Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska mě volala manželka, že po nastartování auta a zařazení jedničky se auto dusilo,neumělo se rozjet, rozsvítila e kontrolka motoru a na displeji se mimo dalších chyb, jako chyba ESP/tempomatu atd. rozvítilo i ,,chyba motoru,,. na dvojku to stejné a při zařazení trojky se už auto chovalo lépe, ale byby přetrvaly.

příjde mě to, jako by se auto přeplo do nouzáku, otazkou je z jakého důvodu. Určitě budu muset s autem na DIA, ale domů se dostanu až koncem týdne.

co může být za příčinu, že se auto na 1. a 2. stupen dusí a nedokáže se rozjet?

Jedná se o P407 2HDI bez FAP, najeto 190 tis.

Odesláno

FAP jsem nechal odstranit asi před rokem.

No několikrát mě můj mechanik upozorňoval, že mu dia naměřila přechodnou závadu na EGR. Btw na kolik vyjde EGR ventil?

Odesláno

Chce to na diag u nekoho kdo ma origo diag a bude vedet co ten EGR dela a co by eventuelne mel delat.....

To Marcel00: Jde otestovat ale jenom vyslovene elektricky...mechanicky jenom kontrolovat.Tzn. Das test elektricky,no ty nevidis jestli se mechanicky opravdu hybe.

Odesláno

Marcel po jazde keď stopneš motor a hneď otvoríš dvere tak je počuť ako ten EGR ventil zopárkrát zacvaká, aj ja som to spozoroval až keď sa to tu na fóre písalo.

Odesláno

EGR se tkzv oklepava od sazi.Je mozne ze jeste nedoslo u nekoho k tomu nebo je jeste cisty.

Vetsinou to dela po vypnuti klicku,jak je psano vis.ale taky hned po nastartovani takovy zelezny zvuk.....

Jinak for bazant: Myslim ze dal to bude pokus-omyl resit neco dal.....musi to na diag...

Odesláno

Keď budeš dlhšie sedieť v aute po stopnutí motora už ho nie je počuť, musíš otvoriť dvere okamžite po stopnutí motora. Mal som auto už rok a nevšimol som si to ani ja až potom ako sam sa to dočítal tu. Parkujem v garáži možno sa to tam lepšie ozýva. Po pár kilometrovej jazde ho je počuť. Ževraj je to nejaká kontrola EGR či nie je zalepený a či je funkčný. :papa

Odesláno
Keď budeš dlhšie sedieť v aute po stopnutí motora už ho nie je počuť, musíš otvoriť dvere okamžite po stopnutí motora. Mal som auto už rok a nevšimol som si to ani ja až potom ako sam sa to dočítal tu. Parkujem v garáži možno sa to tam lepšie ozýva. Po pár kilometrovej jazde ho je počuť. Ževraj je to nejaká kontrola EGR či nie je zalepený a či je funkčný. :papa

Vzdyt pisu ze se oklepava....ale ne porad.Kdyz se tobe oklepava porad tak to neco znamena.....ale mysli ze tobe je spis slyset taky zbytek podtlaku.........ale nesmi se poslouchat u auta jak kdyz roste trava....

Odesláno

Ja mam EGR vymeneny (novy 90 eciek). Bol normalne zlomeny (je na nom taka oska na ktorej sa to otaca) a pripada mi, ze to nieje solenoid ale je to normalny servomotor, ktory otaca tou oskou a cez nu \"taha\" ten ventil. Tiez mi na diag skakala prechodna chyba a nebolo ho pri vypnuti motora vobec pocut. Teraz pri vypnuti motora (v garazi) väcsinou pocujem 4x take cvak-cvak-cvak-cvak. Takze predpokladam, ze teraz je to ok. :super

Odesláno

ak ma EGR odist tak odide. vycistit sa da kazdy ventil, ale predist jeho poskoedniu sa neda... ak sa prilis zanasa tak potom bude problem v spalovani a s tym suvisiacimi vecami. ale to uz by bolo vidiet na tahu a spotrebe... snad :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...