Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zapsani kol do TP

Recommended Posts

Odesláno
Frozz a ten KBA list jsi k tomu neměl?? ten po tobě nechtěli?

Tady jsem psal kompletní návod:

...KBA list jsem k tomu měl (je to svazek papírů), a ten po mě STK technik nechtěl a tuším i na úřadě je to nezajímalo, hlavní je ten typový list.

Tak to bylo alespoň u mě. Ten KBA dokonce ani nebyl přeložený do češtiny myslím :)

Odesláno

já právě ten KBA neměl vůbec a na STK mi to napsal do papíru a pak na dopravce podle něj mi zapisoval pneu a nezajímalo ho co je v TL.. jak vidím tak každý to chce a řeší jinak...

Odesláno

já teda ještě typový list nemám ale po víkendu ho budu mít v ruce...jen se zeptám..vždy k listu dostanu i list KBA ? kupoval jsem od Makocar.cz takže by mělo vše jít betz problémů...snad teda ano

Odesláno

mám dotaz, dejme když je v TP napsaná velikost pneu např. 195/50 R15 a dá se tam jinej rozměr potom je to taky problém? jak u pojišťovny,tak na stk atd.?

Odesláno

Koukám, že máš na 6,5 ráfku napsanou gumu 195/50. Já mám v typáči napsaný tři druhy na 6,5J ->185/55 dva rychlostní indexy a 195/55. Chtěl jsem i 195/50, ale bylo mi řečeno, že to není homologovaný na tento ráfek,že by to musel být 6J. Je to pravda nebo proč to tam nemůžu mít?

post-32452-14109622665941_thumb.jpg

Odesláno

cWok - jo, byl by to problém, musíš používat přeedepsané rozměry pneu.

Koukám, že máš na 6,5 ráfku napsanou gumu 195/50. Já mám v typáči napsaný tři druhy na 6,5J ->185/55 dva rychlostní indexy a 195/55. Chtěl jsem i 195/50, ale bylo mi řečeno, že to není homologovaný na tento ráfek,že by to musel být 6J. Je to pravda nebo proč to tam nemůžu mít?

No to nevím, mě to tam normálně prodejce zapsal, že 195/50 r15 v pohodě. Nevím, proč by si to tam nemohl mít, když i já mám stejný průměr a stejnou šířku :myslim.

edit: i když koukám, máš 306 a jinou motorizaci, možná to bude tím :-/.

Až bude někdo kupovat kola, podívejte se sem: www.kola-na-auto.cz ...tam jsem kupoval svoje Sparca a prodejce byl opravdu vstřícný a poradil se vším, co se týče schválení kol.

[upravil dne 10/3/12 10:07 od Frozz]

Odesláno

Je to možný, i když mě říkal jen kvůli šířce toho ráfku, ne kvůli autu. Kdyby to byl ráfek 6J tak bych mohl mít 195/50. Jinak s Alcarem je taky dobrá komunikace :papa

Odesláno

kluci chci radu..nějakým způsobem jsem se dozvěděl že typový ist mi ke značce tomason tn1 v rozměru 17\" nevystaví..prý zkusí něco vyřešit lidi od kterých jsem kupoval protože jsem kupoval tyto kola s tím že mi řekli že TL k nim vystaví...proto se ptám takto..kdyby přeci jen ten list nebyl jak se to nechá řešit jinak...dejme tomu zkontaktovat jinou firmu a na jiný kolo ho nechat napsat?nevadilo by kdybych na STK měl všechny rozměry stejné ale jinou značku kol?musím asi hledat nějakou jinou cestu protože nevěřím že se jim to podaří

Odesláno

tomasony nedelaji typový listy. chtel jsem kupovat ty sami kola před 3 mesicema ale firma kde jsem chtel objednavat mi zdelila že typovej list k tomu neda. tak jsem se na to vykašlal.

teoreticky by to šlo jak pises. sehnat tl z jinych kol a zajet na stk. a pak jen doufat že dotyčnej o tom moc neví. a zkontroluje jen rozmery.

Odesláno

no prej je vystaví jen do velikosti 16..kdyby mi to řekli rovnou tak jsem si koupil ty sparca.... jsem akorát tak naštvanej.no ale snad se jim to nějak podaří protlačit třeba z jiných kol....jdu hledat jaká kola to mají..kdybyste někdo měl nebo věděl o kolech stejného rozměru s TL tak mi pošlete odkaz nebo alespoň řekněte..buď sem nebo SZ budu vám vděčný je to 17\"x 8J 4x108 ET 15

Odesláno

ono jich prave moc 8\"neni. možna jsou jen ty tpmasony. jiny jsem nenašel. a co je vratit a koupit ty sparca?

když nedodrželi to co slibili.

Odesláno

tak jsem v tomto rozměru našel jen dotz Rapier tak se pokusím zkontaktovat tuto firmu respektive obchod který je nabízí .jen nevím jestli jim říct že mám přesně tyto kola v tomto rozměru nebo jim na rovinu říct jak to je a že to mám na tomasony...teda ale fakt mě to štve..dal jsme dost peněz za to že budu mít kola který normálně zapíšu do TP..proto jsem koupil úplně nové a problém je po necelém týdnu na světě....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...