Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Samovolné přidávání plynu :(

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, tak jako jsem měl dneska dobrou náladu mi jí klasicky zkazilo o5 auto :( dneska odpoledne cestou domů najednou po sundání nohy z plynu auto neubralo ale dál zůstalo v zátahu a asi po pár sekundách ubralo... to se opakovalo znovu a znovu. tak jsem zastavil a chcípnul auto a znovu nastartoval a najednou otáčky na neutrál byly na 4000ot/min a po půl minutě spadly a začal se motor sám od sebe tůrovat do 2000ot/min .... prosím vás čím by to mohlo být ???? lanko plynu nikde vyset nezůstává a klapka taky ne.... nedávno sem si nechal namontovat LPG a od tý doby mi nesvítí zadní mlhovky (kontrolka svítí) tak jestli ty pitomcí něco neprovedli s elektrikou :( co myslíte ?? díky za pomoc

Odesláno

krokovej motorek je tam nevoje.. cca tak 2 měsíce.. klapka je čistá.. nevim čim to je.. krokovej motorek by přece netháhl motor dál do otáček ne ? to se mi nezdá... :/

Odesláno

jojo klapka je na lanko a už sem na to koukal.. lanko se s klapkou vrací úplně v pohodě... když sem měl krokáč špatnej tak mi otáčky lítali od 600 - 1900ot/min a i to chcípalo.. vyměnil sem ho a vyčistil klapku a pohoda... až teď najednou tohle... ale nemohl by na to mít vliv nějaký čidlo nebo tak.. že by třeba při montáži něco poškodili a ted se to projevilo... s autem na LPG sem zatim najel cca tak 160km takže mě to docela zamrzelo ted no :/

Odesláno

ale že se sám pravidelně stejně tůruje z 900ot do tich 2000... to mi hlava nebere.. nedávno sme zrovna jenom zkoušeli jestli někde nepřisává ale to bylo před montáží LPG... chjo.... když sem měl 3.0 (old) kdysi tak tam se mě plyn zasekával i s pedálem a pustil se až když se auto chcíplo... myslím že to bylo tenkrát škrtící klapkou ale nevím.. a pak taky začal nějak blouznit s otáčkama a bylo to myslím nějakým čidlem na klikovce.... la už je to pár roků zpátky a nepamatuju si to přesně

Odesláno
nejsem si jistej, jestli volnobezny ventil zvladne 4000 ot, podle me to musi nekde prisavat vzduch :myslim
Mě po vyměně šel přes 4000 a pak klesal, v poředku byl až dalši start

Dvory, odpoj přes noc baterku, resetuje se jednotka, po zapojení počkej po zapnutí kličku před startováním, muže to pomoct, na chvili, nebo na dýl, ale chtělo by to tu diagnostiku, krokáč by ukazala

[upravil dne 9/7/11 21:16 Radek Hurvajz]

Odesláno

a navíc když by to byl krokáč tak by přece plyn nereagoval ihned ne ? protože při lehčím sešlápnutí tak otáčky lezli vejš... prostě to se to ukazuje jako kdyby byly volnoběžný otáčky nastavený na 4000ot/min.... a pak to teprv klesne a tůruje... jinak ještě zajdu do garáže a zkusím to nastartovat a nechat běžet jen na benzin.. uvidím co to udělá

Odesláno

no jsem na to zvědavej ..tak já jdu do garáže... zkusim to nechat chvili běžet na benzín a uvidí se co dál... zítra napíšu co to dělalo :) děkuju za vysvětlení prozatím :) když by to byl krokáč a nic dražšího tak by to bylo ještě v pohodě :) tak zítra

Odesláno

tak nakonec sem do garáže šel teprve před chvilkou a zkusil sem to za studena a na benzin... takže po nastartování otáčky byly na cca 1700ot/min a po chvilce začali lézt na 3000ot/min a po další chvilce klesly na 1500ot. a začal se motor zase tůrovat pravidelně sám ... mluvil jsem s kamarádem a ten říkal že by to mohl taky dělat nějakej snímač podtlaku nebo co :/ achjo

Odesláno

dnes jsem auto odtáhl kamarádovi do servisu.. zítra mi zavolá co by s tím mohlo být.. jestli na to přijde teda :/ jinak budu rád když by tu ještě měl nějaké nápady co by to mohlo dělat ? dneska sem stím musel pár km ujet a auto furt táhlo každou rychlost na 5tku to jelo 70 jako kdybych měl tempomat (furt plynule bez nějakýho cukání) .. přijde mi že krokoví motorek by tohle nedělal ale jistě to tvrdim nemůžu páč tomu taky zrovna moc nerozumím :/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...