Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 - nejde ! RIADIACA JEDNOTKA

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím , potrebujem pomoc , ked otočím klučom do prvej polohy , tak mi zasvieti baterka , ked otočim do druhej polohy , tak by sa mali rozsvietiť ostatné kontrolky , lenže zase svieti len ta baterka a ked idem štartovať , tak motor točí ale nenabehne. Čo by to mohlo byť ? Baterka by mala byť dobrá , svetlá svietia aj všetko ostatne. Poistky tiež vyzeraju dobre. Ďakujem za každu odpoved

[upravil dne 13/3/11 14:42 jimmy.pd]

[upravil dne 16/3/11 19:38 jimmy.pd]

Odesláno

Mám 1.1i - 44 kW , no práve že nepočuť čerpadlo ani nič , v druhej polohe sa to správa ako v prvej. Kde nájdem ten nárazový spínač ? A ako ho skontrolujem ?

Odesláno

Pri pohľade na motor na pravej strane je nárazový spínač schovaný pod gumeným červeným krytom. Ten stlač, poprípade zmeraj prechod prúdu. Keď to nepomôže tak za baterkou by malo byť rele ktoré riadi čerpadlo a zapaľovanie to tiež odchádzaj- Diagnostika Ti povie čo ďalej.

Odesláno

dobre ak nájdem ten nárazový spínač , tak ho stlačím , ešte nejaké nápady ? nemože byť niečo s imobilizérom ? nezdá sa mi to že nezasvietia ani tie kontrolky mazania , abs , airbagy a pod.

Odesláno

a načo by som sa mal zamerať ako pri tej spínacej skrinke ? ozaj a maju vlastne 206ky ten nárazový spínač ? ved on by mal zablokovať privod až po búračke nie ? opravte ma ak sa mýlim . auto normalne stálo v garáži a ja som rozoberal svetlo a odvtedy nič...:(

Odesláno

Tak nárazový spínač som našiel , stlačil , ale nepomohlo mi to . Prechod prudu v spínači je OK . Aké relé si mal na mysli ? To malé čierne s piatimy vývodmi v priestore na poistky ? Aj to vyzerá byť OK . Už som zúfalý... Dajte ešte nejaký tip...Alebo sám si už s tým neporadím ?

Odesláno

našiel som to relé ,je to ono ? bolo prichytene o riadiacu jednotku zospodu :super , to je to čo riadi čerpadlo a zapalovanie ? no ale nie som dobry elektrikar , tak som ho kontroloval iba skušačkou a boli prechodne niektore vyvody medzi sebou...takže je OK ? potom ma už nič nenapada , že by to mohol byť aj imobilizér , či ? kde je ten imobilizér namontovaný ?

post-31190-14109616141525_thumb.jpg

[upravil dne 15/3/11 19:32 jimmy.pd]

Odesláno

Tak dneska prišiel chlapík a chcel mi spraviť diagnostiku , lenže počítač nechcel komunikovať s RJ . Tak vydedukoval že je odpálená riadiaca jednotka . Kto s tým máte skúsenosti ? Kolko si mam nachystať peňez ? Ste tu niekto z Prievidze ? Zajtra idem za jedným pánom do Necpal , volá sa Šmatlák , že on robí takéto veci . Poznáte ho niekto ? Ked mi povie že sa to nedá opraviť čo mám robiť ? Nové sa určite oplatí....

Odesláno

Nejdřív než budeš dělat závěry a vyhazovat ojra tak kontaktuj někoho se stejným motorem a půjč si jednotku od něho a prubni jestli kontrolky budou fungovat,auto však natočit nepůjde kůli immob. ale na kontrolu to stačí a taky bych se zaměřil na to že to vypadá na chybějící + někde v elektrice když ti nesvítěj ani kontrolky protože ne všechny jsou z jednotky a měly by svítit tak jako tak a nekomunikace jednotky tomu taky napovídá, ještě ti přiložím schéma tvé motorové elektriky které se může hodit

post-30367-14109616164095_thumb.jpg

Odesláno

Velmi pekne Vám všetkým Ďakujem .... Auto je hotové . \"ygnor206\" mal si pravdu , chyba bola v elektroinštalácii , niekde v palubovke proste nebolo napätie , a to asi blokovalo aj komunikáciu s RJ . Za všetko mohol jeden kábel :grr Som zvedavý čo sa poserie nabudúce :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...