Guest PetrSvetr Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Ahoj, nastává doba přezouvání do letních bačkor. Co kdo máte, co doporučíte? A co povíte na FALKEN 215/60 R16 99H? Nerad bych kupoval nějaký \"bahno\". Jaké zkušenosti s letním obutím za rozumnou cenu? Díky za odpo. PetrSvetr Citovat
Milan+ Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Kdyby jsi chtěl mám tu jedny alu a na nich Michelinky. Citovat
JIRA76 Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Já teď hodil na Aukro Goodyeary. Ale jen dvě. přišli mi větší kola Citovat
bibo807 Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Ahoj, nastává doba přezouvání do letních bačkor. Co kdo máte, co doporučíte? A co povíte na FALKEN 215/60 R16 99H? Nerad bych kupoval nějaký \"bahno\". Jaké zkušenosti s letním obutím za rozumnou cenu? Díky za odpo. PetrSvetr čauec tak ja mam na autobusu zatim barumy a mam na nich 12tkm a nemužu si stěžovat sice už maji asi pul vzorku ale 20tkm s tim určitě dam a že jsem za ně dal nějakych 1600kč docela slušne...jsou to 215/65 r15 96v.. a ted rada meho pneuservisu:aut-nejsi tak bohaty aby jsi kupoval posledni šroty a ještě k tomu na takovy povoz v kterem voziš rodinu:super Citovat
Tango C8 Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Přesně, nějaké první nejlevnější by jsem nekupoval. Já mám Michelin Energy Saver r15. Co takhle contíky, jsou levnější jak Michelin a taky výborné. Citovat
Sasula Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Falkeny nejsou spatny - měkčí guma - rychleji mizi cca 20 - 40t podle stylu jízdy +výborně držej i na vodě osobně na tuto sezonu budu davat Dunlop Sport Maxx 235/40 R18 95V Citovat
Bigbadjohn Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Tak nevím jestli bych ještě šel do Barumek. Měl jsem je na Felině, letní celkem šly, zimní nic moc. Na takhle těžký auto bych nasadil něco lepšího než jedny z nejlevnějších pneumatik, což Barumky jsou. Zatím tam mám to co jsem k autu dostal, tedy Hankook (korea, ale kupodivu celkem slušná kvalita, máme je i v práci na jedné služební Octavii), vzorek asi 3,5 milimetru. Protože jsem se finančně vyčerpal nákupen auta, tak jsem ještě koupil jeté Michelinky s asi 4,5 milimetry vzorku. Na příští sezonu pokud na to bude půjdu do Michelin Energy Saver. Auto jsem koupil kvůli bezpečnosti (mám 2 malé děti) tak bych to nechtěl kazit levnými pneumatikami. Citovat
Tango C8 Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Tak nevím jestli bych ještě šel do Barumek. Měl jsem je na Felině, letní celkem šly, zimní nic moc. Na takhle těžký auto bych nasadil něco lepšího než jedny z nejlevnějších pneumatik, což Barumky jsou. Zatím tam mám to co jsem k autu dostal, tedy Hankook (korea, ale kupodivu celkem slušná kvalita, máme je i v práci na jedné služební Octavii), vzorek asi 3,5 milimetru. Protože jsem se finančně vyčerpal nákupen auta, tak jsem ještě koupil jeté Michelinky s asi 4,5 milimetry vzorku. Na příští sezonu pokud na to bude půjdu do Michelin Energy Saver. Auto jsem koupil kvůli bezpečnosti (mám 2 malé děti) tak bych to nechtěl kazit levnými pneumatikami. No, přesně tak. Ja mám taky Michelinky ES:super Citovat
Tango C8 Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Michelin Priamacy To jsou pilot primacy. Tak tyhle jsou moc super. Měly jsme je na fabií combi asi 5 let a byly jak nové a to jsme na nich nalítali cca 50t. km. Fakt supr. Hold michelin je michelin Citovat
Guest PetrSvetr Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Přesně tak, auto je kvůli pohodlí a bezpečnosti, jak jsem psal, nechci koupit to nejlevnější, ale vybrat takovou zlatou střední cestu. Přes léto nás čeká pár delších cest po evropě. Taky máme dvě malé děti, takže bezpečnost je na prvním místě. Díky za odpovědi, na Barum jsem koukal, ale nějak mi nesedí i po zkušenostech z práce. Myslím, že s něčím z toho bych neměl udělat chybu. 215/60 R 16 Bridgestone Turanza ER300 XL 99H 215/60 R 16 GoodYear EXCELLENCE XL 99H/95H 215/60 R 16 Dunlop SP FASTRESPONSE XL 99H 215/60 R 16 Fulda CARAT PROGRESSO XL 99H 215/60 R 16 Continental PREMIUM CONTACT 2 95H Citovat
Bigbadjohn Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 PetrSvetr, já myslím, že těch 95H je málo, já mám v techničáku psané 96H a to je zatížení 710 kg. Ani to se mi nezdá moc předimenzované. Ty 95 mají hmotnostní index 690 kg. Vzhledem k povolenému zatížení zadní nápravy 1300 kg se mi to zdá málo. Nevím kolik může být nerovnoměrnost zatížení mezi koly jedné nápravy, ale i kdybys to měl naprosto stejné tak je to 650 kg na kolo, takže rezerva je už jen nějakých 6% a to je fakt málo. Citovat
Návštěvník Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Michelin Priamacy To jsou pilot primacy. Tak tyhle jsou moc super. Měly jsme je na fabií combi asi 5 let a byly jak nové a to jsme na nich nalítali cca 50t. km. Fakt supr. Hold michelin je michelin No jenže skončila výroba sehnal jsem 4 kusy za výbornou cenu 2100,-/kus doprodej. Ale jsou vyrobený v roce 2009. Citovat
Guest PetrSvetr Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 PetrSvetr, já myslím, že těch 95H je málo, já mám v techničáku psané 96H a to je zatížení 710 kg. Ani to se mi nezdá moc předimenzované. Ty 95 mají hmotnostní index 690 kg. Vzhledem k povolenému zatížení zadní nápravy 1300 kg se mi to zdá málo. Nevím kolik může být nerovnoměrnost zatížení mezi koly jedné nápravy, ale i kdybys to měl naprosto stejné tak je to 650 kg na kolo, takže rezerva je už jen nějakých 6% a to je fakt málo. Rozumím, v TP mám99H/95H, takže vyberu nějaké 99-ky. Citovat
ujomarian Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Myslím, že s něčím z toho bych neměl udělat chybu. 215/60 R 16 Bridgestone Turanza ER300 XL 99H 215/60 R 16 GoodYear EXCELLENCE XL 99H/95H 215/60 R 16 Dunlop SP FASTRESPONSE XL 99H 215/60 R 16 Fulda CARAT PROGRESSO XL 99H 215/60 R 16 Continental PREMIUM CONTACT 2 95H [/rquote] Zdar, Fuldy carat progresso mam v rozmere 195/55/15 a su v pohode, na vode drzia ako prilepene - len rychlo ubudaju Citovat
Sasula Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Popravdě řečeno tak pokud jde o bezpečnost tak M Es nedopadli az tak uchvatně. proste fyziku nikdo neosali. Radeji si připlatim za naftu a budu brzdit bezpečně. zkuste se podivat na vysledky testu... Citovat
bibo807 Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 no tak barum je takova zůata středni cesta mezoi kvalitni gumou a špatnou gumou pro normali obyčejne lici felda octavia co najedou tak kolem 10tkm ročně ro stači ale osobně taky pujdu do kvalitnějšich ale jak tady psal vyše že se vycinkal z penět tak sem ybl na tom stejně ale když vemu že barum je v podstatě continental tak je to dobre než nějqka china a jak řikam ja každy ma jiny styljizdy každy vyžaduje od gumy něco jineho jeden vyborny zaběr na sněhu jiny zase kilometraž zaleži jak si na tom s jizdama..nejtvrdší guma je bridge pak michelin pak conti. pak barum a bf goodrich(jezdim v zimě ja špica) a pak ty hujdy rumunske bulharske atd...vše zaleži ale na technologii spracovani gumy i nějaka čina muže byt lepši než barum to se nechci hadat ale je to tak 1% ze 100% takže zaleži na uvaženi každeho a na financich... Citovat
Guest PetrSvetr Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 no tak barum je takova zůata středni cesta mezoi kvalitni gumou a špatnou gumou pro normali obyčejne lici felda octavia co najedou tak kolem 10tkm ročně ro stači ale osobně taky pujdu do kvalitnějšich ale jak tady psal vyše že se vycinkal z penět tak sem ybl na tom stejně ale když vemu že barum je v podstatě continental tak je to dobre než nějqka china a jak řikam ja každy ma jiny styljizdy každy vyžaduje od gumy něco jineho jeden vyborny zaběr na sněhu jiny zase kilometraž zaleži jak si na tom s jizdama..nejtvrdší guma je bridge pak michelin pak conti. pak barum a bf goodrich(jezdim v zimě ja špica) a pak ty hujdy rumunske bulharske atd...vše zaleži ale na technologii spracovani gumy i nějaka čina muže byt lepši než barum to se nechci hadat ale je to tak 1% ze 100% takže zaleži na uvaženi každeho a na financich... JJ rozumim, no převážná část cest bude po Hradci a okolí, občas cesta do Prahy a párkrát za rok delší cesta. Jinak kolega objednával na sporťáka myslím GoodYear a jsou taky z Číny. Citovat
Sasula Odesláno 26. březen 2011 Odesláno 26. březen 2011 po meste tolik nepoznas ucitek gum s nizkym odporem, ale budou hur brzdit... takze jdi do lepsich... http://e-pneu.cz/testy_pneu.php jinak jsem mistifikoval s tim ze sport maxxy maj index V a ono to je Y Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.