Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nebojte, ještě se nic nestalo ale dneska sem vletěl do díry jako prase (asi v 30km/h). Se divím, že mám auto a onu rozbitou poloosu ještě pohromadě.

Kdyby se ale stalo to, že by mě upadlo kolo, jak se to řeší?

Tady je obrázek situace a několik nápadů:

DIRA.gif

1. jako řidič bych měl zřejmě přizpůsobit jízdu těmdle okolnostem, jenže vzhledem k tomu, že se dívám kterej blázen mě z ostrůvku skočí pod kola, a vzhledem k tomu že byla tma - NEMÁM šanci si toho všimnout + i kdyby, buď dupnu na brzdy (někdo do mě vletí zezadu), uhnout není kam.

2. teď když o tom vím, můžu tu díru projet pomalu (má cca 7-9cm do hloubky), nebo to objet po tramvaji, čímž spáchám přestupek, nevím.

3. v případě že bych do toho vletěl a upadlo kolo - bude viníkem: a.) já, protože sem se nepřizpůsobil, a budu se hádat do krve, že sem si toho nemohl všimnout... b.) silničáři, protože sou prasata a neudělají objezd (ta díra tam je podle bráchy dobrej týden)

4. jak se v takovým případě řeší pojištění? já mám pojištění proti havárii ale je todle havárie? uzná to pojiš?ovna nebo se budu 10 let soudit se silničářema?

fakt zajímavá situace, zajímají mě vaše reakce... :papa

btw: pro brňáky - je to na ul. Veveří ta vedlejší je Grohova, zast. tram. Grohova (naproti Mainla) tak si zpomalte... (pokud nemáte Hummera) :)

Odesláno

Ehm, promin, ale ty toho asi moc nenajezdis mimo Brno, co?

Takovyhle situaci zazivam denne /!/ nekolik.

Kdo zna cestu z Usteku do Zahradek asi vi o cem mluvim - kazdy rok v zime je tam asi kilometrovy usek, ktery se otvira jak bozi ruce - uz jsem tam videl nekolik bouracek, protoze kdo to tam nezna jede jako prase na posledni chvili si vsimne, ze jsou tam diry jak prase a nema sanci se jim vyhnout, protoze proste dvema se vyhnes a tri ucitis az na prdeli - takze dupne na brzdu a dalsi jeliman co jede za nim to do nej napere :mad:

Ve dne to jeste jde, sice to je takova mala slalomova draha - ale v noci? V noci jedes na dvojku a modlis se, aby ty diry nebyly tento rok hlubsi nez loni, kdy ti chybely milimetri k tomu aby sis skrtnul a nechal tam kola i s napravou.

BTW: zapomel jsem podotknout, ze se jedna o silnici I. tridy - takze zadna polnacka mezi vesnicemi. :mad::mad:

Odesláno

Jednou jsem koukal na TV pořad a řešila jsem tam stejná situace, s tím rozdílem že to bylo na okrescích. A verdikt zněl že, za to může ten kdo se strárá o dopravní komunikace, ale v celku jasní verdikt napadla protistrana (správce komunikací) že řidič měl přizpůsobit jízdu k stavu vozovky. Načeš řidič se bránil tím že jízda byla přizpůsobena stavu vozovky, s tím že těch děr tam bylo více a všem se vyhnou z technický a praktických důvodů vyhnout nešlo. Nicméně na firmu která zodpovída za stav silnic jakož to ministerstvo dopravy. Jsou zákony krátké. Ale nevím jak celá kauza dopadla!!! Ale pokud se to tíka státního orgánu tak veškerá snaha i když je požkození v právu tak je vniveč. A to je k nas...:mad::papa

Odesláno
Napsán autorem Sepp

Kdo zna cestu z Usteku do Zahradek asi vi o cem mluvim - kazdy rok v zime je tam asi kilometrovy usek, ktery se otvira jak bozi ruce - uz jsem tam videl nekolik bouracek, protoze kdo to tam nezna jede jako prase na posledni chvili si vsimne, ze jsou tam diry jak prase a nema sanci se jim vyhnout, protoze proste dvema se vyhnes a tri ucitis az na prdeli - takze dupne na brzdu a dalsi jeliman co jede za nim to do nej napere :mad:

Ve dne to jeste jde, sice to je takova mala slalomova draha - ale v noci? V noci jedes na dvojku a modlis se, aby ty diry nebyly tento rok hlubsi nez loni, kdy ti chybely milimetri k tomu aby sis skrtnul a nechal tam kola i s napravou.

BTW: zapomel jsem podotknout, ze se jedna o silnici I. tridy - takze zadna polnacka mezi vesnicemi. :mad::mad:

Jo to je krásná silnice tu mám moc rád.

Odesláno

Rok od roku jsou ty diry hlubsi a hlubsi - letos jsem si to chtel i nafotit - bohuzel nez jsem stacil najit odvahu tam zastavit - tak to zase \"pozaplatovali\".

No nic pockam si na prezrok - ty zaplaty se jim zase vydroli a ty diry budou zase o neco vetsi a hlubsi - mit 4x4 tak snad radeji budu jezdit popoli - to zemedelci na zimu alespon uvalcuji :mad:

Odesláno

ono je potreba rozlisit diru a diru...

Skutecne mas prizpusobit rychlost stavu vozovky...

Ale pokud je proste krasna silnice, nejsou tam zadne diry a najednou tam je jedna neoznacena dira, defakto je tam da se rict samotna, pak mas narok obratit na spravce komunikace (ve mestech je to vetsinou magistrat nebo mestsky urad)...

Pokud ale je silnice rozbita, je tam nekolik der a nejaka velka a ty do ni vlitnes - pak mas smulu.... proste je to rozbita silnice kde se da predpokladat vyskyt velkych der...

jinak pokud jde jenom o nahodnou diru tak to magistraty obcas resi tak, ze tam prdnou znacku pozor Dira... a to nekdy tak, ze pokud jim prijde stiznost, tak pak zavolaj a daj ji tam a pak je slozity dokazovat, jestli tam byla uz pred nebo ne....

Odesláno
Napsán autorem Sepp

tam mi to neprijde jako dirx :D me spis zarazi silnice z LBC do Noveho Boru, spise do Cvikova, z Liberce, a za do Cvikova, to je jedna velka dira, to jsou slalomy, nekta ita jsou sice pekna, ale nejhorsi je to pred chrastavou (od boru) a pak, jak se tam stavi ta nova silnice, to je zverstvo, ale kdo to zna, tak se tomu dokaze vyhnout, nebo ma holt smulu

Odesláno

no, kdyby jich tam bylo víc tak je to samozřejmě jiná, to je jasný. Tadle je tam \"z ničeho nic\"... btw: už se musi projíždět krokem, 30 je moc...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...