Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kujone až jednou budu mít S16 nebo Saxo VTS tak tam taky dám 16\'\' ;) ..ale na tu 1.1 by to byl mazec..otec má na fóbii 1.4 MPI s 55kw 205/45 R16 a řikal že spotřebu měl s fuldama 8 litru a hučelo to..pak koupil bridgestony a spotřeba 6,5 litru a je ticho..tak nevim jak by těch mych 60 koniku zvládalo ty 185..jako já závodník nejsem..ještě jsem neměl plnej plyn co to auto mám:D..chci spíš aby to bylo pěkny na pohled a drželo to v zatáčkách..

Odesláno
Jenže ty máš S16 předpokládám, že to je ta nadupaná motokára 106. Oni se baví o 106 1.1 a to bude asi dost rozdíl ne?!

Ale Kujon moc dobre vi, ze se teda probiraji kola pro tyhle slabe verze... ale proste se chtel pochlubit a pohladit si tak vlastni ego.. :D a nevim jak vy ale ja bych se s takovym autem taky vychvaloval :D:P

• O 2 týdny později...
Odesláno

FiFa: 1.1 mam v TP max 165 13\" kdyz sem tam mel 175 tak mi v plnym pravym rejdu drhli :-) a na STK stím měl problém tak sem mu nazul 155 zimáky a bylo :-D .. spotřeba do tech 6l na dálku i kolem 5l

Odesláno

Aha, díky za zkušenost :super ještě ten rozměr promyslim..ale ty 185/55 R14 vypadaji asi nejlip jak sem se tak dival (vzhledově) :) jinak ti to drhlo možná kvuli velkymu ET na kolech ;)

Odesláno

No Barum to je taková zvláštní guma :D otec má bravuris 205/45 R16 a jsou v pohodě a kamarád má Brillantis 185/55 R14 a v autě je to jak ve vosím hnízdě :D Já bych volil Nokian H 185/55 R14 a nebo v tom samém rozměru AVON ZV3

Odesláno

Však v hlavním příspěvku je otázka jaký rozměr pneu používáme a výlučně to není omezeno na 1.1. Pakliže sem někoho svou gumou urazil, tak nechť přijme mojí hlubokou omluvu :) Osobně jsem po přechodu ze 14\" nespozoroval úbytek síly auta, nebo nárůst spotřeby. Stejně tak jsem jezdil na stejném setupu (gum+kol) ve fiatu (panda 1.2) a taky no problem. Dle mého se není čeho bát ani se slabým motorem :)

Odesláno

Kujon: Podle mě si nikoho neurazil :) ty tvoje kola vypadají luxusně :super

Jinak si myslím že když zvládne 55KW na fabii combi s 1200kg na 205/45 R16, tak těch 44KW s 800kg si s těma 185/55 R14 musí taky poradit :)

Odesláno

Mám pneu 195/45 R15 a zde jsou následující poznatky týkající se pravděpodobně všech 106ek s tenkoprofilovými a širokými pneumatikami:

- vypadá to hezky

- zadní náprava si rychleji řekne o repas

- přední klouby a čepy si rychleji řeknou o výměnu

- nemá problém s dírami v silnici užšími, než 19 cm - tedy je přelétnete

- pokud je díra v silnici širší, než oněch 19 cm, máte pocit, že se vás právě nekdo pokusil vykostit

- jízda po D1 je téměř vyloučena a když už, tak levý pruh a tak 160 km/h

Takže ano, je to hezké, údajně se tato kola dají narvat i na 1.1 sport, ale z principu bych raději sháněl R14 s profilem maximálně 55 ne užším - pokud to není na výstavy a s autem se často jezdí :) Moje doporučení by bylo tak 175/60 R14.

Odesláno

Díky za vyčerpávající info...15\'\' tam určitě dávat nebudu ;) a ten rozměr 175/60 R14 se shání podstatně hůř než ty 185/55 R14 takže to zatim vypadá na ten širší rozměr :)

Odesláno

Profil nemůže bejt \"užší\", to si pleteš se šířkou pneu (195, kupříkladu). Profil může bejt větší, nebo menší a odráží se v jediném - ve výšce gumy. Pokud se s autem často jezdí, pak je naopak žádoucí profil větší než 55. Ten totiž, jak už sem psal, odráží procentuální výšku pneu vzhledem k její šíři. Větší profil (na stejné šířce) = větší \"balóny\" gumy.

Odesláno

Tak se tady nehádejte :D mě zajímalo jaký kdo používá a jakou mají spotřebu a né jaky by kdo měl používat :D jinak řečeno mě zajímá praxe a né teorie :D ale i tak díky ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...