Ondrík Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 Čaute.Mám takú otázku.Vie mi niekdo opísať výmenu tesnenia hlavy?A ešte mám otázku,pri nahadzovaní rozvoďáku treba dať do správnej polohy valce,naftové čerpadlo a aj ventili?Ktorá je to poloha? sú ventili samonastavitelné alebo má vačka na remenici dierku pre zaisťovací šrób do správnej polohy? sorry za tolko otázok ale rád by som dostal odpoveď. vďaka Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 jde o povolení všech spojů k hlavě motoru (výfuk,sání,vstřiky,el. instalace),demontáž hlavy a její srovnání plus kontrola těsnosti a kontrola těsnosti ventilů,při montáži rozvodů musí být klika,čerpadlo a vačka v přesné poloze, dále vypustění a napustění chlad. kapaliny s odvzdušněním, montáž hlavy s novým těsněním, utažení šroubů hlavy dle postupu výrobce motoru, montáž všech dílů,které jsme demontovali...asi tak nějak Citovat
Berle Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 co máš za motor?potřebuješ minimalně těsnění pod hlavu momentový klíč a taky nějakou teorii ja doporučuju Jak n.a.t.o dá se to koupit popř pujčit v knihovně,tam jsem se dočetl že je taky tolerance na šrouby.ale je tam toho víc hlavní je asi hygiena práce a taky postup povolování šroubů a taky potom utahovaní jinak je hlava vejpůl Citovat
Ondrík Odesláno 14. červenec 2011 Autor Odesláno 14. červenec 2011 vďaka že ste sa ozvali chlapi ozzy tie veci okolo sú mi jasné ako facka,ja by som potreboval vedieť tie presné polohy vačky a čerpadla.Predpokladám že klukovka sa nastavuje do hornej úvrate piestov. Berle presne také niečo ako príručku sa snažím nájsť na nete,ale nakoľko som to ešte nikdy nerobil tak som sa obrátil aj na toto fórum,lebo mi tu už mnoho krát pomohli. Aha a ten motor je A8A objem 1,8 , 66 kW turbodiesel [upravil dne 14/7/11 19:35 Ondrík] Citovat
Freedy Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 Něco bych tu pro tebe měl http://files.uloziste.com/7bd7407b1398d7d1/ Citovat
Ondrík Odesláno 14. červenec 2011 Autor Odesláno 14. červenec 2011 velká vďaka aj tebe Freedy .Mne sa za ten šas podarilo stiahnuť kompletnú príručku Jak na to 405 v češtine velká večšina otázok je zodpovedaná Citovat
Ondrík Odesláno 14. červenec 2011 Autor Odesláno 14. červenec 2011 ešte mám jedu možno hlúpu otázku,ale videl som že to robia aj bez zaistenia klukovej hriadele.A to tak,že pri demontáži sa zaistií klasicky vačka a naftové čerpadlo.Lenže keď sa už nasadzuje hlava naspeť, dva krajné piesty sa dajú to hornej úvrate,čiže do polohy keď sa piesty už začínajú vracať dolu.Takto sa nastaví klukovka,nahodí sa hlava a rozvoďák. neviem či je to správne,ak nie opravte ma Citovat
Ondrík Odesláno 17. červenec 2011 Autor Odesláno 17. červenec 2011 chalani prosím vás poradte ešte,kde nájdem značku na hornú úvrať motora? je to niekde na hnacej rozvodovej kladke? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.