagnostikovat, jestli nebude nějaká závada v tomhle. ;)

Georgegg: Vypadát to, že máš jen jiné vzhledové provedení toho samého. :)

Odesláno

Dneska jsem se podíval na ten MAP senzor a krokový motorek. Oboje jsem důkladně vyčistil - bylo tam dost černé usazeniny a opět vrátil zpět. Bohužel závada se startováním bez plynu nebyla odstraněna. Je možné, že vyčištění nepomůže a bude potřeba některý z těch dílů vyměnit. :roll

Odesláno

jo čeká tě krokáč!!připrav si palbu!na mý auto stojí 2300kč,ale známej co dělá v servisu mi ho sežene za 700kč,ale kvalita asi jako autodílyhlubina.cz ty plechy zatím se nevymáčkl,takže nevím!v hradci jsem bohužel nebyl tak ty alu plechy taky nic,vydržaj...

Odesláno

jj, taky se obávám toho, že budu měnit věci, které nebudou stát jen pár stovek, ale zase to snad v autě nějakou dobu vydrží. ;) s těma plecháčema nespěchej, stejně bych to mohl řešit až teď po výplatě. :mad:

• O 3 týdny později...
Odesláno

Neví někdo, od čeho vede tahle hadice chladicího okruhu?

imag0343j.jpg

imag0344a.jpg

imag0345e.jpg

Jinak byl jsem na geometrii...zadek je trošku vpravo hnutej, ale to se už nedá srovnat...srovnali mi tedy jen předek na nejmodernějším zařízení na měření geo a za lidovou cenu. :)

imag0347vk.jpg

Odesláno

Nikdo neví, kam patří ta hadice? Co má obsluhovat (chladit)? :(

Nemohl by mi sem někdo dát alespoň schéma chladicího okruhu GTi-6ky ze serviceboxu?

Odesláno

Jo, má to dost much, ale s tím jsem do toho auta šel, že to nebude jen na ježdění...chci postupně vychytat, co půjde, aby to bylo v co nejlepším stavu to půjde. ;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dneska jsem si koupil v AK krokový motorek a hned jsem ho namontoval do auta....pocity z toho nemám nejlepší. Vzal jsem krokáč VDO a po instalaci a nastartování sice motor naskočil bez šlapání na plyn, ale po chvilce vyletěly otáčky na 3000 a po poklesu na standardní otáčky mi začaly kolísat mezi 1000 a 2000....tak nevim, zkoušel jsem auto natočit několikrát a téměř vždycky to bylo stejné. Jen asi jednou se mi povedlo, že se to chovalo tak, jak by správně mělo...Zkusím s tím chvíli pojezdit, jestli se to provozem spraví, ale moc nadějí tomu nedávám. :nevim

Odesláno

Tak jsem dneska najel ještě po výměně cca 25 km, kdy jsem asi 7krát zastavoval a vypínal motor. Bohužel, startuje to pokaždé jinak. Jednou to nastartuje tak, že otáčky vyletí do 3000 a drží tam do té doby, dokud nepohnu plynovým pedálem, pak začnou lítat mezi 1000 a 2000 otáčkami. Další varianta startu je taková, že mi otáčky vyskočí k nějakým 1200 a po pohybu plynového pedálu se pak zvolna pohybují mezi 900 a 1100 otáčkami. Poslední variantou je to, čeho bych chtěl docílit a to je to, že normálně nastartuju a otáčky motoru se ustálí na běžných startovních otáčkách (800 +/-) a motor pak běží naprosto klidně - normálně. V předchozích dvou \"nenormálních\" případech motor při reakci na plynový pedál škube tak, jak jsem popisoval v úvodu tohoto vlákna (při akceleraci jednou škubne motor jako ve vyčvachtaných silentblocích a to samé při deceleraci). Napadá někoho, co s tím mám dělat? Přijde mi to jako zralé na reklamaci toho krokového motorku, ale co když mi dají jiný a bude to dělat to samé? Zase se mi povede nastartovat normálně v jednom případě z nějakých 5 nebo 6? Má někdo nějakou radu?

Odesláno

Charlie 1: Do šrotu to určitě házet nebudu. Potenciometr škrtící klapky jsem neměnil. Předpokládám, že když to jednou za několik pokusů nastartuje správně, tak bude chyba jen v tom krokáči, nebo se pletu? Budu vděčný za jakékoliv další rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...