Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Spadla mi nafta.Motor som odvzušnil,ručne naťahal palivo a voz naskočil.Všimol som si ale, že pri ťahaní paliva cez ručné čerpadlo pretláča palivo.Mali ste to niekto rozobraté?Aké tam ide tesnenie?Ako sa to rozoberá?Neviem kde začať.

Peugeot Partner 1/9D

post-34383-14109616050729_thumb.jpg

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Takže,demontoval som celý hrniec palivového filtra,ale nedarí sa mi rozobrať ručné čerpadlo. Celé sa mi to točí dookola,nechcem niečo rozlomiť. Auto sa mi nedá naštartovať čoraz častejšie,ked systém odvzdušnujem,ako ide ručné čerpadlo do hornej úvrate,doslova cez čerpadlo vystrekuje nafta.Dá sa to rozobrať a pretesniť?

Tiež uvažujem o prečistení palivovej nádrže,Parťák má už 12 rokov,takže sa tam už mohlo čo to nazbierať.

post-34383-14109622383858_thumb.jpg

Odesláno

vím o co ti jde, ale nikdy jsem to nerozebíral, myslím si, že to víčko ručního čerpadla bude jen naražené (nalisované), u kovových čerpadel jsou tam ,,O\'\' kroužky, takže budou i u tvého plastového:myslim

Odesláno

Opravu som vyriešil kúpou a výmenou dielu z búračky.Zdá sa,že porucha je odstránená.Palivové čerpadlo sme síce v dielni rozobrali,no zložiť sa už nedalo-je naozaj nalisované.

Na kúpenom hrnci palivového filtra som našiel namontovaný konektor.Môj voz to nemal.Čo je to ? Predhrev ?

Inač,našiel som pár vlákien ako toto.Sám si opíšeš poruchu,sám si navrhneš možné riešenia , sám si opravíš...:(

Je jasné ,že voz si musím opraviť sám,ale od fora čakám viac.Možno takéto čosi ešte nikto neriešil:D

Ale aj tak mám rád toto forum,rád tu trávim čas.Sú tu fajn ludia,a už mnoho krát som tu našiel riešenie Parťakovho problému.:super

post-34383-14109622430001_thumb.jpg

Odesláno

myslím, že tu opravu řeší každý výměnou dílu, asi jsi měl smůlu, protože ta ruční pumpa se vlastně velice málo používá, takže by měla auto přežít

už delší dobu se řeší opravy výměnou komplet dílu, protože třeba samotné těsnění za pár korun vyměnit ani nejde, není to fakt nic nového, proto taky vzniklo i označení mechaniků ,,měniči\'\',už někde kolem roku 1970 jsem musel koupit komplet AC pumpu na Fiat 850 kvůli tomu, že se prostě nedala bez zničení rozebrat--taky stačilo jen vyměnit membránu (přitom ta membrána se prodávala zvlášť:grr)

[upravil dne 26/2/12 10:22 od ozzy56]

Odesláno

nazdar ja tiez riesim presne ten isty problem mam tiez partaka 12rocneho uz ho budem mat 4 roky a trapi ma startovanie,mal som aj zhodenu nadrz oplatilo sa plavak bol uplne zasraty od ciernych soplov a preto my ostavalo v nadrzy asi okolo20l nafty a auto neslo toto som vyriesil a prisiel som na to ze my tiez vystrekuje nafta okolo rucnej pumpy ako opisal aj parolla novy hrniec original stoji 125eur to je dost aj by som to kupil ak by som mal istotu ze ta chyba je na sto pro

Odesláno

voloda,nerieš to kúpov nového hrnca.Ked som zhánal obal palivového filtra pre seba,tak som ho mohol mať aj z vrakoviska v dedine Rašov,okres Bytča.Zabehni tam - máš to blízko.:papa

Odesláno

No a ked sa porucha prejavovala častejšie,tak si to odniesla batéria,jednoducho nestíhala.A ked si poznáš voz,vedel si že pri dalšom štarte auto naštartuješ,ale už si nemal dosť energie:grr

Odesláno

to je pravda vzdy ked som behal autom tak som to akosi startnul ale ked som postal tyzden tak si to odniesla aj baterka a uz nemam nervy mam rad ked auto startuje na prve brnknutie

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...