Tomas1987 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Zdravim vsetkych. Dnes som prvykrat zacul take pukanie-praskanie asi v naprave. Pri brzdeni, vytacani kolies (nie vzdy) a pri akceleracii, aj to nie vzdy. Moze to byt nejaky cap? Uz skor som mal volny spodny cap. Dakujem Citovat
Mišak 306 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Předpokladám že to je ve předu??? Tak jsou to ložiska horního uložení pružin. Citovat
Tomas1987 Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 Předpokladám že to je ve předu??? Tak jsou to ložiska horního uložení pružin. kolko tak asi stoja nove? nahodou cenu by sa nedalo zistit, Musia sa vymenit na obidvoch stranach? Citovat
HonzaZ Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Ale Míšo, 407ma nemá horní uložení. Tomas, nejspíše bude problém ve spodním otočném čepu - frip. Měl jsem je měněné už dvakrát. Cena origo cca 2500,- Kč, neorigo 1500 - 2000,- Kč. Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Tomas1987 už je tu čas na výmenu zimných kolies za letné a pri tej výmene keď budeš mať auto na zdviháku uchop za brzdový kotúč a skús s tým pohýbať či nezbadáš v niektorom uložení vôľu, mne to robilo keď som mal rozsypané ložisko v tom spodnom guľovom čape (vyzerá to ako lapka). Citovat
Tomas1987 Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 Tomas1987 už je tu čas na výmenu zimných kolies za letné a pri tej výmene keď budeš mať auto na zdviháku uchop za brzdový kotúč a skús s tým pohýbať či nezbadáš v niektorom uložení vôľu, mne to robilo keď som mal rozsypané ložisko v tom spodnom guľovom čape (vyzerá to ako lapka). v servise mi presne ukazovali ako ten cep vyzera....ze sa na tom este da jazdit, ale ze uz povoluje. na nete som nasiel dva za cenu 120 eur....moze byt ta cena? uz by som rovno vymenil na obidvoch stranach Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 vymen len nutne na vymenu, druhe nechaj do zasoby. ked funguje a poslucha skoda menit predcasne. Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Ľavý mi menili v Peugeote cca 140€ aj s robotou a o pl roka na pravej som ho menil s kmotrom doma a kupoval som ho za 85€ bol to SKF. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 presne tak... robota na hodinku aj s kavou inak mne par valcekov odtial vypadlo ked som menil lozisko v tehlici... dal som ich nazad, nagniavil kvalitnej vazelinky a frcim dalej... to proste vobec neni zapuzdrene... nechapal som... inak debilnejsi spodny cap som nevidel... kup na nete a vymenis doma... 4 sroby povolis + tlmic spodny srob + cap na skrutnej tyci stabilizatora a je to... ak niesi suci na vymenu urcite v okoli najdes zrucneho fesaka co ti rad pomoze [upravil dne 3/4/11 22:50 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Marcel keď sa ti odtiaľ vysypali valčeky tak to máš už rozsypané mal by si ten čap aj ty vymeniť nakoľko v tom čape je ložisko z ktorého vnútorný krúžok ti zostal na oske a preto sa vysypali valčeky. [upravil dne 3/4/11 23:14 Judes] Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 vnutorny kruzok tam ostal a neslo to dalej von ale sa to iba povysunulo kade ten valcek isiel nazad. po vlozeni tych dvoch co mi vypadli to valcekove lozisko bolo tuhe a nemalo ani len naznak vole. po zmontovani je to ako nove a nic nebucha, nekyve, ziadne vole ani zvuky. lozisko ako mas na obrazku to moje vyzeralo trolinku inac, malo prachovku. a to je podla mna kamenom urazu ta prachovka ktora tie valceky kryje. vdaka tomu to lozisko odide ked sa tam dostanu necistoty. u teba je prachovka, resp. to gumove krytie na novom neporusene a na starom ani vidiet nieje... ja som tam dal vela vazeliny tak hadam este podrzi [upravil dne 3/4/11 23:17 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Prachovka tam je, to je tá gumená sranda nad ložiskom, s tými tromi žltými bodkami. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 ja viem, ved ani dva tyzdne tomu niesu co som to v ruke drzal ten stredny kruzok totizto drzi len ta gumova prachovka co tie valceky kryje... ak by si ho po nalisovani potiahol tak tu prachovku aj roztrhnes... [upravil dne 3/4/11 23:20 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Ale kaď ti ten krúžok z ložiska zliezol tak tam už je aká taká vôľa, dobré ložisko drží pokope a nedrží ho len tá gumená prachovka, nejaký čas to vydrží a možno budeš mať šťastie. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 nema ho co drzat, nakolko medzi vnutornym kruzkom a vonkajsim nieje nic len valceky a navrchu len guma... to lozisko nieje totiz zapuzdrene. ani neni dovod aby bolo. keby si velmi chcel tak ho stiahnes aj ty a gumova prachovka sa ti natrhne... Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Ešte som sa s takým ložiskom nestretol ale je to možné, človek sa stále učí. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 ved si pisal ze si ho s kmotrom robil nas pripad je lozisko s prachovkou prikladna ukazka keby si tu prachovku odtrhol tak pod nou uvidis tie valceky a cele by si to vybral. chcel som len upozornit na to aby ludia nepanikarili keby sa im to povytiahlo ze o nic nejde. kazdopadne tam treba riadne vyzeliny natlacit aby sa zamedzilo vniknutiu vody co bol Judes tvoj pripad ked sa ti cez poskodenu prachovku dostala voda a cele lozisko islo do kytek... preco sa poskodila uz nezisti nik... [upravil dne 3/4/11 23:50 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Práveže si to nemyslím to čo tam je zobrazené ako ložisko s prachovkou tam je tá prachovka len medzi krúžkami tesne nad valčekmi a v našom prípade je prachovka priamo na čape (ložiskovom domku). viď obrázok. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 bol to nazorny priklad len ten moj obrazok ked si vravel ze si sa s inym ako zapuzdrenym, loziskom nestretol mne je jasne kde je ta prachovka... pointa je inde, ked vravim ze lozisko nieje pevne zmontovane ale da sa vytiahnut ten stredovy kruzok... to znamena ze pri manipulacii s nim moze dojst k jeho povytiahnutu co neznamena ze lozisko je zle, vymlatene alebo rozpadnute co moze mat za nasleok vypadnutie valceka/ov. tak som na to upozornil aby nechybali keby niektu tu tehlicu daval dole... keby si ten obrazok vlozil aj s textom pod nim tak to je to o com cely cas hovorim na co treba dat pozor aby sa nestalo a ak sa stane neznamena to vadne lozisko: Nedržet vzpěru při přenášení ze kulový čep. Nenechat kulový čep vytáčet do velkých zdvihů, dodržovat malý pracovní rozsah. Veškeré díly, které utrpěly náraz nebo spadly na zem, nesmí být použity. Při manipulaci musí být těsnění chráněno před případným proříznutím nebo roztržením. vot vsjo... [upravil dne 4/4/11 00:06 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Beriem a teraz idem spať, zajtra príde kamarát a idem vyrezať strom, tak sa maj. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.