juho Odesláno 26. duben 2011 Odesláno 26. duben 2011 Potrebujem poradiť. Idem meniť olej na 308 1,4 Vti aký mám použiť,možem dať TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 Citovat
juho Odesláno 26. duben 2011 Autor Odesláno 26. duben 2011 Ďakujem. A k tomu ešte Mann filtre a bude ako nové. Citovat
Kukajz Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 Trošku to tu oprášim... Dnes som menil olej. No ten francúzky magor čo navrhol ten spodný kryt pod motorom a dal tam tie štyri bočné šróby (dva ľavá+dva pravá strana), tomu by som ich najradšej napchal do zadku!!! Boli úplne zahrdzavené v tých sponách. Nedalo sa to povoliť. Samozrejme, že sa to poodtrhávalo od tej umelej hmoty v podblatníkoch. Montáž som musel vyriešiť slovenským spôsobom. Dve veľké podložky (priemer asi 3cm) +8mička šrób+matka pritiahnuť nafest o tie podblatníky a na to kryt a prišrobovať druhou matkou... To by ma zaujímalo, ako toto riešia v servisoch Tak ma napadá, nemohli v tom kryte urobiť otvor na vypúštenie oleja? No čistý magorizmus + 3 hod. robota... Citovat
Marcel00 Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 v servise by ti to zauctovali ako dalsi potrebny material... preto by si v servise za vymenu oleja nechal minimalne 250evri ak nie viac Citovat
Marcel00 Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 a preto si ho aj napriek zaruke menim sam... Citovat
Kukajz Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 Ja som tiež ešte nikdy nebol v servise meniť olej... Vždy som si to robil sám (myslím výmenu oleja) Citovat
Marcel00 Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 zaruka nam za 3mesiace aj tak uz konci, nad optiway-om neuvazujeme, takze neni co riesit, niesom blazon aby som v servise nechal mrte penazi za nic... som tam bol len raz a stalo ma to 5r zivota... dodnes si myslim ze to bola ich vina... odvtedy ma tam nevideli. ak bude problem, pojdem do rakuska ... Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 A udělal sis otvor do toho deklu, abys ho při další výměně nemusel sundávat? Citovat
Kukajz Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 Nie, neurobil, na budúce to už pojde normálne, keď som to prerobil s tými šrobami... Citovat
Ajap Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 Tak nevím, mně mimo autorizák měnil olej jednou kamarád mechanik a neříkal nic. A čekal jsem jen chvilku:myslim Citovat
spartan Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 ked si tie skrutky po kazdej vymene namazete nehrozi aby si ich pri dalsej vymene odtrhol .... menit olej v servise neni nic strasne a ani tak financne narocne pokial si olej a material donesies sam mas usetrene kedze 80% z ceny platis za drahy olej ...a cena za vymenu oleja a filtra + prehliadku je mozno 25 ecok a existuju aj zlavy ....kazdy nech sa rozhodne ako chce alebo sa necha strhnut z davom ..... Citovat
Kukajz Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 To máš pravdu. Predchádzajúci majitel to dával iba do servisu. V podstate on menil olej iba raz pri 30000km. Ja som menil teraz pri 45000km. Keby to tí machri v servise namazali, určite o tomto probléme vedia, nemusel som sa s tým mordovať [upravil dne 30/6/13 14:55 od Kukajz] Citovat
Marcel00 Odesláno 30. červen 2013 Odesláno 30. červen 2013 spartan je chytry, mna zo servisu vysmiali, ze vymenu len s ich materialom... za robotu chceli okolo 70ecok. o zlavach mi nic nevraveli. menovat nebudem, kazdopadne si olej menim sam. a ako spartan vravi... neni to nic strasne. 30minut pohodovej roboty. mimochodom, olej moze menit hocijaky servis ktory ma na to opravnenie. vobec to nemusi byt autorizak. znamy bol pred tyzdnom na vymene oleja s p308 a nechal tam 280e... ja som si kupoval komplet kotuce predne aj zadne s dostickami na p407 TRW. kalkulacia v peu okolo 630e iba material... logicky ze som kupil u dodavatela za 190e komplet. [upravil dne 30/6/13 21:50 od Marcel00] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.