Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám speciální dotaz. Nedávno sem koupil 206ku, 2.0HDI z roku 2000. Teď v teplech se hodí klima ale ta skoro nechladí, nechal sem naplnit ale pořád na prd. Teď sem přijel domu a skrz klimu běžel větrák. No jenže fouká vzduch od motoru ven před auto?! Čili při jízdě fouká proti proudění vzduchu jízdou. Takže mi to přijde uplně opačně než by to mělo bejt?! Oproti 406 co mám je u 206 vrtule před chladičema, což je jedinej rozdíl. 406ka fouká jak má, zvenčí dovnitř.

Tak se chci poradit jak to má bejt u 206ky? Popř. kde si myslíte, že je chyba? Přehozenej konektor? Kde je možnost aby to někdo poplet? Díky moc, Marek.

Odesláno

Ano je to opacne ma to fukat smerom na motor.Asi najjednoduchsia moznost prehodenia bude na konektore motorceka a asi aj jedina, lebo minus ide na priamo a plus ide cez relatka.

Odesláno

Ahoj, díky za odpověď a radu. Taky sem si myslel, že to má foukat na motor ale člověk nikdy neví co tam dali za specialitu. :-)

Jinak to, že je ventilátor před chladičema je v pořádku, jo?

Odesláno

Dobrá, tak já to zkusim nějak vykoumat a přehodit ventilátoru kablíky.

Eště tam je jedna závadička ale to nikdo neví čim je. Když se pustí klima a jede se rachlejc jak 80km/h tak začne ručička teploty lízt nahoru až do červenýho, rozsvítí se STOPka a ručka zase spadne na 80co má voda v motoru. Takhle pořád dokola ve stejnech intervalech, 2x do STOPky, chviličku pauza a znova. Voda se víc nehřeje jen to ručička ukazuje. Jestli je nějakej kraťas v budíkách nebo to má co dělat s tim ventilátorem...netušim. Bez klimy to funguje v pohodě, chvilinku to eště zlobí když se klima vypne ale jen párkrát.

Odesláno

No to právě spojitost s klimou má, když je vypnutá tak to ukazuje uplně správně.

Jinak čidlo je vyměněný, žádná změna. Uvidim až se bude točit správně vrtule jestli to neni tim. Třeba jí vzduch proti okolo 80km/h zastaví a začne to skrz to blbnout...?!

Odesláno

Tak moje se točí přesně opačně a krásně fouká proti směru proudění vzduchu za jízdy. Možná kvůly tomu ta klima při pomalý jízdě v koloně prd chladí...

Odesláno

To určitě když se přestane ochlazovat chladič klimatizace tak klima přestává fungovat. Jediný místo který mě napadá kde můžou bejt přetočený kabely je až spoj přímo u ventilátoru na sahaře měl by bejt vidět když sundáš masku teoreticky to jinde ani neni možný:papa

Odesláno

Pozri či nieje napojený konektor opačne ak sa dá,alebo teoreticky ma napadá či nieje vetrák osadený opačne ak je to možné,niekto sa tam musel s tým hrat kedže žiadna reverzná funkcia vetráku neexistuje.

Odesláno

Větrák určitě obráceně namontovanej nebude řekl bych že to není technicky možné spíš to bylo křáplý na předek rozdrtil de konektor tak to někdo spojil na prasáka čokoládou a otočil to

Odesláno

Nechci kecat ale u nekterych aut je derivacni motor co znamena ze ikdyz se prehodi plus za minus tak motor se bude stejne tocit do stejne strany.

mozan to neni pripad Pana Kuka ale kdyz jo tak je to na vymenu mtoru za spravny tip nebo tenhle hodit nekomu kdo se tomu rozumi at prepoluje stator nebo rotor.

[upravil dne 19/6/11 12:33 straki007]

Odesláno

Ahoj, tak hotovo!

Větrák sem vyndal ven, dokonce na něm je šipka jak se má točit ale tu prostě ignoroval a točil se obráceně. Všude jsou spojky který prostě neni možný přehodit, v motoru větráku sou kabely přímo zaletovaný uvnitř. Tak sem je přestříhnul a spojil obráceně a větrák se hned točí jak se patří! :-)

Tak buď je to špatně někde jinde anebo už je z výroby něco špatně zapojený. Každopádně už to fouká jak má. Tak díky za rady a mějte se.

Odesláno

Já sem taky myslel, že bych přehodil jen ty piny jak píšeš ale do konektoru jsou ty kabely zatavený v plastu. Asi aby tam nešla voda. Tak sem to fiknul.

Jinak je k tomu teda přístup nic moc.

Se STOPkou eště nevim, dneska sem to udělal. Za chvíly jedu pryč tak to zkusim. Uvidíme...

[upravil dne 20/6/11 15:20 PanKuko]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...