Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak už jsem měl radost že to bude servo a né kompresor. Je někde na kompresoru kontrolní šroub? nebo není? a co ten šroub zpředu směrem k chladiči ten je jen nalejvací nebo i kontrolní? ale co jsem koukal zběžně na ten kompresor tak je voblitej kolem dokola takže je tu možnost že teče fakt servo to jsem na to fakt zvědav co to bude. Počítám v pátek bude práh hotovej pak už to jen stříknu šusem a barvou pak se hned vrhnu na ten kompresor ale je scela jasný že dojedu do klima servisu už jsem jeden našel kde dělají i kompresory.

Odesláno

Sroub vepredu nepovolovat, uteklo by ti chladici medium. Ten se pouziva jen pri oprave kompresoru k vyliti/naliti oleje.

Kontrolni sroub tam neni, protoze mnozstvi oleje zavisi na objemu celeho okruhu, tzn. na typu auta.

[Edited on 18/5/11 09:59 sowwwa]

Odesláno
... Je někde na kompresoru kontrolní šroub? nebo není? a co ten šroub zpředu směrem k chladiči ten je jen nalejvací nebo i kontrolní? ...

Áno tá zátka sa pri servise používa na naliatie oleja a po otočení kompresora o 90 stupňov slúži ako kontrolný. Je tam presné množstvo oleja a manipulije sa s ním iba pri servise kompresora. Olej ktorý je v systéme má množstvo podľa objemu chladiva a jeho druhu.

Odesláno

vidim temu o kompresore tak sa vas spitam.ten kompresor sa toci stale??a zapinaju sa len chladice??nevipina sa kompresor??lebo mne nejde klima vobec nepusta kompresor a tak som ho napojil priamo na extra vipinac a od toho senzoru su napojene rele ventilatora chladica.ze ked to budemmat zapnute ci mi to nieco neoddrbe alebo nevifuci.dik za odpovede

Odesláno

kompresor ma svou elektrickou spojku, ktera ho pripojuje ke kladce klinoveho remenu, je ovladana jednotkou BSI.

ventilatory pak spousti RJ motoru, kdyz dostane od jednotky BSI pozadavek na pusteni klimatizace.

Odesláno
vidim temu o kompresore tak sa vas spitam.ten kompresor sa toci stale??a zapinaju sa len chladice??nevipina sa kompresor??lebo mne nejde klima vobec nepusta kompresor a tak som ho napojil priamo na extra vipinac a od toho senzoru su napojene rele ventilatora chladica.ze ked to budemmat zapnute ci mi to nieco neoddrbe alebo nevifuci.dik za odpovede

- stále sa točí iba remenica

- samotný kompresor sa zapína cez elektromagnetickú spojku

- podmienkou pre spustenie je okrem iného i správny tlak chladiva (najčastejšia príčina nefunkčnosti)

- spojenie na priamo môže mať za následok poškodenie kompresora

Daj si celú klímu skontrolovať a naplniť.

Odesláno

uz som ju plnil 2 krat a ten kokot mi povedal ze mi fuci cez chladic tak som vymenil aj ten a aj tak nejde mi visicasa cez pretlakovy ventil pod pompresorom tam bolo vidno plno oleja.ale ja som myslel ci sa toci ked zapnem klimu pocas chladenia ci ide stale ci mi to nevyfucalo koli vysokej teplote..a to cidlo ma 4ri kontakty jedno plus do cidla ked je tam tlak tak 4te maplus a stredne dva pustaju vetrak.a tie sa ovladaju podla tlaku alebo teploty..ktory z nich ma spustat alebo vypinat cerpadlo.ta elektrika bola skladana asi zo styroch aut mi pripada vsetko je ine ako by malo.

Odesláno

tak ten olej je opravdu z kompresoru pořádně jsem to odmastil a nechal běhat až začal mokvat a ten olej byl opravdu žlutej takže můžu ihned vyrazit do servisu a nechat přetěsnit kompresor a nechat vyčistit okruh a doplnit takže si myslim že tam necham tak min trojku

Odesláno

tak oprava není možna jelikož oprava by stála 2000 a ještě se může ten kompresor rozlítnout prej by ho musel přebrousit a tím by mu ztenčil stěnu a prej by se mohl posrati úplně takže tudy cesta neveda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...