Guest mikhayl Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 Zdravím, mám auto len zhruba mesiac a stále si zvykám na klepanie diesla, ale jedna vec ma znepokojuje: - motor zhruba od 2000 do 3000 otáčok vydáva taký jemný klepavý (alebo vibrujúci zvuk), najviac je to badať na 2. a 3. stupni a VŽDY po prekročení 3000 otáčok prestane. Zvuk počuť len pri silnom zošliapnutí plynu, pri voľnobehu nie je badať. Mne osobne to príde ako keby tam bolo niečo uvoľnené, alebo čo, ale potom nerozumiem prečo to pri 3t.ot. prestane. Resp. mohol by to byť nejaký silentblok v motore? Inak motor ide v poriadku, neviem či to má zmysel nejako riešiť, len tak skúmam, čo by to mohlo byť Vďaka za rady Citovat
Qcko Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 Riadne treba prezriet vsetky plechy okolo vyfukoveho potrubia ...to je zaklad Citovat
ozzy56 Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 problémy se spojkou nemáš?,myslím jestli se to rozjíždí normálně, nebo trhavě,s cukáním atd....,při zhasnutí motoru je slyšet podobný klepavý zvuk jak píšeš? mohl by to být i setrvačník:myslim Citovat
Guest mikhayl Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 Spojka funguje na to koľko má najazdených (190t.) dobre, a pri zhasnutí to ten zvuk nevydáva. Ako inak by sa dalo zistiť, či to nie je tým zotrvačníkom? Citovat
Michal.B Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 No mě se to třepe zase na volnoběh( při zvyšeni ot.to zmizi) a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako [upravil dne 10/5/11 20:03 Michal.B] Citovat
stanko.z Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 No mě se to třepe zase na volnoběh a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako pravdepodobne zotrvacnik Citovat
Michal.B Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 No mě se to třepe zase na volnoběh a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako pravdepodobne zotrvacnik Ale 66kw nemaji dvouhmotnostni tak tam by neměl byt problem ne Citovat
ozzy56 Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 Spojka funguje na to koľko má najazdených (190t.) dobre, a pri zhasnutí to ten zvuk nevydáva. Ako inak by sa dalo zistiť, či to nie je tým zotrvačníkom? ten setrvačník většině lidí tak jemně cvrliká--toto je normální, větší problém se setrvačníkem se projeví právě na spojce...,když ti jde spojka dobře, tak to setrvákem nebude:myslim Citovat
Stuchy Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 při zhasnutí motoru je to řemenice .... Citovat
CelticGirl Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 No mě se to třepe zase na volnoběh( při zvyšeni ot.to zmizi) a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako [upravil dne 10/5/11 20:03 Michal.B] stejně se mi projevovaly vstřiky... Citovat
Guest mikhayl Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Prikladám aj video: http://www.youtube.com/watch?v=_Td8FPFCDow - nie je to veľmi počuť ale pozorné ucho to zachytí cca od 27ej sekundy a zvuk prestáva tesne po prekročení 3t. ot (odporúčam znížiť basy na reprakoch) - jedná sa o taký vibrujúci zvuk (mne osobne to pripomína niečo ako uvoľnenú klepajúcu šrúbku ) Citovat
Osvi Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Prikladám aj video: http://www.youtube.com/watch?v=_Td8FPFCDow - nie je to veľmi počuť ale pozorné ucho to zachytí cca od 27ej sekundy a zvuk prestáva tesne po prekročení 3t. ot (odporúčam znížiť basy na reprakoch) - jedná sa o taký vibrujúci zvuk (mne osobne to pripomína niečo ako uvoľnenú klepajúcu šrúbku ) Mně to dělal jeden ze vstřiků, řekl bych, že cvrlikal. Poznáš to podle toho, jestli se frekvence \" cvrlikání\" zvyšuje s otáčkami a taky podle toho, když ubereš, tak vstřik přestává dávat naftu a okamžitě to ustane. Mně to dělalo až do 3200 otáček, kde to ustalo a potom byl klid. Navíc cvrlikání se měnilo v souvislosti s množstvím dávkované nafty - ustálená jízda bylo slyšet, ale ne moc, ale jakmile se tomu šláplo, tak zvuk zesílil. Citovat
Guest mikhayl Odesláno 12. květen 2011 Odesláno 12. květen 2011 Pokiaľ by to bol vstrekovač, nemalo by to robiť v celom spektre otáčok (a nie pri určitom bode prestávať)? Auto ide podľa mňa dobre, môže sa niečo stať ak sa to nebude riešiť? Citovat
Michal.B Odesláno 12. květen 2011 Odesláno 12. květen 2011 No mě se to třepe zase na volnoběh( při zvyšeni ot.to zmizi) a hlavně to vybruje do kastle když je zima a je studenej motor a když se rozjiždim tak se to tak rozvybruje jako [upravil dne 10/5/11 20:03 Michal.B] stejně se mi projevovaly vstřiky... To mi ani neřikej,a co s stim udělala a kolik to stalo ? [upravil dne 12/5/11 17:07 Michal.B] Citovat
CelticGirl Odesláno 13. květen 2011 Odesláno 13. květen 2011 bohužel dva byly KO a zbytek těsně před smrtí,t akže repase všech.. tuším, že mě to stálo šestnáct tisíc (už jsem měla tolik oprav, že se mi to plete :-D ) Citovat
Michal.B Odesláno 13. květen 2011 Odesláno 13. květen 2011 Mužete doporučit nějaky servis kde by se dali ty vstřikovače zkontrolovat popřipadě z repasovat v Moravskoslezskem kraji ? A mužete dat i ceny , Dik Citovat
Guest mikhayl Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 Ako inak sa ešte môžu prejavovať tie vstreky? A dá sa ich stav zistiť cez diag? Citovat
Guest mikhayl Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 alebo je potreba ich z motora vybrať a vizuálne čeknúť? Citovat
h4wk3y Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 nevim, jestli jde neco se vstrikama delat pres diagnostiku, ale rozhodne asi hlavni mereni vstriku znamena je vyndat, donest nekam, kde maji merici stanici BOSCH na vstriky a tam ti je projedou... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.