KUBBACHER Odesláno 21. únor 2005 Odesláno 21. únor 2005 čaute kluci, mam velký problém, při výměně kulového čepu spodního ramene jsem zjistil, že ten původní čep byl málo dotažený a zničil závit v těhlici, chci se zeptat zda bude pasovat těhlice i ze staršího modelu, protože to potřebuji co nejrychleji vyměnit a kolik to asi stojí ojeté? Díky:cool: Citovat
KUBBACHER Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Těhlici se mi podařilo sehnat za 1000,- , co se týče shody tak do roku 97 se dělali pouze s jedním typem ložiska u všech motoru. Až od roku 97 se mužou lišit, co se týče tisícihranu pro poloosu tak to pasuje ta koupená těhlice je údajně z 3litru. Pokud vás někoho čeká výměna čepů spodního ramene, radím nechte to na servis, strašně špatně se to povoluje, neobešlo se to bez autogenu a ceočka a hrozí poškození závitu!!!:cool: Citovat
Petr605 Odesláno 22. únor 2005 Odesláno 22. únor 2005 Taky jsem to dělal, když jsem se pokoušel vyndat poloosu. Po dlouhém mlácení a několikerém prostříkávání nějakým speciálním přípravkem se to nakonec podařilo. Ale poloosu jsem nakonec nevyndal. Nemoh\' jsem ji vytáhnout z převodovky. Je na to nějakej fígl? Někdo mi tady radil pootočit, ale to se mi moc nezdá. V převodovce je přeci jenom simering, ne? Nebo je tam ještě nějakej pojistnej kroužek? Citovat
KUBBACHER Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Tím jak jsem ten čep páčil tak se mi uvolnila a začal kapat olej z převodovky, takže to asi nebude nic těžkého, ale jak píšeš chce to pootáčet. Citovat
Xander Cage Odesláno 22. únor 2005 Odesláno 22. únor 2005 Mam pocit, ze akorat na prave poloose je zamek (povytahnout, otocit o 180 stupnu a vytahnout), ale nejsem si tim jist. Co se tyce spodniho cepu ramene, me sel krasne povolit. Vzal jsem to pres majzl a sel ven. :-) Citovat
Petr605 Odesláno 22. únor 2005 Odesláno 22. únor 2005 Oddělával jsem tu levou, delší a cpal jsem montpáku mezi převodovku a homokine?ák a páčil jak zjednanej a nic. Akorát jsem docílil toho, že vykapal asi malej panák převodovýho oleje. Tak jsem se na to radši vykašlal, abych něco nezčubil nenávratně. Citovat
KUBBACHER Odesláno 23. únor 2005 Autor Odesláno 23. únor 2005 Přesně tak jsem postupoval i já a vyjela mi trochu ukáplo asi 2deci, pak jsem to skurtoval za nápravnici a byl klid. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.