Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi bude to trošičku od témy.

Keď som bol na emisnej kontrole chlapík zošliapol pedál až na podlahu a hneď pustil a týmto spôsobom meral potrebné hodnoti dymivosť a kto vie ešte čo všetko. Pri prudkom zošliapnutí pedálu z výfuku vyšlo trochu dymu podotýkam keď si niekto zapáli to je továreň oproti tomu čo vyšlo z výfuku (inak pri normálnom jazdení nedymí), skúšal to viackrát a zopár krát prepínal niečo na stroji a že sú vysoké hodnoti dymivosti a nakoniec že je to v poriadku a na protokole bola menšia hodnota ako mu ukazoval stoj. Pripadalo my to ako by potreboval povytláčať nejaké hodnoty pre iné autá lebo keď som videl AUDI-nu ktorá bola predo mnou tak tá kadila ako keby pálili lepenku/gumu.

Odesláno

Mne napriklad kvoli FAP-u odislo turbo. Ulomil sa z neho kus a ten skoncil dalej vo vyfukovom potrubi. Pripchal vyfuk a spaliny sa vracali spät a postupne zacalo turbo hukat (nieco sa v nom vydralo). FAP je uz vonku, turbo po repase (este muselo von, pretoze nechodila regulacia - islo to ako hladky diesel) a teraz cakam na Strakiho aby urobil aj zasah v BSI. Dufam ze mi to do piatku stihnu dat do poriadku a uz budem mat klud. :roll

Odesláno

No, vraj pozreli podtlakovu hadicku aj ten konektor a vsetko sa zdalo ok. Skusali aj pripojit inu hadicku a vyvolat podtlak a stale nic, tak turbo islo von a dali ho pozriet tomu chlapovi, co robil repas (vcera vecer mu ho dali). Horsie bude, ked ho ten chlap vrati, ze je ok..... :bojim

Turbo je vonku uz treti krat tak uz im to ide celkom rychlo. Po kupe auta hvizdalo, tak islo na repas a po repase zacalo znova, tak sa hladala pricina a tou bol prave ten FAP. Kazdopadne ti dam este vediet ci to uz mam hotove. Email s foto jednotky som ti poslal, dufam ze ti to staci na pripravu ;)

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Caute mam problem so svojou 407ou vzdy ked slapnem na plyn ci uz viac alebo menej vidim za sebou dost dymu je to vidiet hlavne vecer ked ide za mnou auto a ked sa pozriem do spatneho vidim ako dym v obryse jeho svetiel vypusta moje auto vedel by mi niekto nejak pomoct teda poradit nejakeho dobreho servisaka a tiez mam problem so startami ked je teraz chladnejsie pocasie toci cca 3 sekundy kym naskoci....motor je 2.0 hdi bez fapu(RHR) Som zo zapadneho slovenska .dakujem :-)

[upravil dne 10/12/11 08:55 od Sportivo2]

Odesláno
kontaktuj uzivatela straki007, neni co riesit.

mas tam SZ, e-mail, tel. kontakt. Nezabudni mu uviest VIN

on na SK chodi, urcite sa dohodnete. Lepsieho GURU ti odporucit neviem...:roker

ok idem mu poslat sz :-) vdaka
Odesláno

ja som po kupe auta tankoval len na AGIP v dunajskej luznej, priemerna spotreba 7,2 v lete (mam automat), nemam FAP a auto mi dymilo horsie ako TDIcko alebo isuzu 1,7cdti co mame v astre. Po natankovani na inej pumpe (obycajne metro) auto zmenilo chovanie, nic nedymi, spotreba klesla na 6,7 napriek tomu, ze som zmenil na zimne pneu a citelne sa ochladilo.

Zaujimave je, ze na tej AGIPe tankujem aj astru a ta je na to dymenie aj priemerku blbuvzdorna, na nej sa nic neprejavuje. HDI je asi citlivejsia na naftu, takze ak dymi, skuste natankovat na inej pumpe.

offtopic - kolega tankuje zase alhambru 85kw 1,9tdi niekde na lukoil a po natankovani v metre mu tiez prestala dymit - tym myslim dymit v kuse, nie narazovo, ked tomu slapnem po jazde na nizkych otackach

[upravil dne 12/12/11 07:14 od hipisko]

Odesláno

mohol by mi niekto poradit dnes rano som pred startovanim otvoril kapotu a nahmatal balonik bol uplne makky, dvakrat som ho stlacil ostal tvrdy a zacal som startovat auto naskocilo v poriadku ziadne dlhe startovanie.Moja otazka znie ma byt ten balonik tvrdy alebo makky???? Poobede som skusal ze ci ostane tvrdy a on hned jak vypnem motor je makky ale ked ho stlacam stvrdne ale jak ho pustim tak je hned makky a aj pri stlacani pomaly v nom sa straca tlak a makkne...vdaka za odpoved

Odesláno

Inak mne auto vobec nedymi, minule som pozeral koncovku vyfuku, 2,2 ma 2 koncovky vedla seba a su ciste, ziadne sadze! FAP filter asi fachci na 100%. A tankujem v Metre, vyzera to ze tam maju naftu v poriadku.

Odesláno
No poradte:D:D:D:D

Nestaci kdyz se mne zepta v SZ:myslim

Hihi.Legracky.

straki vsak som ti vravel ze to chcem este posledovat... lebo teraz dva dni to v pohode startovalo a to som naftu nepumpoval a dnes rano bez pumpovania horsie..vdaka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...