vendelinek Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Já sem použil lepší bílý pálený komínovky pokud seš funkční na ICQ a chceš se mnou komunikovat,tak ti něco ukážu:) [upravil dne 3.7.2011 18:48 vendi.stejskal] Citovat
Šalda Odesláno 3. červenec 2011 Autor Odesláno 3. červenec 2011 Já to mám jen provizorní, než udělám krb s udírnou, je to jen na tenhle rok, příští snad konečně postavím ten krb:aut A kupovat ty sračky grily za 500.- nemá smysl, to se hned rozpadne:D Citovat
vendelinek Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 budeš se divit,ale tendle ten bazmek už máme víc než 7 let,a jak slouží http://img30.imageshack.us/img30/2862/180420091613.jpg když se nás sejde víc,tak používáme ještě kamen http://img88.imageshack.us/img88/3333/menz.jpg a ten krb s udírnou je vestavěnej ve vnitřku záměrně, kvuli počasí [upravil dne 3.7.2011 19:58 vendi.stejskal] Citovat
Šalda Odesláno 3. červenec 2011 Autor Odesláno 3. červenec 2011 Já ten krb s udírnou chci mít taky uvnitř altánku, pak si může pršet jak chce:D Jinak k tomu kameni, je něco čeho bych se měl vyvarovat a nebylo to ještě tady napsáno?? Nebo nějaký tipy a tak;) Citovat
vendelinek Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 No ,myslim,že tady bylo popsáno docela dost,v každym případě si ho dej do rámu,myslim,že nerez je nejlepší(min.2tl.) a zespoda si udělej dvě příčky a já sem si to nechal takle s těma uchama,je stim lepší manipulace na přenášení Citovat
Haryk Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 chce to navštívit výrobce desek na hroby,občas jim něco zbejvá ,mramor nebo žula mám ji taky od nich Citovat
Haryk Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 toto není z moji hlavičky http://sz.aukro.cz/vyprodej-grilovaci-kamen-deska-z-lavoveho-i1695748930.html Lávový kámen slouží ke zdravému nezávadnému grilování pokrmů z masa, ryb, zeleniny a pečení bramboráků, placiček, palačinek a pizzy. PO NAHŘÁTÍ DESKA MÁ ROVNOMĚRNOU TEPLOTU. DÍKY TOMU, ŽE POKYRMY NEPŘÍCHAZEJÍ DO STYKU S PLAMENY JSOU OPTIMÁLNĚ PROPEČENÉ. - Maso není v přímém styku s ohněm, proto se již nemusíte obávat připálení. - Nepotřebujete dřevěné uhlí ani brikety. - Topení dřevem přímo pod deskou Jeho využití je poměrně široké: - na přímém ohni = doporučejeme desku na železných nožičkách - v krbu, - na elektrických, nebo plynových grilech, - v kuchyni na sporáku, - v troubě. Výborná přírodní chuť Díky tomu, že pokrmy nepřicházejí do přímého styku s plameny, neztrácejí potřebné látky jako vitamíny a tím získavají výbornou nezaměnitelnou chuť. Nahřátí a držení tepla Základní vlastností lávového kamene vyráběného z vulkanických vyvřelin v Itáli, je schopnost rychlého nahřátí a dlouhodobé udržení tepla. Pokrmy tak můžete servírovat během delší doby a budou mít stále stejnou teplotu. Jak grilovat na kameni? Grilovací desku uložte do studeneho přístroje. Lávový kámen rozehřívejte cca 10-15 minut -v krbu, přímé ohniště -na sklokeramických deskách -na elektrických, plynových, klasických grilech -elektrických/plynových sporácích (při použití rozptylové síťky) -v troubě Po nahřátí rozetřete tenkou vrstvu oleje (doporučujeme olivový) silikonovým štětcem. Poté položte na kámen Vámi vybrané ingredience. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NESMÍTE KÁMEN PO NAHŘÁTÍ PRUDCE SCHLADIT, VŽDY JEJ PO NECHTE VYCHLADNOUT. Čištění grilovacího kamene Čištění je velice snadné, připálené koření a zbytky pokrmů ještě před vychladnutím kamene seškrábnete nerezovou škrabkou do žlábků a otřete ubrouskem. Po naprostém vychladnutí desky je možno použít nerezovou drátěnku na odstranění příškvařených zbytků. Grilovací desku lze také vložit do myčky, ale pouze bez použití mycích tablet, prostředků. ! NIKDY NEPOUŽÍVEJTE K MYTÍ GRILOVACÍ DESKY JAKÉKOLIV ČISTÍCÍ PROSTŘEDKY ! Citovat
Šalda Odesláno 3. červenec 2011 Autor Odesláno 3. červenec 2011 Haryku, díky, přesně tohle jsem taky našel, raději ale slyším názory z praxe, ale i tak díky;) Ale asi už tu bylo napsáno vše:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.