Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, zvažuju koupit pežotka 407 sw. Mám teď vw passata 2006 ale štve mě poruchovost takže asi půjde z domu. Myslím že pežotek 407 bude dobrá volba :) sice vzadu míň místa ale já budu sedět vpředu takže mi to nevadí :D Pašíka co mám teď tak to je dvoulitr 103KW a jízda s tím je fakt paráda. Chtěl jsem se Vás zeptat jak to vidíte s výkonem \"slabšího\" modelu 407? je ta 1.6 s tuším 88 kw dostačující? Líbila by se mi zase menší spotřeba :) na dálnici ani v městě se s nikým honit nemusím, nadruhoá stranu je fajn vědět že když šlápnu na plyn tak auto vystřelí...

Díky za názory...

Odesláno

Ahojky.

Budeme te tady ocekavat s otevrenou naruci a hromadou radama a super lidma.........

A kdyz si muzu napsat svuj nazor tak znel by asi takhle:Z meho hlediska ti doporucuji 2,0 Hdi 100kW protoze hrozne spatne se ti bude presedat ze 103kW koncernovych do 80kW piskotovych.....

Jednoduse 1,6 HDi zadna slava a co se tyce spotreby tak je na tom temer stejne jako pekne udelana pripadne setrena 407ma s dvoulitrem....a zas vykon je mnohem vic znat.

Co se tyce servisu tak opet malinko vitezi 100kW 2,0 a to uz hlavne z hlediska toho ze u dvouhmoty se udelala super cena narozdil od 1,6HDi.(maly priklad)

Hlavne dulezite upozorneni.......!!!!!

Predtim nez to pujdes koupit si vyzadej VIN a tady ti to prolustrujeme.A kdyz jeste muzu doporucit tak radeji auto z CR a vic kilometru se serviskou(max ale radeji 160tkm)nez dovoz z nejake p....e a najeto 130tkm.

Zatim ...............drzim palec.

Odesláno

Zatim ...............drzim palec.

Ahoj, díky za rady :) vidím to tak nějak stejně.. Passat mě nedávno nechal stát na dálnici a to neměl dělat! půjde z domu :D

přiznám se že jsem hledal auta do cca 100 tkm, a to většinou byly právě ty 1.6, řikáš ale že bych se jako nemusel bát třeba i těch 160tkm? jinak to s tím VINem jsem už tu našel, to jsem si říkal že stopro udělám! to se mi líbí!

Odesláno

407SW mám doma asi 3 týždne, volil som 2.0 HDi, ktorý aj odporúčam. 1.6 je síce o kus menšia spotreba, ale radšej ten výkon navyše. Čo som čítal, tak kolega predomnou čo písal, tak robí vynikajúci chiptuning kde ti zdvihne výkon, krúťak a troška zníži spotrebu. 2.0 HDi 100kW je jasná voľba. :papa

407SW mám zo Španielska, má reálne nabehaných 120 tisíc. Pred kúpou mi vymenili aditíva vo FAP, olej a všetky filtre a tak sa už len radujem z jazdy.

[upravil dne 30/3/11 22:02 Wizik]

Odesláno

Samozrejme FAPik muze pozlobit ale jde mu dat pres zadek.....ruznyma zpusobama...

Ano Pasika malinko znam a taky tenhle motor......mel jsem tu cest s nima a hlavne ta krasna hrdelka na mazani motoru ktera se obrousi a turbo jde jako prvni :fnuk

Samozrejme nech si jeste poradit.....

Tech kilometru se moc bat nemusis.....hlavne at ma pravidelny servis...

Odesláno

No tak pravidelný servis by u mě měl :) nejsem ten typ co by se sám hrabal v motoru před panelákem.. ale co kdo s autem dělal předemnou se nikdy nedozvím :-/ ani serviska není všemocná žejo :( jediný snad co je košér je ten výpis podle VIN..

Každopádně díky za tipy a rady

Odesláno

407SW mám zo Španielska, má reálne nabehaných 120 tisíc. Pred kúpou mi vymenili aditíva vo FAP, olej a všetky filtre a tak sa už len radujem z jazdy.

[upravil dne 30/3/11 22:02 Wizik]

taky se už chci radovat z jízdy, díky za odpověď :)

Odesláno

a ked ti poradi straki tak tomu ver co vravi :)

ja mam 103kW, zalezi od rocnika... tusim od 2007 boli uz 103kW motory. Takze prejst na nizsi vykon by si hodne pocitil.

Taktiez HDI a neviem ci uz tvoj pasak mal common rail, tam tiez pocitis rozdiel aj co sa hlucnosti tyka... CommRail je tichsi.

Ja spotrebu na aute neriesim, takze posudenie necham na teba co ti skusenosti prinesu.

nemyslim ze jedno nechanie nadialnici treba odsusdit cely koncern, kazdopadne ti prajem pevnu volbu a spravny vyber auta.

Ja mam 2.0HDI, som nadmieru spokojny jak s tahom a aj vykonom...

teda este mi straki nedoprial pociti vyssi vykon ale to je uz na inu temu pri inom kvasnom produkte :D :D

trochu off: dnes som konecne jedol tie oskvarky co som slaninu vytapal... takze este mi ostalo... :aut

Odesláno

Vrtule vítam ťa tu na fóre medzi nami.

Osobne by som ti odporúčal 2.0HDI, nie preto že za vozím na takom ale ak spomínaš diaľnice tak na 2.0 máš 6 stupňovú prevodovku čo má priaznivejšiu spotrebu pri vyšších rýchlostiach.

2.0 motor má dostatočný ťah na tak ťažké auto a spotreba výborná (u mňa 6,0 - 6,3 l/100km) samozrejme záleží od štýlu jazdenia. Ak budeš mať vybraný konkrétny kus tak daj VIN do tohoto vlákna

Tu nejaký ten link, čo by ťa mohlo zaujímať.

Odesláno

trochu off: dnes som konecne jedol tie oskvarky co som slaninu vytapal... takze este mi ostalo... :aut

Chlapi teraz trochu od témi.

Marcel dobrú chuť a toto sa hodí na zapitie.

Nepijem alkohol ale manželka to doniesla z roboti že to majú ako novinku a chutí to dobre. :papa

post-27076-14109616419426_thumb.jpg

Odesláno

Zdravím,

v první řadě vítej !!!

Já koupil 407 SW 1,6 před 9-ti měsíci. Měl sem taky passata, ale benzín 1,6. Najel sem cca 23 000km. Celkem cca 203 000km.Pokud se budeš motat ve městě a okrskách, stačí 1,6. Pokud jezdíš dálky, šel bych do 2,0. Ta 1,6tka překvapí svou pružností a záběrem. Jezdíme převážně ve dvou lidech, ale i při plném obsazení auta, nemám problém držet krok. Zatím bez závad. Auto jezdí nádherně. Jen je potřeba mít stranou nějaký finanční obnos, protože ty díly je fakt sranda. U 2,0 je hlavně šestý stupeň, který u 1,6 opravdu chybí. Autu nedělá problém upalovat až 200km/hod, ale kde to potřebuješ a využiješ? Není problém s předjižděním. Prostě šlápnu na plyn a jedu. No a FAp je kapitola sama pro sebe, to se tu dočteš na fóru.

Jinak máš 2,0 pašíka. Dle mého je 407 SW krásné auto (SW=sexy wagon :-), ale být tebou porozhlídl bych se ještě trochu. Passat má svou vlastní cestu a 407 SW taky. Je to totálně jinej podvozek, jiný svezení, jiný zpracování. Já samozřejmě nelituji, že jsem přešel z passata do 407 SW, ale je to prostě fakt rozdíl. Obě auta mají jinou skupinu zákazníků. Na druhou stranu ten passat 2,0 taky není žádný dravec. Jezdil jsem s ním, takže mohu posoudit. Já bych se kouknul třeba po BMW 530 D.

Než něco koupíš, být tebou, tak se svezu s 1,6 i 2,0 HDi a pak bych si opsal VINko. Hodil bych to sem a klucí ti to tady projedou a řeknou vše co zjistí. Je to o tom co čekáš od auta. Si závodník? Kup si 2,7HDi. Si kliďas? Bude Ti stačit i 1,6 (opravdu jede). Až bude facelift u 508čky, koupím si jí s motorem 2,0 Hdi. A to je z toho důvodu, že 1,6 už mám. Tak další bude 2,0.

A to co se říká, že se francouzi se*ou, tak z toho si nic nedělej. Protože se se*ou všechny auta :) .

Ať se rozhodneš jakkoliv, přeji Ti šťastnou ruku při výběru. Hlavně nechvátej, v klidu se rozhlížej.

Odesláno

Já mám 1,6ku a za sebe můžu říct že jede dobře. Přesednul jsem ale ze slabého auta, takže všechno proti tomu jede dobře :)

Výhody vidím v zákonném pojištění: 1900,- Kč/rok

Spotřebu mám kolem pěti litrů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...