Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Čidlo hladiny oleje - P405 1.8TD

Recommended Posts

Odesláno

Mam takovy maly problem s indikatorem urovne oleje. Neukazuje nic. :D

Pod autem jsem zjistil, ze neni pripojeny a v motorovym prostoru visi nezapojeny obyc 2-pin konektor, s draty cervenym a bilym.

No jo, ale po pripojeni tohodle konektoru stejne nefunguje po otoceni klicku. Tak nevim.

Kdo mate 1.8TD a poradite mi, nebo se kouknete jak to mate u sebe. Diiiiiiik moc.

:papa

Odesláno

Pokud máš měřák se bzučákem, tak vyzkoušej, jestli je ten indikátor průchozí. Pokud ano a ten visící konektor je k němu, tak bude v háji buď pojistka nebo někde přerušenej drát. Na blbej kontakt v palubce bych to neviděl, protože by ti asi nefungovalo víc věcí najednou.

Odesláno

Hmm, taky si myslim ze by to mohl bejt cidlo s promennym odporem v zavislosti na hladine oleje. Bohuzel kdyz sem lezel onehda pod autem, merak byl v supliku 300 km daleko. :(

Odesláno

Přímo takový asi nebude, ale rozhodně musí bejt el. průchozí, jestli je v pořádku. Mě to funguje, takže ani nemám ponětí, kolik může stát. Mohl bych se ale kouknout na ty dráty, jestli to sedí s tvym popisem.

Odesláno
Napsán autorem Dundee

Přímo takový asi nebude, ale rozhodně musí bejt el. průchozí, jestli je v pořádku. Mě to funguje, takže ani nemám ponětí, kolik může stát. Mohl bych se ale kouknout na ty dráty, jestli to sedí s tvym popisem.

No to bys byl zlatej :)

Odesláno

V 605 je to takto: Jako čidlo slouží speciální polovodičová destička, která je přilepená nějak na stěnu vany. Po zapnutí klíčku, speciální integrovaný obvod, ktrý je v přístrojovce pustí do téhle destičky proud a vyhodnocuje, jak rychle se ohřívá (změnu proudu v čase) a podle toho buď začne blikat asi na 10 sekund kontrolka na přístrojovce nebo ne. Pokud je totiž destička ponořená v oleji, tak se ohřívá podstatně pomaleji, než když je nad hladinou. Ještě to na začátku změří teplotu té destičky a pokud je moc teplá (před chvílí jste vypnuli motor a teď zase startujete), tak tenhle test neprobíhá.

Já mám tu destičku asi nějakou pojebanou, protože mně ta kontrolka bliká pokaždý, když startuju.:( Zmasili mi to, když mi měnili těsnění pod vanou.

Odesláno

Tak jsem na to koukal a pro ten ukazatel mám zapojenej žlutej konektor se dvěma červenýma vodičema. Čidlo je nad vanou u převodovky a konektor je přichycenej k převodovce (1.9TD 68kW), ale u tebe by to mělo být podobný. Zkus ještě pojistky a proměřit vodiče a čidlo.

Odesláno

Dik moc. Neco podobnyho by to mohlo byt. Ja mam cidlo strceny v bloku motoru na prave strane u spolujezdce.

Ve schematku jsem nasel, ze by to mely byt vodice oznacene 224, 225 a konektory na palubce \"e\" a \"f\" u stareho modelu a u noveho 415 oba a na palubce \"2\" a \"3\", tusim.

Takze zaver zni - lezu pod auto znovu, zjistuju napisy na vodicich a promeruju ohmetrem cidlo, jestli ma nejaky \"maly\" odpor. Pak kdyztak pujdu po tech vodicich az k palubni desce. Toz se jeste ukaze, abych na to neprisel. :P

Odesláno

Tak to mam. Cidlo je nejspis v haji, ohmmetr neukazuje vubec zadny odpor na kontaktech. A to jsem je ocistil co to slo od oleje. Takze asi nebude zbuhdarma odpojenej ten konektor.

Jo a mels pravdu, jsou to 2 cerveny draty, ale zadnej popis na nich.

;)

Odesláno

Odpojenej už byl asi kvůli tomu, že ho chtěl někdo před tebou měnit. Jinak by mě docela zajímala demontáž toho čidla, protože mě to připomnělo čidlo klepání z benzínovejch motorů, ale asi bude muset dolu vana.

Odesláno

Cece, rek bych ze vana nebude muset dolu, nevim, na obrazku to vypada jen jako dlouha tycka, ktera se zasouva do toho otvoru. Cislo 7.

cidlo_oleje.gif

Odesláno
Napsán autorem trollik

JO JE TO ONO,TO VZADU.c7.MEL JSEM TO TED VENKU.

Jen jsi to vysunul, ze, zadna demontaz vany?

Odesláno

Z toho obrázku je to jasný. Auto mám chvilku a ležel jsem pod nim poprvé, tak mi to přišlo trochu divný. To nebude nic složitýho.

Kam chodíš na tyhle katalogy? Občas by se to šiklo...

• O 2 týdny později...
Guest dtyrkas
Odesláno

Tak mam novinky, cidlo je tutove v haji:

Propojil jsem kontakty na konektoru privodu, protoze jsem predpokladal nulovy odpor na cidle pri spravne hladine oleje, a vysledek : pri otoceni klicku rucka vyskoci na pristrojovce doprava na MAXI.

Zaver : Cidlo musi mit odpor 0 Ohmu pri spravne hladine oleje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...