Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Tak jsem přechválil svojí 406ku začalo mi houkat turbo je to jak když jede sanitka s majákem zatím tlačí ale asi už má svou éru za sebou a to jsem byl na něj tak hodnej je ho škoda. Mam otázečku dne, má někdo tady zkušenost s turbem z 2,5TD? zda tam pasuje a to je přesně to co já potřebuji vědět, citroenů xm 2,5td má známej 2 kusy plně funkční ale jsou na rozebrání a dost bych tím ušetřil že by bylo za darmo jen ho demontovat ale nerad bych po pár hodinách práce zjistil že to tam nejde. Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Nevím jestli tam jde něco z 2,5TD(jak se říká jde vše,ale...) u 2,1 máš ale 2druhy bud KKK nebo Garnetta Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 jo jinak na vrakáči cca 2500-3000kč a nebo repas asi cca 9000kč Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 jak poznám co tam je, je to rok 98 Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 vyndáš no je to vyražené na něm...tak bud sundáš právé kolo,plasty a třeba to tam bude vidět,já ho nechal hned vyndat a dal na repas...druhej den bylo hotovo. Na roku asi nezáleží.Možná podle VIN by se to dalo zjistit,ale to opravdu nevím [upravil dne 8.3.2011 09:51 John_Ice] Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 tak tam byly dva druhy a já tady chci zkoušet turbo z úplně jiného auta fakt dost dobrý, nevíte jak dlouho mi ještě vydrží když začalo takhle houkat dělá to jen když se rozjíždím za studena jak ho ohřeji tak to nehouká jen eroticky sičí jako u nějakého nadupaného auta a ten zvuk já můžu Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 To ti neřeknu,mě to začalo žrát olej a hulit jak dímovnice Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 hulit mi to nehulí jen když ho nakrmim jako prase, tak jde kouř ale ani není černej spíš bílej ale jen trošku ale s tím olejem je to horší za celou dobu co ho mám jsem od výměny do výměny nedolil ani kapku a teď už po 10000km jsem dolejval cca 3/4 litru možná to může být tím že jsem přešel z castrol magnatec na total quartz 9000 nemůže to mít i něco s tím turbem? Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 jj bílej a při kickdown...no nevím při 10000km jsem vždy olej měnil....ale při 1000 byl v čudu.... Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Myslím,že není nad čím uvažovat,jen asi tak,jestli si chceš nechat auto či nikoliv.tzn.bud vrakáč,ale to se může stát,že za 1000km to máš taky(hold jsou turba naběhaný)nebo repas,kterej je ,,drahej,, ale budeš to mít na další xxx km ...jestli si nebudeš to dělat sám tak si to ,,odborník,,nechá zaplatit,protože je to přístup jak k penězům. ale jen v případě jestli to je opravdu turbo,jak říkáš.No a ty příznaky tomu odpovídá.Prostě začátek konce Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 já ho měním po 15000km to bych ho měnil skoro 3x do roka po 10000km takže je špatně i ten dejm? i ten olej? Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Kouřit by to nemělo a co myslíš s olejem,že je špatně že ho dáváš jinej nebo to,že ho měníš po 15 a nebo že ti to žere.Já jsem nedolejval ani dcl a měl jsem hladinu mezi min a půlkou (10 000km) Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 jo a nechci tě strašit mě odešlo turbo,potom šly vstřiky a hned čerpadlo(lucas)...a čerpadlo tam máš repas cca od 10-30 000kč,ale všichni kdo dával,tak přes 20 to šlo,já jen že možná budeš mít další problém Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 no asi všechno jestli dělám dobře, ten olej by neměl být špatný, spíš jsem dostal zde vynadáno že tam dávám magnatec, tak jsem přešel na olej výrobce, jinak s tou hladinou po výměně byl na měrce na max a po 10000km byl přesně mezi spodní a horní, ale ono to dejmí jen v pořádném zátahu a lehonce jako by jen pára šla, ale vše ostatní naznačuje že mě čeká repas pak odejde epic a bude to gól. Na druhou stránku když vidím jiná koncernová auta tak jsem ekologický vozítko dokonce i moje milovaná kokta v benzínu si zahulí víc a u tý dolejvám tak 2 litry do výměny ale výrobce udává že je to jev normální při větší zátěži, když jí nehoním taky nic nežere ale na letišti na tuning srazu spápla litr oleje na 50km to je taky dobrý ne? Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 jo fajn tak asi nechám 307 opravit a prodám 406 já neci problém pro 307 si přijede původní pan majitel protože mu jí chci hodit na hlavu že jsem s ní najezdil 1000km a samej problém tak už mě zradilo i 100kw HDI tak mi řekněte co mam dělat Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 no babo raď...vyměň značku nebo kupuješ šrot. Mě se to posralo během 1měsíce vše...asi jsem vzal špatnou naftu a nebo to prostě mělo na kahánku a šlo to ráz naráz.Ale zas ty náklady nejsou enormní.ale řekl jsem si,že mi ropa už nesmí do baráku. Ale ,,nové,,auto taky nic moc.Teď mi odešel xenon(jo svítí to hezky)a co myslíš že to je,výbojka (cca 500kč) dobrá,trafo(cca 2500kč) co je na výbojce taky dobrý (proházel jsem to mezi sebou) a ono to má prý ještě jedno trafo někde,pod světlem,že se musí sundat nárazník . když pomyslím na celé světlo které stojí přes 20 000kč [upravil dne 8.3.2011 13:23 John_Ice] Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 kdybych povídal svojí historii s peugeotama tak by asi byla o tom knížka začínal jsem na 306 1,4i tam se posralo snad všechno co jde kromě motoru, dokonce 2x převodovka, když jsem to prodával tak jsem řekl a peugeot mi už do baráku nesmí, koupil jsem oktu a s tou jsem nad míru spokojený ale ten komfort tam docela zaostává, mam jí dodnes a bez problémů pak jsem koupil na vrkání po městě svého prvního ropáka a to 309GRD motor úplně super zbytek na šrot, měl jsem jí asi rok a prodal jsem jí ze 100procentním ziskem, nebojte šlo o tisici koruny pak jsem koupil na drcání dalšího ropáka 405grd, a to byla zatím má osudová chyba tam už jsem dělal i motor ale byl to můj první peugeot u kterýho držela náprava celou dobu co jsem ho měl, ale jinak 405 znám od střechy až po ventílky tam se posral snad i popelník, když jsem jí prodal opět jsem přísahal bohu peugeot už nikdy, ale přeci přišla 406 u tý už jsem se taky natrápil ale poslední rok v rámci možností klid furt jen lítá až teď to turbo, k tomu přišel další přírustek a to 307 2,0 HDI 100kw 5ti dvéř docela stroj ale zatím samej problém v el. vedení nebo kde podle mě je nějaká kravinka jelikož nejde automaticky stěrač, nejdou naklápět světla, zadní ostřikovač taky nejde, při píchnití na bosche jsem málem ondlel na motoru asi 5 závad ale pak se přišlo na to že tam chybí 80ka pojistka tak se tam dala a vše ok motor jel jako blázen a byl klid až najednou fap problém a to byla poslední kapka. Pan majitel se strašně moc omlouvá a chce to dát vše opravit do peugeota na své náklady on tomu taky nerozumí údajně vše šlo akorát to přes půl doku stálo na dvoře s utrženým předním nárazníkem a namletýma světlama pak to nechal udělat a prodal. A zase jsem musel přijít já a koupit to tak teď se budou asi řešit ty kraviny ze stěračema atd. plus ten fap ten by prý i nechal odpojit že těch 5000kč na to dá že opravdu nechce problémy tak nevím jestli mam tomu věřit a nechat si jí nebo mu říct ať si to nechá. Na peugeoty mam fakt smůlu Citovat
John_Ice Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 jo to už jsem četl..ten fap může bejt opravdu v čudu,když se s tím jezdilo jenom krátké trasy a jenom město.Já do města ropu opravdu nechcúúú. Dal jsem si beňo a docela dobrý a potom jsem zabrouzdal na volva a tam to je samej LPG tak jsem začal uvažovat o tom....a zatím dobrý. Citovat
Benžík Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 U moji 406 taky bylo slyset turbo docela dost, i to houkani, nakonec jsem prisel na to, ze je uvnitr v kabine pod topenim vytazena ta hadice na odtok kondenzatu z klimy a proto se dostava do kabiny vic hluku z turba. Dal jsem tam hadici zpatky a je to ok. Bylo to myslim v zari. Jestli se ti chce experimentovat, mam doma turbo z XM 2,1td bosch. Namontovat na hlavu pujde normalne (i s parohama), ale ty roury na vzduch a asi i na vyfuk budou jiny. Nevim jestli je to kkk nebo garet, egr v. nema. Citovat
Lord Back Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 no on ten fap dostal asi i u nás na prdel máme garáž na dvě auta a stojí za sebou tak asi nemusím psát jak se furt jen startuje a chcípá Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.