bart.lbc Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Pánové, je to tu několikrát napsáno, ale stejně připomínám že bez toho spínače považuju omezovač za hodně nebezpečný. Když mě zlobil tak jsem se 2x dostal do velmi nepříjemné situace a sice se nic nestalo, ale pokud je to krizová situace kdy musíš držet volant a soustředit se na nějaký manévr, tak než si to uvědomíš a omezovač vypneš tlačítkem trvá zatraceně dlouho. Já stebou souhlasím proto jsem si pořídil pouze tempomatovou páčku bez limiteru, jen mi připadalo že to spojoval zbytečně. Citovat
Judes Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Súhlasím s vami ale keď si niekto dá ten odpor namiesto spínača (aj môj prípad) musí s tím počítať a mať to stále na pamäti že ten obmedzovač môže vypnúť len tlačítkom na páčke. Sila zvyku, zo začiatku sa mi stalo keď som potreboval narýchlo vypnúť obmedzovač nastala menšia panika ako ho vypnúť keď potrebujem pridať, teraz mi to nerobí žiaden problém. Len si nato treba zvyknúť a upovedomiť ostatných čo na tom aute jazdia a používajú obmedzovač. Citovat
Joozino Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 no aj ja obmedzovac, na to si neviem zvyknut, ja pouzivam len tempomat, aj v dedine, vsade kde sa da..aj mne sa stalo ze ked som chcel narychlo zrychlit, tak som nevedel co kde je (ked som mal zapnuty obmedzovac) Citovat
Marcel00 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 tempomat v dedine? to sa da? ved tempomat je mozne pouzit az na 4 prev. stupni. a ja len verim ze nejazdis 50km/h na 4-ke Citovat
Judes Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Zabudol som pripísať že ak tam ten spínač (vadný) je aj keď s odporom, vypínať sa obmedzovač dá aj s tým vypínačom len potom nabehne zase hlášta a signalizácia nefunkčnosti obmedzovača čo sa odstráni opätovným naštartovaním. Takže žiaden problém to vypínať aj spínačom pod pedálom v kritickej situácii . Citovat
Joozino Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 tempomat v dedine? to sa da? ved tempomat je mozne pouzit az na 4 prev. stupni. a ja len verim ze nejazdis 50km/h na 4-ke jasne ze sa da ..cez dedinu chodim 57 a samozrejme na 4-ke..hadam tam nedam 3 Citovat
Marcel00 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 davas tej dvojhmote zabrat... potom si spomen na tieto riadky. ja jazdim 55 na trojke... otacky su cca2000. radim ti dobre, ale inak vela stastia Citovat
Joozino Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 no a 4-ka je kolko ? cca 1750 a to nieje malo Citovat
Joozino Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 mne sa zda ze na 3-ke ma dost vysoke otacky a ze \"huci\" motor Citovat
Marcel00 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 ak ti okolo 2000-2100 huci motor tak mas problem nejaky. ja s autom pod 2000 ot. ani nejazdim. motor je tichy a v pohode. Citovat
Judes Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Tak tak pri 2000 motor skoro ani nepočuješ. Citovat
Joozino Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 videl som reakcie co pisali ludia ze na 3-ke a tak..aj som to skusal, ale asi mam taky zvyk na 4-ke jazdit..ale dnes vypnem radio a pojdem na tej 3-ke a budem pocuvat..heh Citovat
Judes Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 A to si motor počul aj pri zapnutom rádiu? mal si ho asi na hlasitosti 1 . Citovat
DERT123 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 uz som ti to aj ja pisal ze 50 na stvorke Citovat
jojosavi Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 ja jazdim 50 tiez na stvorke ale 50 mph 50 kmh je uz podla mna uz na rozhrani medzi 2kou a trojkou. bud pridat a nechat na trojke alebo spomalit a dat dvojku. Citovat
fifi Odesláno 8. duben 2012 Autor Odesláno 8. duben 2012 začnem oázkou pokorne...objednal som dia, objednal som páčku aj s obmedzovačom, išiel som kuknúť do auta, žiaľ nad pedálom žiadny voľný konektor, v motorovom priestore v poistkovom tiež žiadny, a nakoniec po nadvihnutí riadiacej jednotky takisto nič, čo ma zazkočilo, vedľa riadiacej jednotky zo strany PPkolesa natvrdo odstrihnutý nejaký zväzok káblom...cca osem, dva hrubšie modré a zvyšok si nepamätám...tak smutne predpokladám, že ani tempomat mi nepôjde...páčka na ceste, hneď predávam....nuž auti vyrobené 2/2004 asi to bude tým, okrem toho mi hrdzavie zadná kapota, po otvorení, zvnútra na odtokovej lište...skontrolujte si Citovat
fifi Odesláno 8. duben 2012 Autor Odesláno 8. duben 2012 Ešte pred tým, kým som zistil, že je to u mňa bezpredmetné, som špekuloval, že nájdem a v správnej hĺbke/výške plynového pedálu nalepím epoxidom nejaký zodolnený vypínač, ku ktorému bez obáv paralelne napojím ten 6k3 odpor, a do série tých 300 ohm...netreba sa to ho báť.....aj tak by som to urobil...myslím, že ten spínač nie je nadprirodzený...nebojte sa toho, prostesériovo paralelné zapojenie Citovat
fifi Odesláno 8. duben 2012 Autor Odesláno 8. duben 2012 ale ja môžem prt, pokiaľ mi neporadíte, kam tie moje odcvaknuté káble majú ísť...pošlem foto Citovat
pito.za Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Podla mna nebude problem k tempomatu potrebujes funkcny brzdovy spinac .Ten do bsi bude zapojeny a do rj motora aj keby bol odstrihnuty tak sa to da dat dokopy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.