HonzaZ Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 Bylo by lepší, kdyby ta dia byla Peugeot Planet. Obvod přídavného topení je pokud se nemýlím el. topná spirála u výměníku topení. Ohřívá vzduch do topení, než se ohřeje voda v chladícím (topném) systému. Citovat
CZenda Odesláno 1. červenec 2011 Autor Odesláno 1. červenec 2011 A co to čerpadlo v nádrži? Jestli se ohřívá a je po smrti, tak by to špatný startování mohlo způsobovat. Včera taky, jedu z práce cca 100km, ujedu asi 40km a chci v kopci předjíždět, šlápnu na to a auto regulérně zdechne, ale tak jako zvláště - zdálo se mi jako kdyby se to potkalo, škubnutí a motor zhasnul, nebylo to jako když se chcípne klíčem, že ještě udělá 2-3 komprese, ale zastavil se uplně natvrdo. Dojel sem, zastavil a pěknou chvilku motal, než to naskočilo. Po 20 km znova a pak ještě jednou asi po 5km, byl sem rád, že sem dojel. To čerpadlo prej odchází dost často, navíc při kvalitě český nafty... a možná jak je tam málo nafty, tak se asi ani moc nechladí. Citovat
HonzaZ Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 Svítila kontrolka dia motoru? Mě takhle kdysi 406ka HDI náhodně chcípala a nakonec se vyměnilo čerpadlo v nádrži a byl pokoj. Chtělo by to také k výpisům chyb kódy. Měřili ti dia za chodu motoru dynamické hodnoty? Citovat
Marcel00 Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 Ahoj, cistenia vstrekov sa neboj, ja som daval cistit v Kladne, vymenili mi jeden rozprasovac/hrot. Auti slape ako hodinky, slapalo aj predtym ale straki po pocuti motora pri starte ihned povedal ze problem so vstrekom. Pozeral som nanho ako puk ze ci si robi srandu, ze sak motor mi bezi ako sepot kvetin. Po vypocuti toho jeho motora som sklopil usi a tisko zavidel. Platil som kompletne 225€. Ak by slo len o cistenie tak by to stalo okolo 100€. Daj si to spravit, stoji to za to, ked uz nic ine aspon si budes na 100% isty ze vstreky su ok, inak budes stale len hladat a v domnienkach. Urcite kontaktuj strakiho (straki007) je to borec a clovek od fachu. U teba to bude mozno aj lacnejsie, nakolko ja mam delphi vstreky a to ja ako vzdy zas o level horsie... Straki je u mna jediny komu ja zverim do ruk moje auti. Takze vyskusaj a do toho Kladna tie vstreky posli. vermi, budes mat minimalne o krok poznanie blizsie. Ja by som tiez nepovedal ze cistenie moze tak zmenit chod a zatah motora. mam 80t km najazdene... mozno trepnem blbost, ale nevieme aky mas tlak na rampe... a ako to suvisdi s nizkym tlakom paliva... to moze byt aj drv, alebo ze ti vstreky tecu. na dia by mal byt vidiet tlak na rampe... jednoznacne treba ist na origo dia. edit: preklepy [upravil dne 1/7/11 21:48 Marcel00] Citovat
CZenda Odesláno 2. červenec 2011 Autor Odesláno 2. červenec 2011 Svítila kontrolka dia motoru? Mě takhle kdysi 406ka HDI náhodně chcípala a nakonec se vyměnilo čerpadlo v nádrži a byl pokoj. Chtělo by to také k výpisům chyb kódy. Měřili ti dia za chodu motoru dynamické hodnoty? Chybové kódy: 1) - P0100: Obvod snímače hmotnosti protékaného vzduchu - měl jsem odpojeno 2) - P1521: Signál spínače spojky-slučitelnost s rychlostí vozidla - ??? 3)P1403-4,8: Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - žádný přídavný topení nemám 4)P0246: Zvýšit tlak; nízký tlak - nevim čeho a kde - DRV, hydroštele? 5)P1112: Informace o tlaku paliva-Zjištěný velký únik paliva - Žeby čerpadlo v nádrži? Diagnostiku má nastavenou na pevný PC, dělal ji po nastartování, ale jestli měřil hodnoty to nevím. Kontrolka DIA svítí při každém prdnutí. Citovat
CZenda Odesláno 3. červenec 2011 Autor Odesláno 3. červenec 2011 Takže jsem celou věc ještě podpořil revizí EGR. Po vymontování jsem shledal černé stěny celého zařízení, s tím, že ventil nebyl nijak brutalitně zanesen. Šoupátko taky fungovalo na pohyb - seice má docela sílu,ale s tim si asi podtlak poradí. Nicméně jsem EGR zaslepil, po přečtení několika vláken, jsem došel k přesvědčení, že je to rozumný krok. EGR je tedy pryč. Auto jede řekl bych stabilněji, nepociťuji škubání (propady) při řazení a sundání nohy z plynu. Zatím rychlo názor, jel jsem s tím asi 5km, jestli to vůbec pojede. Nicméně startům to nepomohlo..., ale co jinýho taky čekat. Těžko na to bude mít EGR vliv. Citovat
CZenda Odesláno 4. červenec 2011 Autor Odesláno 4. červenec 2011 Takže další nový poznatek - odhodlal jsem se k výměně, záměne DRV (2002, 100tis.). Po výměně auto naskočilo krásně, sice ne jak bych si přál, ale naskočilo. Nechal sem to chvili běžet a pak vyjel, ujel jsem asi 200m a zdechlo to. Pak už jsem nenastartoval a rafika ukazovala prázdnou nádrž, i když tam bylo ještě nad červeným. Ani po vychladnutí to nestartovalo, takže sem tam vrátil ten původní a chytlo to, po ujetí 50km a opětném nastartování to otočilo tak 3-4, ale bez problému chytlo. Takže to nechytá jako nový auto, ale zas mě to neztrapnuje když odjiždim z benzinky s ohřátým motorem. Tím samozřejmě není problém vyřešen, jen možná nějaká změna. Co vy na to? Citovat
TEUSE Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 čau čau, právě taky řeším skoro stejný problém. chyby jsou stejné: 1)Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - asi žádný přídavný topení nemám 2)Zvýšit tlak; nízký tlak - nevim, 3)Informace o tlaku paliva-Zjištěný velký únik paliva akorát mě se to projevuje jinak, mám o tom vlákno v SERVIS, ale nikdo mě nic neporadil ještě, tak ani nevím kde kloudně začít. Ale psali, že kdyby to byl DRV ventil, tak by to ukazovalo jinou chybu na dia, tak nevím... já zatím ale problémy se startováním nemám, jen mi chvíli mírně kolísá volnoběh po startu. Tak jen asi tak u mě, samo že dám vědět až na něco příjdu! budu sledovat... Citovat
CZenda Odesláno 8. červenec 2011 Autor Odesláno 8. červenec 2011 čau čau, právě taky řeším skoro stejný problém. chyby jsou stejné: 1)Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - asi žádný přídavný topení nemám 2)Zvýšit tlak; nízký tlak - nevim, 3)Informace o tlaku paliva-Zjištěný velký únik paliva akorát mě se to projevuje jinak, mám o tom vlákno v SERVIS, ale nikdo mě nic neporadil ještě, tak ani nevím kde kloudně začít. Ale psali, že kdyby to byl DRV ventil, tak by to ukazovalo jinou chybu na dia, tak nevím... já zatím ale problémy se startováním nemám, jen mi chvíli mírně kolísá volnoběh po startu. Tak jen asi tak u mě, samo že dám vědět až na něco příjdu! budu sledovat... HDi... mě dneska servisák ujistil, že je to DRV. Řešil to s jiným člověkem, říkal: vyměněno DRV a šlape jak hodinky. MJ, v Peugeot servisu (autorizovaný, atd) při téhle závadě mění hned celé vysokotlaké čerpadlo (cca 30 000,-), tak bacha. Lepší fakt nejdřív řešit po doma. DRV shánim za lepší peníze, tak až seženu a vyzkouším, dám vědět. Citovat
TEUSE Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 to já sem dneska začal tím že sem vyměnil palivový filtr, ale uplně zbytečně, pač byl jak novej... no neva aspoň vím, že je v cajku ;-) zjevně co sem se koukal pod víko na motoru, tak sem tam akorát našel nějakou tlustou hadicu nad vstřikama (je napojená tam jak se dolívá olej) co vede dolů do motoru, nějak se mě nezdá pač je oblepená dajakou izolepou ve spoji, no ale to by stímhle naším problémem nemělo nijak souviset... jinak všechno vypadalo v pořádku. No počkám zatím na tebe, až vyměníš ten ventil, tak pak poreferuj a dej vědět kde a za kolik si ho objednával. No a stejně vysokotlaký čerpadlo za 30 tisíc, to je pěkná garda, to by vyměnili aj půlku motoru ne? No jinak hodně zdaru a ať se zadaří! Citovat
TEUSE Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 HDi... mě dneska servisák ujistil, že je to DRV. Řešil to s jiným člověkem, říkal: vyměněno DRV a šlape jak hodinky. MJ, v Peugeot servisu (autorizovaný, atd) při téhle závadě mění hned celé vysokotlaké čerpadlo (cca 30 000,-), tak bacha. Lepší fakt nejdřív řešit po doma. DRV shánim za lepší peníze, tak až seženu a vyzkouším, dám vědět. [/rquote] Btw říkal ti jakým způsobem se to projevovalo tomu borcoj co to zpravili? [upravil dne 8/7/11 20:12 TEUSE] Citovat
CZenda Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 HDi... mě dneska servisák ujistil, že je to DRV. Řešil to s jiným člověkem, říkal: vyměněno DRV a šlape jak hodinky. MJ, v Peugeot servisu (autorizovaný, atd) při téhle závadě mění hned celé vysokotlaké čerpadlo (cca 30 000,-), tak bacha. Lepší fakt nejdřív řešit po doma. DRV shánim za lepší peníze, tak až seženu a vyzkouším, dám vědět. Btw říkal ti jakým způsobem se to projevovalo tomu borcoj co to zpravili? [upravil dne 8/7/11 20:12 TEUSE] Cukání za jízdy, skoky do nouzáku, špatný starty... U 66kW běžnější než u 80kW. Ale čerpadlo i ventil a okolní ovládací prvky jsou stejný. Citovat
CZenda Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 Tak mám doma diagnostiku Peugeot Planet 2000 a Lexia. No neváhal jsem a auto hned napíchnul. Mělo to chvíli problémy s komunikací, ale něco se podařilo vyčíst. Motor: Přechodné- 1)Elektromagnetický ventil tlaku turbodmychadla. Změřený tlak sání příliš nízký - solenoid na přepážce? 2)Funkce kontrolování vysokého tlaku nafty. Ztráta tlaku (únik) - dle mého názoru DRV 3)Ohřívač okruhu chladící kapaliny motoru. Vnitřní závadapočítače 4)Obvod přídavné topení 1, přerušený nebo zkrat obvodu na kostru Trvalé- 1)Závada obvodu TL4226. Vadný obvod Klimatizace: 1)Informace, sonda - Venkovní teplota: obdržená hodnota není správná 2)Informace, sona teploty výparníku : obdržená hodnota není správná 3)Informace o rychlosti vozidla: obdržená hodnota není správná Závady se moc neliší od vypsaných závad diagnostiky DELPHI. Já už na to nemám nervy a ani čas, vrznu tam nový DRV a zdarec... Citovat
CZenda Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 A ještě jedna věc mě napadla... Poraďte mi někdo, jak správně měřit \"on-line\" hodnoty - tlaky, otáčky, korekce na vstřikovačích. Při jaké teplotě, za tepla - za studena, při jakých otáčkách motoru? Jen tak jsem si v PP2000 zapl měření hodnot a korekce na vstřikovačích se pohybovala 0 - +1 při volnoběhu. A proud vstřikovačů byl taky stabilní. Což vypadá, že vstřiky jsou úplně OK. Tlak nafty byl kolem 290barů a kolísal 285-305. Bylo to cítit i slyšet. Nevím na co se koukat, v diagnostice jsem nováčkem. Citovat
TEUSE Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 Kukám že ti to zas píše nějaký jiný poruchy, to je tou dia? Citovat
CZenda Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 Kukám že ti to zas píše nějaký jiný poruchy, to je tou dia? jop, už 4 diagnostika a pokaždý trošku jiný závady Citovat
Vítek1 Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 hele a proc nekontaktujes nekoho kdo tomu opravdu rozumi? Citovat
TEUSE Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 To já bych taky kontaktoval hned, kdybych věděl koho, tady v okolí Č.T. ;-) nejblíš mám autorizovaný servis Peugeot, tak mi napsali, že by to museli napíchnout na svoji diagnostiku, a že hned by si účtovali 950,-Kč + 200,-Kč práce mechanika, takže tam určitě nepojedu... ;-) to bych dopadl tak za těch 30 tácků hehe.... Btw. tady u nás mě napíchnou za 100Kč ale nevěděj co by to mohlo být, ale prej to dělá turbo... ;-) takže takový věřte nevěřte! pak si vyber že jo ;-) Citovat
CZenda Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 co treba straki007 jezdi po ČR Strakimu už jsem posílal zprávu, ale neozval se. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.