Gibon83 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Tak som si kupil tento zazrak, o ktorom sa casto hovori pri debatach o voskoch. Samotny vosk som spolu s lestenkou kupil vdaka jednemu clenovi z Trnavy. Este raz mu touto cestou dakujem. Moje auto bolo dovezene z Talianska, ako je zname tito ludia moc nedbaju o vzhlad svojich aut. A tak aj moje auto ma zopar skrabancov, niektore vznikli evidentne zo zavisti a samotny lak nebol v stave aky ma mat 2 rocne auto. Aj talianske slnko urcite spravilo svoje. (aj vdaka tomu bolo auto na stav motoru a najazdenych kilometrov za velmi priaznivu cenu.) Dnes ma auto 4 roky a tak prve dva roky mojho vlastnictva som pouzival korytnacku farebny vosk. Nebola zla, no nebolo to ono. Zmena prisla ked som sa dozvedel o tomto zazraku Postup bol znamy a jednoduchy. Auto som najprv dokladne umyl. Aspon som si to myslel Skutocne treba si dat dobre zalezat na uplnom a riadnom umyti vozidla. Ako prvy pripravok som pouzil Super resin polish od tej istej firmy. Pripravok ma v sebe zivice, ktore zaplnaju jemne skrabance a zlepsuju stav laku a to pri dlhodobom pouzivani. Samotny lak je cerveny a tak je nanom vsetko vidno. Aj znecistenia, ktore som umyvanim nevedel dat dole. (jedna sa o rozne priemyselne znecistenia) Vdaka lesteniu s touto lestenkou zislo aj to. Postup je uplne rovnaky ako pri inych tekutych voskoch. Kruzivymi pohybmi vytvorit jemny film a nehat zaschnut, nasledne vylestit bavlnenou alebo flanelovou utierkou. (Sam som pouzil bavlneny uterak z Ikea za 0,19€, ktore som si na auto kupil Nasledne prisiel narad HD Wax. Uz pri otvoreni zistite zasadny rozdiel. HD wax voni uplne prirodne a je tuhy. Rozotieranie je jednoduche, na prilozenu navlhcenu hubku si naberate vosku a jemnymi kruzivymi pohybmi ho rozotierate. Po zachnuti do cca 15 min. mozete rozlestovat tiez prilozenou handrickou. Ako som zistil, menej je vzdy viac. Nedavajte hrubu vrstvu, dlhsie potom vysycha a tazsie sa rozlestuje. Radsej navoskovat dvakrat, ak si chcete byt uplne isty dokonalou pracou. Samotne tesnenia sa z vosku tiez tesili a dost im pomohli. No a efekt? Presne taky ako popisuju, voda priam odskakuje z plechov. Som zvedavy kolko vosk vydrzi a ako sa bude spravat spinava voda na cestach. osobne dufam v menej spinave auto realitu mi vsak ukaze az cas. Nakoniec sa chcem venovat cene. Kazdy vie, ze tento vosk patri k tym drahsim no v skutocnosti opak je pravdou. Zo samotneho vosku som minul tak 7%. Keby som nedaval tak hrubu vrstvu bolo by to este menej, nech 5% A tak mi HD wax vyjde na 20-krat. A tu uz sme pri cene 3,-€ na jedno voskovanie, ak ratame s priemernou cenou na slovenskom nete. To je priblizne rovnaka cena ako za korytnacku no pri uplne inej kvalite. Neviem ci mi vydrzi v rovnakej kvalite 10 rokov, skor nie preto odporucam kupovat na minimalne dve auta, do rodiny ci s kamaratmi. Takze z mojho hladiska bola volba spravna a urcite by som ju zopakoval. Citovat
Gibon83 Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 to som nerobil :-D ani ma nenapadlo no vykonal som test vodou a skutocne sa spravala takto Citovat
vendelinek Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 jestli máš foto tý pasty rád bych viděl jak to vypadá a v jakym je to skutečně stavu,je to tuhý? nejni to mlíko? v jakym balení to je? Citovat
Gibon83 Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 jestli máš foto tý pasty rád bych viděl jak to vypadá a v jakym je to skutečně stavu,je to tuhý? nejni to mlíko? v jakym balení to je? Takze zopar foto, bohuzial nie som clenom, takze po jednom a male Citovat
vendelinek Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 nějaký složení?má to nějaký filtry proti UV? jak velký je to balení? stále sháním nějakej DOBREJ vosk ,prozatim sem na nic nenarazil,co by mi vyhovovalo,jak mi řikaji doma,pro mě ještě takovou dobrou pastu nevyrobili:D Citovat
Gibon83 Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 pisu toto: je zložený zo starostlivo vyvážených zložiek polymérov, Carnauba vosku a doplnený o nasýtené uhľovodíky a vzácne oleje. Ošetrený povrch veľmi dobre odoláva vode, UV žiareniu, soli, saponátom, kyslému dažďu a priemyslovému spadu. Neobsahuje žiadne brúsne časti. Autoglym je používaný a odporúčaný viac ako 20 výrobcami aut, vrátané značiek Jaguar, Aston Martin, Mercedes-Benz a Volkswagen. Samotny vosk ma 150g. Citovat
vlado-.m Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 toto som vyguglil - pretoze aj mna to zaujima....skusal to este niekto? www.bmwklub.sk/xclean-sk/autoglym-hd-wax-pozor-akcia-t37901.html http://www.xclean.sk/hi-definition-wax-karnaubsky-finalny-vosk-id-15.html [upravil dne 3.4.2011 19:26 vlado-.m] Citovat
Gibon83 Odesláno 14. červen 2011 Autor Odesláno 14. červen 2011 Dnes som auto umyval znovu, to znamena po dvoch mesiacoch. Vosk stale drzi a zachovava si vlastnosti aj po umyti. Samozrejme som pouzil autosampon s neutralnym Ph. Jedine miesto kde je vydiet malu stratu vlastnosti je na prednej maske a kapote. Takze zatim spokojnst. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.