Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Budu pořizovat novou muziku do auta a rád bych znal Váš názor:

Radio - Panasonic CQ-C3300N zde náhled 4 990,-

Repro zadní: ALPINE SPE-6902 zde náhled 2 290,-

Repro přední + výšky: ALPINE SXE-1750S zde náhled 1 990,-

Jde mě hlavně o ty repro, protože rádio musí být Panasonic a vyšší cen bych nerad akceptoval.

Díky moc

Odesláno

Radio - Panasonic CQ-C3300N

proč ne, mp3 má, MOSFET zesilovač taaky dobrý, jensnad nikde jsem nenašel jestli má nějaké RCA kdyby jsi časem chtěl zesilovač.

Repro zadní: ALPINE SPE-6902

někdo opradu prosazuje dozadu ovály kvůly basům, osobně raději kompo, ale budíš, trochu málo 30W RMS (osobně bych chtěl tak 50W rms) a zásadní věc opravdu chceš dělat oválnou díru do toho plechu pod platem???:o ono to není žádná sranda, dal bych 16cm compo

Repro přední + výšky: ALPINE SXE-1750S

proboha proč :o 13cm????? vP405 jsou 16cm pozice tak proč je nevyužít budeš dělat redukce??? takže 16cm kompo

závěr: značka ////A není vše, rozdíl 30W a 45W bude ti hrát jedno víc, ale to se nechá dovážit že jedny ztlumíš (není to škoda???) řekl bych že si zbytečně přiděláš práci s instalací, větší repro (průměr) je více kvality za předpokladu stejných parametrů

Osobně na rádio Helix blue 62 (mám já) nebo Hertz DSK 165;) mk:papa

Odesláno

Podle katalogu, co mám před sebou je podle čísla SXE-1750S velikost 16,5. Nevím proč na těch stránkách je velikost 13. Každopádně tam přijdou 16. Ale ty parametry vypadají stejně

Odesláno

Ještě k rádiu - nevím co to znamená RCA, ale v bližších informacích píšou, že má výstupy předzesilovače přední a zadní - ale taky nevím co to má být.

K zadním repro. Tam, kde mi to prodají, mě to i namontujou. Že prý by to neměl být problém.

Odesláno

já mám dojem že u mě je v železným platu vyřízlej ovál, že sem měl problém protože basáky byly moc široký ze 2 stran a musely se zvednout abych nemusel upravovat tu železnou věc... nevím jestli to dobře vysvětluju, no a předpokládám že by to 405 mohla mít podobně, stačí se mrknout do kufru.

jinak mě kdysy napadlo vyndat sedadlo a celý a to plato a vyrobit ho z lehkýho dřeva, pěkně na něj dát kobereček, zasadit repro atd., kažopádně nevím jestli to jde... ale až bude počasí přát tak si na to víkend uvolním. Mě se nelíbí jak je ta vrchní vrstva ne moc pevná, a to železný plato docela vibruje.

[Editován dne 25/2/05 Fusion]

Odesláno

No mě se u toho rádia nelíbí ta fialová barva ... ;) Jinak, k těm zadním reprům, svýho času jsem níže nabízel Magnaty Classic 694, byly to 4pásma, 160W max power ... ale už je má švíca Janováka v mý ex306tce :papa

Odesláno

2 Trundík: 1. R.M.S. označení pro střední efektivní hodnotu elektrického signálu.

2. RCA : v praxi jiný název pro konektory CINCH.

k reproduktorům: v časáku recenze na repro Cliford design. Uvedená adresa je:

BS Acoustic, s.r.o., Hlavná 145, Radošovice, 908 63, tel:034/6604511, www.bsacoustic.sk, když tak volej:papa

Odesláno

takže 405 má vzadu díry na 165mm repro žádný ovál, pokud to má Fusion ve 605 ti asi nepomůže ale ve 405 je opravdu 165mm

RCA = nizkourovnový výstup signálu z rádia do zesilovače

plato u 405 je fakt mizére protože je cca 1cm nad tím plechem tudíš pokud ti to bude dělat nějaká firma tak ti nejspíš posadí repro na plato a prošroubováním tito stahne k plech, takže uložení na dvevěci, časem se ti zrohýbá mříška doporučil bych minimálně něco do té mezery nejlépe kroužek MDF nebo alespon sololit.

přední dverě je repro v takovém plat kyblíku a není pevně uloženo k plechu dveří doporučuji minimálně 3ks vrutu prošroubovat plast k plechu

montáž bych si dělal sám protože si to uděláš líp, nikdo se ti stím dělat nebude když si koupíš repro za pár kaček a kolik platíš za montáž??? za ty prachy myslíš že to udělají kvalitně??? a pokud ti řekly že ty ovály ti tam dají bez problému tak asi nevědí o tom plechu amyslí že je tam jen plato. Budeš taky měnit kable???

věř mi vím o čem mluvím, zde se podívej na mé fota předělání repra:

http://www.peugeot-club.com/main.php?co=club/info.php&ktere=1037

taky jsem začínal a vymýšlel repro za kačku:

něco o zesíku:

plato a jek dopadlo repro:

přední dveře:

doporučuji pročíst, taky jsem se tím musel prokousat:D;) mk:papa

Odesláno

Ahoj, taky jsem si dělal do 405tky music. Vzádu mám ovály a jen je doporučuju. je to sice pakárna to vystřihovat ale 165 nenahradí pořádný ovály. Stačí když uděláš obdelníkovou díru a repro posadíš jenom na plato. Pod plato dej slabší molitan bude to ok. Nepouštíš tam zas takovej výkon aby to dělalo neplechu. A bacha repro dělá cena i značka. Už jsem vyzkoušel plno repeoduktorů, rádii a zesilovaču. Ale tady se za kvalitu platí. Já mám vzadu ovály Spectron SP 69 CX , ve předu magnat xcentric 216, rádio JVC KD-S891R, a zesilovač Spectron SPA 4150. Jiank ze skušenosti JVC nedoporučuju. Doporučuju značku PANASONIC, PIONEER. SONY a ALPINE, CLARION ,VDO, BLAUPUNKT. Jinak repra za slušnou cenu SPECTRON, AXTON ale DEXON nebrat. Taky je nová značka CALIBER mají zajmavou nabídku autorádií ale nikdy jsem neslišel hrát. Teprve budem zkoušet. Jo a nekupuj repra s velkým výkonem, pokud to budeš krmit jenom rádiem. Rádio to většinou neutáhne a zkresluje. :papa

Odesláno

Jinak tvoje soustava je dobrá až na to, že by jim slušel nějaký 4 kanálový zesík. Ze zesilovačem to hraje úplně jinak. A u toho rádia se zaměř jestli to má RCA . Za tuhle cenu by to mělo mít aspon 1 pár ( 2,5 V). Jinaj MK405 ví o čem mluví, má to pěkně udělané.

Odesláno

Jaris: díky za názory, chci se jenom zeptat, jestli na rádio 4*50 W jsou přední repro max280w, RMS 45W a zadní repro max 250W a RMS 50W - je to na výše uvedené rádio moc bez zesiku? Jak moc to bude zkreslovat.

Chtěl jsem k tomuto rádiu repráky takový, aby mi hrály čistě (relativně čistě) i na maximální hlasitost.

Odesláno

Na max hlasitost ti bude zkreslovat pokud budeš mít daný korekce na nízký frekvence. To znamená basy. Potom je problém, že každý repro je udělané na určité frekvenční pásmo. Proto se musí rozdělit kmitočtové pásmo na takové, které nebude to repro zbytečně zatěžovat. Ale ve předu máš kompa, takže tam by to mělo být v poho.. Ale jak jsem psal, chtělo by to časem zesík a budeš překvapen jaká je to změna. I když by měl stejný výkon jak rádio. Ale myslím, že tohle by mělo hrát na rádio slušně. Kdyžtak si zvuk upravíš korekcema.

Odesláno

tyhle zadní budou lepší volba.

repro bude akorát, na max hodnoty nekoukej, důležité jsou hodnoty rms

:omax hlasitost????? když dáš max na rádiu tak máš vystup z rádia zkreslený takže už tě nezachrání žádné super repro, většinou ale stejně max. volume nevydrzíš poslouchat teda až na některé jedince co ohulí auto a poslouchají to z 10m na parkovišti takže mi prosím vysvětli k čemu max volume.

domnívám se že na rádio s 4x50w (tato hodnota je teda max. ne rms) je idealní repro 50wrms protože se pohybuješ cca do 1/3 volume a tam není to zkreslení a myslím že nad 1/2 volume se nedostaneš pokud nejseš hluchej jak poleno.

jinak tohle repro asi na zesik dobudoucna moc nebude, nebo na nějakej slabší.

[Editován dne 27/2/05 mk405]

Odesláno

Tak tak, já to mám třeba u rádia nastavené na 75 procent hlasitosti. Jinak s tím zesíkem by stačilo 4 * 40 RMS a jak jsem psal s rádiem které má 4*50 MAX. Neporovnatelný rozdíl. Když to u sebe zesílím tak mě píska ještě 10 minut v uších po vypnutí. Bohatě stačí a to nemám subwoofer. Teda pokud nechceš aby lidem co bydlí podél silnic kde jezdíš nepadaly skleničky. :papa

Odesláno

jo tak pískání v uších jo, no právě o tom to je, když nemás subwoofer tak to musíš dát na plný koule aby jsi měl basy (jenže zároven yesílíš výšky), no a když máš subwoofer tak to naopak pouštíš mín a basy tam jsou;););) a pak už je každým jak hodně si to pustí pokud chce být slyšen dřív než přijede, nebo jen vytvořit uchu lahodící tóny. já třeba SW mám a venku slyšet není. mk

Odesláno

To máš pravdu, proto to pouštím nahlas:D. Já ho bohužel nemám, šetřím na jiné auto a tak woofr zatím kupovat nebudu. Kdysi jsem měl něco vyhlídnutýho ale to bylo dalších 10000 Kč :(.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...