MJSytic Odesláno 22. únor 2005 Odesláno 22. únor 2005 Zdáreček, mám velkou prosbu, mohl by ste mi někdo vysvětlit, na jakém principu funguje el. šíbr? Když jsem auto kupoval, tak byl nefunkční a v bazáči říkali, že je tam prasklý lanko (jedna strana nad spolujezdcem musí být podložena, protože \"pádá\" dovnitř) a motůrek je odpojenej, aby se to tam nenamotalo. Existuje někdo, kdo ví, jak to rozebrat, popřípadě opravit? Děkuji všem, za případnou radu Citovat
MJSytic Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Hmm... Takže to vypadá, že to budu muset rozebrat, až bude nějak slušný počasí a zkusit zjistit co je vše v pytli. Trošku mě mate, že ta jedna strana je spadlá a druhá drží ... Každopádně děkuju moc Citovat
Operator Odesláno 22. únor 2005 Odesláno 22. únor 2005 Já měl kdysi rozbitej šíbr na Kadettovi, sice jen manuální, ale mechanismus je úplně stejněj. Největší pakárna je to sundat ze střechy (rozebrat tapecírung, povolit asi 16 šroubů, hadičky na odvod vody nechat ve sloupcích, protože se pak špatně dávaj zpátky). Pak to celý vzít někam do tepla a piplat se s tim. Doporučuju z toho sundat i to sklo, páč jednak se s tim líp pracuje a líp se k tomu dostaneš a hlavně nehrozí, že si ho poškrábeš nějakym šroubovákem nebo uděláš ďouru skrz. Pak už zbývá jen omrknout jak moc je to kolečko v pí*i, nebo jestli je nějaký to lanko někde prasklý. V tom případě už leda vrakáč nebo origo díly. Já měl tenkrát ten bovden vytáhlej z nějakýho jezdce, takže to nebyl takovej problém. Ale stejně mi to zabralo půl dne a hlavně mi venku začalo pršet do úplně otevřené střechy, čehož jsem si jaxi taxi nevšimnul včas! :mad: A ty hadičky (nevim jak u 406) jsou tam fakt úpně na prd zašprajcovaný a jak je vytáhneš je zle, páč je to fakt woser je vrátit tam, jak byly. A když je nedáš správně nebo někam jinam, tak ti to tu vodu bude v lepšim případě odvádět někam do prahu, v horšim případě jí to nebude odvádět vůbec a pak se budeš strašně divit, proč ti hergot teče voda ze střechy za krk!?:D:D:D:papa Ten motůrek funguje? Citovat
MJSytic Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 No abych řekl pravdu, tak já to všechno ještě nevozkoušel, páááč teď v zimě to nemám kde dělat. Do garáže se mi 406 nevejde (musel bych jí uklidit) Vím jen to, co mi řekli v bazáči. Prej je buď vypadlý, nebo prasklý lanko a motůrek běží, jen je odpojenej, aby se to ještě víc neposr ... Takže ... Už aby vyšla ta knížka: 406 - \"Jak na to?\" [Editován dne 22/2/05 MJSytic] Citovat
MJSytic Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Napsán autorem komisar to víš je to prča.Rozebrat čalounění to jde i okno.Ale připravit dookola.;)Já už to okno rozebral za necelou hodku .pokud bys pak chtěl více tak ti napíšu.Dostal jsi ty obrázky?? Něco v příloze bylo, ale nějak to nešlo otevřít. Přišlo mi to spíš jako dokazy ... Citovat
MJSytic Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Fuj, ta moje čeština ... Vypadlý , prasklý Se stydím Citovat
MJSytic Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Napsán autorem komisar podle mého v knížce jak na to to tam nebude mám knihu jak na Lagunu i 306 /Lagunu jsem měl před rokem/ a tam je jen nepatrný článek,ani postup jen odkaz na servis:D No tak v tom případě mě asi zachrání jen kámoš, co se zabejvá opravama a následným prodejem rozstřelenejch francouzů ... Citovat
MJSytic Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Napsán autorem komisar poslal jsem ti další snad to bude:)jinak mužeš editovat čili opravovat svoje příspěvky Tak už jsem ty chyby opravil Jo jo, obrázky dorazily, díky. Wůbec to není složitý, wůbec .... Citovat
MJSytic Odesláno 25. únor 2005 Autor Odesláno 25. únor 2005 Tak jsem volal předchozímu majiteli a zjistil jsem co tomu je. Prý je na konci lanka nad spolujezdcem praskla nějaká umělohmotná zarážka, za kterou ke to nějak zaháklý. Přesně nevím, jak to tam funguje, ale jsem rád, že motůrek šlape a není poškozenej, páááč takhle by to mohlo jít i rozchodit. Nevíte někdo, o čem je řeč? (ten plast) Díkas Citovat
MJSytic Odesláno 25. únor 2005 Autor Odesláno 25. únor 2005 Čééče, moc děkuju, ale nemůžu se tam dostat: error 404 Citovat
MJSytic Odesláno 25. únor 2005 Autor Odesláno 25. únor 2005 Výborně, už jsem to womrk No takže to vypadá, že budu potřebovat jedno lanko ... No snad budu mít kliku a seženu ho. Díkas Citovat
JohnnyGreen Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Mam už asi rok rozbitej šíbr (prasklý trojúhelníkový jezdec) , tohle jaro to budu řešit a: kdyby jsi zjistil že ti chybí nějaký díl nebo ho máš rozbitý, tak z těch našich šitů můžem dát dohromady jeden funkční, abysme nemuseli každej kupovat novotu za 6kkč. Citovat
Pinďa Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 Kluci nevíte o vrakovišti, kde vedou střešní okna? Já tam mám domontovávané v Nizozemí a odešlo mi ozubené kolečko na motorku. :( :( :papa Citovat
Pinďa Odesláno 17. duben 2005 Odesláno 17. duben 2005 Prosba!!!! Odešlo mi kolečko na střešním okně (viz poslední fotka). Okno bylo namontováno v Holandsku. Prosím o radu kde by se dalo sehnat. Díky http://www.peugeot-club.com/get_foto.php?file=club/jpg/1267_6.jpg&preview=800&text=big Citovat
MJSytic Odesláno 9. červen 2005 Autor Odesláno 9. červen 2005 Pánové, oživuji tento dotaz, páááč se budu puštět do opravy. Proto Vás všechny prosím o poslání (na mejl) jakýchkoliv návodů, fotek, doporučení týkajících se demontáže stropního čalounění až po samotný šíbr. Budu všem moc vděčný. Děkuju MJS Citovat
Operator Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 Napsán autorem Pinďa Okno bylo namontováno v Holandsku. Jak to vypadá? To asi nebude zajíždět do střechy jako klasickej origo šíbr, což? Já to řikám pořád, zas*aná elektrika v autech, zlatý kličky!!! Citovat
MJSytic Odesláno 15. červen 2005 Autor Odesláno 15. červen 2005 Tak jsem to rozebral a je to v pytli. Je ulomený takový \"tamto\", co je připojený na tom táhlu nad spolujezdcem. Kdo to někdy viděl, tak ví. Nad řidičem je takový trjúhelník a nad spolujezdcem takový \"tamto\". Takže, pokud se to někomu válí doma, tak okamžitě zamlouvám a kupuju Pokud to neseženu, tak budu kupovat nový, za těch 6tis. Takže by se mi pak hodilo, nějaký díly střelit (nejlépe všechny)z toho starýho. Ale to bude záležet, jak to dopadne a taky co všechno obsahuje to ten nový mech. Citovat
JohnnyGreen Odesláno 16. červen 2005 Odesláno 16. červen 2005 V šíbru mam rozlomenýho takovýho trojúhelníkovýho jezdce, zbytek je myslim OK. Jestli máš o něco zájem... Citovat
MJSytic Odesláno 23. červen 2005 Autor Odesláno 23. červen 2005 Nešel mi net, tak se k tomuto tématu vracím až teď Na tomto odkazu: http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/sibr406/sibr406.htm Jsou fotky mého šíbru. Je tam i vidět, co mi na straně spolujezdce chybí. Jedná se pravděpodobně o 2 části. JohnnyGreen, pokud bys tyto díly měl k prodeji, tak se nějáko dohodnem. Popřípadě můžeme udělat z těch dvou nefunkčních jeden funkční, kdyžtak bych si koupil novej ... Díky Citovat
JohnnyGreen Odesláno 29. červen 2005 Odesláno 29. červen 2005 Původně zaslal: komisar Napsán autorem JohnnyGreen V šíbru mam rozlomenýho takovýho trojúhelníkovýho jezdce, zbytek je myslim OK. Jestli máš o něco zájem... nemám,protože mi visí v chodbičce ještě jeden ze dvou jsem zprovoznil jeden:) Fakt ? a neměl bys tam náhodou přebytečnýho toho jezdce ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.