Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdáreček, mám velkou prosbu, mohl by ste mi někdo vysvětlit, na jakém principu funguje el. šíbr? Když jsem auto kupoval, tak byl nefunkční a v bazáči říkali, že je tam prasklý lanko (jedna strana nad spolujezdcem musí být podložena, protože \"pádá\" dovnitř) a motůrek je odpojenej, aby se to tam nenamotalo. Existuje někdo, kdo ví, jak to rozebrat, popřípadě opravit? Děkuji všem, za případnou radu ;)

Odesláno

Hmm... Takže to vypadá, že to budu muset rozebrat, až bude nějak slušný počasí a zkusit zjistit co je vše v pytli. Trošku mě mate, že ta jedna strana je spadlá a druhá drží ...

Každopádně děkuju moc :)

Odesláno

Já měl kdysi rozbitej šíbr na Kadettovi, sice jen manuální, ale mechanismus je úplně stejněj. Největší pakárna je to sundat ze střechy (rozebrat tapecírung, povolit asi 16 šroubů, hadičky na odvod vody nechat ve sloupcích, protože se pak špatně dávaj zpátky). Pak to celý vzít někam do tepla a piplat se s tim. Doporučuju z toho sundat i to sklo, páč jednak se s tim líp pracuje a líp se k tomu dostaneš a hlavně nehrozí, že si ho poškrábeš nějakym šroubovákem nebo uděláš ďouru skrz. :P Pak už zbývá jen omrknout jak moc je to kolečko v pí*i, nebo jestli je nějaký to lanko někde prasklý. V tom případě už leda vrakáč nebo origo díly.

Já měl tenkrát ten bovden vytáhlej z nějakýho jezdce, takže to nebyl takovej problém. Ale stejně mi to zabralo půl dne a hlavně mi venku začalo pršet do úplně otevřené střechy, čehož jsem si jaxi taxi nevšimnul včas! :mad::mad::mad:

A ty hadičky (nevim jak u 406) jsou tam fakt úpně na prd zašprajcovaný a jak je vytáhneš je zle, páč je to fakt woser je vrátit tam, jak byly. A když je nedáš správně nebo někam jinam, tak ti to tu vodu bude v lepšim případě odvádět někam do prahu, v horšim případě jí to nebude odvádět vůbec a pak se budeš strašně divit, proč ti hergot teče voda ze střechy za krk!?:D:D:D:D:papa

Ten motůrek funguje?

Odesláno

No abych řekl pravdu, tak já to všechno ještě nevozkoušel, páááč teď v zimě to nemám kde dělat. Do garáže se mi 406 nevejde (musel bych jí uklidit)

Vím jen to, co mi řekli v bazáči. Prej je buď vypadlý, nebo prasklý lanko a motůrek běží, jen je odpojenej, aby se to ještě víc neposr ... Takže ...

Už aby vyšla ta knížka: 406 - \"Jak na to?\"

[Editován dne 22/2/05 MJSytic]

Odesláno
Napsán autorem komisar

to víš je to prča.Rozebrat čalounění to jde i okno.Ale připravit dookola.;)Já už to okno rozebral za necelou hodku .pokud bys pak chtěl více tak ti napíšu.Dostal jsi ty obrázky??

Něco v příloze bylo, ale nějak to nešlo otevřít. Přišlo mi to spíš jako dokazy ... :(

Odesláno
Napsán autorem komisar

podle mého v knížce jak na to to tam nebude mám knihu jak na Lagunu i 306 /Lagunu jsem měl před rokem/ a tam je jen nepatrný článek,ani postup jen odkaz na servis:D

No tak v tom případě mě asi zachrání jen kámoš, co se zabejvá opravama a následným prodejem rozstřelenejch francouzů ...

Odesláno
Napsán autorem komisar

poslal jsem ti další snad to bude:)jinak mužeš editovat čili opravovat svoje příspěvky

Tak už jsem ty chyby opravil :D

Jo jo, obrázky dorazily, díky. Wůbec to není složitý, wůbec ....:(

Odesláno

Tak jsem volal předchozímu majiteli a zjistil jsem co tomu je. Prý je na konci lanka nad spolujezdcem praskla nějaká umělohmotná zarážka, za kterou ke to nějak zaháklý. Přesně nevím, jak to tam funguje, ale jsem rád, že motůrek šlape a není poškozenej, páááč takhle by to mohlo jít i rozchodit.

Nevíte někdo, o čem je řeč? (ten plast)

Díkas :papa

Odesláno

Výborně, už jsem to womrk :)

No takže to vypadá, že budu potřebovat jedno lanko ... :(

No snad budu mít kliku a seženu ho.

Díkas

Odesláno

Mam už asi rok rozbitej šíbr (prasklý trojúhelníkový jezdec) , tohle jaro to budu řešit a: kdyby jsi zjistil že ti chybí nějaký díl nebo ho máš rozbitý, tak z těch našich šitů můžem dát dohromady jeden funkční, abysme nemuseli každej kupovat novotu za 6kkč.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Kluci nevíte o vrakovišti, kde vedou střešní okna? Já tam mám domontovávané v Nizozemí a odešlo mi ozubené kolečko na motorku. :( :( :( :( :(

:papa :papa :papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pánové, oživuji tento dotaz, páááč se budu puštět do opravy. Proto Vás všechny prosím o poslání (na mejl) jakýchkoliv návodů, fotek, doporučení týkajících se demontáže stropního čalounění až po samotný šíbr. Budu všem moc vděčný. Děkuju MJS :)

Odesláno
Napsán autorem Pinďa

Okno bylo namontováno v Holandsku.

Jak to vypadá? To asi nebude zajíždět do střechy jako klasickej origo šíbr, což?

Já to řikám pořád, zas*aná elektrika v autech, zlatý kličky!!! :cool:

Odesláno

Tak jsem to rozebral a je to v pytli.

Je ulomený takový \"tamto\", co je připojený na tom táhlu nad spolujezdcem. Kdo to někdy viděl, tak ví. Nad řidičem je takový trjúhelník a nad spolujezdcem takový \"tamto\".

Takže, pokud se to někomu válí doma, tak okamžitě zamlouvám a kupuju :D

Pokud to neseženu, tak budu kupovat nový, za těch 6tis. Takže by se mi pak hodilo, nějaký díly střelit (nejlépe všechny)z toho starýho. Ale to bude záležet, jak to dopadne a taky co všechno obsahuje to ten nový mech.

Odesláno

Nešel mi net, tak se k tomuto tématu vracím až teď

Na tomto odkazu: http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/sibr406/sibr406.htm

Jsou fotky mého šíbru. Je tam i vidět, co mi na straně spolujezdce chybí. Jedná se pravděpodobně o 2 části.

JohnnyGreen, pokud bys tyto díly měl k prodeji, tak se nějáko dohodnem. Popřípadě můžeme udělat z těch dvou nefunkčních jeden funkční, kdyžtak bych si koupil novej ...

Díky ;)

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Napsán autorem JohnnyGreen

V šíbru mam rozlomenýho takovýho trojúhelníkovýho jezdce, zbytek je myslim OK. Jestli máš o něco zájem...

nemám,protože mi visí v chodbičce ještě jeden ze dvou jsem zprovoznil jeden:)

Fakt ? a neměl bys tam náhodou přebytečnýho toho jezdce ? :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...