Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Klepanie/vibrovanie HDI

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám auto len zhruba mesiac a stále si zvykám na klepanie diesla, ale jedna vec ma znepokojuje:

- motor zhruba od 2000 do 3000 otáčok vydáva taký jemný klepavý (alebo vibrujúci zvuk), najviac je to badať na 2. a 3. stupni a VŽDY po prekročení 3000 otáčok prestane. Zvuk počuť len pri silnom zošliapnutí plynu, pri voľnobehu nie je badať.

Mne osobne to príde ako keby tam bolo niečo uvoľnené, alebo čo, ale potom nerozumiem prečo to pri 3t.ot. prestane. Resp. mohol by to byť nejaký silentblok v motore?

Inak motor ide v poriadku, neviem či to má zmysel nejako riešiť, len tak skúmam, čo by to mohlo byť :)

Vďaka za rady

Odesláno

problémy se spojkou nemáš?,myslím jestli se to rozjíždí normálně, nebo trhavě,s cukáním atd....,při zhasnutí motoru je slyšet podobný klepavý zvuk jak píšeš?

mohl by to být i setrvačník:myslim

Odesláno

Spojka funguje na to koľko má najazdených (190t.) dobre, a pri zhasnutí to ten zvuk nevydáva. Ako inak by sa dalo zistiť, či to nie je tým zotrvačníkom?

Odesláno

No mě se to třepe zase na volnoběh( při zvyšeni ot.to zmizi) a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako

[upravil dne 10/5/11 20:03 Michal.B]

Odesláno
No mě se to třepe zase na volnoběh a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako

pravdepodobne zotrvacnik

Odesláno
No mě se to třepe zase na volnoběh a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako

pravdepodobne zotrvacnik

Ale 66kw nemaji dvouhmotnostni tak tam by neměl byt problem ne

Odesláno
Spojka funguje na to koľko má najazdených (190t.) dobre, a pri zhasnutí to ten zvuk nevydáva. Ako inak by sa dalo zistiť, či to nie je tým zotrvačníkom?

ten setrvačník většině lidí tak jemně cvrliká--toto je normální, větší problém se setrvačníkem se projeví právě na spojce...,když ti jde spojka dobře, tak to setrvákem nebude:myslim

Odesláno
No mě se to třepe zase na volnoběh( při zvyšeni ot.to zmizi) a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako

stejně se mi projevovaly vstřiky...

Odesláno

Prikladám aj video:

http://www.youtube.com/watch?v=_Td8FPFCDow

- nie je to veľmi počuť ale pozorné ucho to zachytí cca od 27ej sekundy a zvuk prestáva tesne po prekročení 3t. ot (odporúčam znížiť basy na reprakoch)

- jedná sa o taký vibrujúci zvuk (mne osobne to pripomína niečo ako uvoľnenú klepajúcu šrúbku :) )

Odesláno
Prikladám aj video:

http://www.youtube.com/watch?v=_Td8FPFCDow

- nie je to veľmi počuť ale pozorné ucho to zachytí cca od 27ej sekundy a zvuk prestáva tesne po prekročení 3t. ot (odporúčam znížiť basy na reprakoch)

- jedná sa o taký vibrujúci zvuk (mne osobne to pripomína niečo ako uvoľnenú klepajúcu šrúbku :) )

Mně to dělal jeden ze vstřiků, řekl bych, že cvrlikal. Poznáš to podle toho, jestli se frekvence \" cvrlikání\" zvyšuje s otáčkami a taky podle toho, když ubereš, tak vstřik přestává dávat naftu a okamžitě to ustane. Mně to dělalo až do 3200 otáček, kde to ustalo a potom byl klid. Navíc cvrlikání se měnilo v souvislosti s množstvím dávkované nafty - ustálená jízda bylo slyšet, ale ne moc, ale jakmile se tomu šláplo, tak zvuk zesílil.

Odesláno

Pokiaľ by to bol vstrekovač, nemalo by to robiť v celom spektre otáčok (a nie pri určitom bode prestávať)?:myslim

Auto ide podľa mňa dobre, môže sa niečo stať ak sa to nebude riešiť?

Odesláno

stejně se mi projevovaly vstřiky...

To mi ani neřikej,a co s stim udělala a kolik to stalo ?

[upravil dne 12/5/11 17:07 Michal.B]

Odesláno

Ako inak sa ešte môžu prejavovať tie vstreky?:bacha A dá sa ich stav zistiť cez diag?

Odesláno

nevim, jestli jde neco se vstrikama delat pres diagnostiku, ale rozhodne asi hlavni mereni vstriku znamena je vyndat, donest nekam, kde maji merici stanici BOSCH na vstriky a tam ti je projedou...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...